بانک مرکزی اعلام کرد که از بین تعداد ۸۷۱ هزار و ۸۶۱ نفر واجد شرایط برای دریافت تسهیلات نهضت ملی مسکن، ۸۰۲ هزار و ۸۰۴ نفر (تقریباً ۹۲ درصد از متقاضیان واجد شرایط) توانستهاند قراردادهای مورد نیاز را انعقاد دهند. در این طرح ملی، بانکهای خصوصی کمترین مشارکت را داشتهاند.
بانک مرکزی وضعیت آخرین فراهمی تسهیلات بانکها برای نهضت ملی مسکن را اعلام کرد. طبق این گزارش، از تاریخ ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، از بین یک میلیون و ۷۵۲ هزار و ۹۷۸ نفری که درخواست دریافت تسهیلات ملکی را به بانکها ارائه کرده بودند، یک میلیون و ۳۴۱ هزار و ۹۱۹ نفر به بانکها مراجعه کرده و موفق به دریافت تسهیلات مذکور شدهاند. این اعداد نشان میدهد که تقریباً ۹۲ درصد متقاضیان، موفق به اخذ تسهیلات مسکن شدهاند.
بر اساس آمار اعلامی در سامانه مربوطه وزارت راه و شهرسازی، از تعداد ۸۷۱ هزار و ۸۶۱ نفر واجد شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد ۸۰۲ هزار و ۸۰۴ نفر (در حدود ۹۲ درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ ۲،۶۷۸ هزار میلیارد ریال شدهاند که از این تعداد تسهیلات مد نظر به تعداد ۶۲۴ هزار و ۴۶۸ نفر و به مبلغ یکهزار و ۳۳۷ هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.
سهم صفر درصدی ۱۸ بانک
در این میان سهم مشارکت ۱۸ بانک در نهضت ملی مسکن تقریبا صفر بوده است که شامل بانکهای شهر، کارآفرین، ملل، گردشگری، ایرانزمین، اقتصاد نوین، آینده، پارسیان، پاسارگاد، پست بانک، سامان، سینا، سرمایه، خاورمیانه، کشاورزی، دی، توسعه تعاون و رفاه کارگران است.
همچنین نگاهی به میزان مشارکت بانکهای شاخص نشان میدهد بانک مسکن بیشترین مشارکت را با ۸۵۱ هزار و ۵۲۶ میلیارد ریال داشته است.
پس از آن بانک ملت با ۲۸ هزار و ۶۲۵ میلیارد ریال، بانک سپه با ۱۹ هزار و ۳۸۴ میلیارد ریال، بانک ملی با ۱۳ هزار و ۸۷۸ میلیارد ریال، بانک تجارت با ۱۱ هزار و ۸۹۸ میلیارد ریال، بانک توسعه صادرات با یکهزار و ۵۲۰ میلیارد ریال، بانک صنعت و معدن با ۷۵۰ میلیارد ریال و بانک صادرات با ۱۵ میلیارد ریال در رتبههای بعدی مشارکت در این طرح عظیم ملی قرار گرفتند.
بانک مرکزی درباره آخرین وضعیت تسهیلاتدهی بانکها در موضوع نهضت ملی مسکن، اعلام کرد: حسب آمار اخذ شده از سامانه طرحهای جامع حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی، تا تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه امسال از تعداد یک میلیون و ۷۵۲ هزار و ۹۷۸ نفر متقاضی معرفیشده به بانکهای عامل در کل کشور، تعداد ۴۱۱ هزار و ۶۰ نفر تا تاریخ یادشده به بانکهای عامل جهت اخذ تسهیلات موصوف مراجعه نکردهاند.
بر اساس این گزارش، از تعداد یک میلیون و ۳۴۱ هزار و ۹۱۹ نفر متقاضی که جهت اخذ تسهیلات مذکور به بانکهای عامل مراجعه کردهاند، تعداد ۴۷۰ هزار و ۵۰۸ نفر (در حدود ۳۵ درصد از مراجعه کنندگان) بنا به دلایل مندرج در سامانه مذکور از جمله نداشتن مدارک مورد نیاز، نداشتن وثایق قابل قبول، وجود معارض در زمین ملکی، نداشتن پروانه ساختمانی، عدم امکان تأمین سهم آورده متقاضی و غیره، فاقد شرایط لازم جهت اخذ تسهیلات موصوف هستند.
حسب آمار اعلامی در سامانه مربوطه وزارت راه و شهرسازی، از تعداد ۸۷۱ هزار و ۸۶۱ نفر واجد شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد ۸۰۲ هزار و ۸۰۴ نفر (در حدود ۹۲ درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ ۲،۶۷۸ هزار میلیارد ریال شدهاند که از این تعداد تسهیلات مدنظر به تعداد ۶۲۴،۴۶۸ نفر و به مبلغ ۱،۳۳۷ هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.
منبع:
ایرنا
- نویسنده: گسترش نیوز