معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سال گذشته با کمک نهادهای ذیربط حوادث کار ۱۴ درصد نسبت به نرخ جهانی کاهش داشت و فوتیهای ناشی از حوادث کار نیز افت ۱۱ درصدی را تجربه کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علیحسین رعیتیفرد، معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نخستین همایش ملی چشمانداز ایمنی و بهداشت شغلی با محوریت مقاولهنامه ۱۵۵ سازمان بینالمللی کار، اظهار کرد: طبق قانون کار، حفظ و صیانت از نیروی کار وظیفه وزارت کار است؛ در حوادث حوزه کار کشور در سالهای قبل حوادث ناگواری داشتیم.
وی ادامه داد: در سال ۲۰۲۳، در شرایط و محیط کار نا ایمن در جهان ۳۴۰ میلیون حادثه رخ داد که منجر به فوت بیش از ۲ میلیون نفر شد؛ همچنین ۱۶۰ میلیون بیماری شغلی در جهان وجود دارد که ۳۱۳ میلیون کارگر درگیر آن هستند.
معاون وزیر کار تصریح کرد: سرمایهگذاری در حوزههای ایمنی بهداشت موجب کاهش هزینههای حوزه حوادث کار میشود؛ برای اینکه بتوانیم انسجامی در کار ایجاد کنیم در دولت سیزدهم آییننامه مقاولهنامه به تصویب رسید و ابلاغ شد و سال آینده باید نخستین گزارش خود در این رابطه را ارائه بدهیم.
وی افزود: سیاستهای ملی این قانون در آییننامه مصوب بر این تاکید دارد که هر کشور عضو باید با مشورت تشکلهای کارفرمایی، سیاستهای بهداشتی و ایمنی را بازنگری کرده و آنها را اعمال کند.
رعیتیفرد با بیان اینکه شناسایی خطرات ذاتی و شناسایی، کنترل و حذف خطرات از جمله وظایف وزارت تعاون است، گفت: وزارت کار به عنوان دستگاه صلاحیتدار باید در قوانین کار بازنگریهایی را انجام دهد، وزارت بهداشت باید برنامه کاهش بیماریهای شغلی را انجام دهد و سازمان فنی و حرفهای باید برای آموزش نیروی کار برنامهریزی کند.
وی ادامه داد: همچنین سازمان استاندارد باید بر استانداردهای تولید، ساخت، واردات ماشین آلات، تجهیزات کار و ابزار کار نظارت داشته باشد؛ وزارتخانههای صمت، اقتصاد، آموزش و پرورش، علوم و صدا و سیما جزو دستگاههایی هستند که در این حوزه دارای مسوولیت هستند و باید به آنها عمل کنند.
معاون وزیر کار خاطرنشان کرد: سال گذشته با کمک نهادهای ذیربط حوادث کار ۱۴ درصد نسبت به نرخ جهانی کاهش داشت و فوتیهای ناشی از حوادث کار نیز افت ۱۱ درصدی را تجربه کرد.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews