سرپرست سازمان خصوصیسازی اعلام کرد که در روز جهانی کار و کارگر، وثیقهها آزاد شده و سهام ترجیحی متعلق به ۶۴۱۶۱ تن از کارگران به نام آنها ثبت خواهد شد.
ابراهیم بازیان با تبریک روز جهانی کار و کارگر و هفته کار و کارگر گفت: تعداد ۵،۲۲۱،۶۲۷،۷۱۰ سهم متعلق به ۶۴،۱۶۱ نفر در ۱۵۴ شرکت که در سالهای قبل واگذار شده بود؛ از وثیقه آزاد و سهام به نام کارگران منتقل شده است.
واگذاری ۳۰۵،۸۹۳،۵۶۲ سهم دولت به ۳۰۰۸ کارگر از ابتدای دولت سیزدهم
سرپرست سازمان خصوصی سازی ادامه داد: با توجه به سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به منظور تامین عدالت اجتماعی ، تشویق اقشار مردم به پسانداز و سرمایهگذاری و بهبود درآمد خانوار و در اجرای تبصره (۳) ماده «۲۰» قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تعداد ۳۰۵،۸۹۳،۵۶۲ سهم دولت در ۱۰ شرکت مشمول واگذاری به ۳۰۰۸ نفر از کارکنان و کارگران شاغل و بازنشسته به عنوان سهام ترجیحی واگذار شده است.
بازیان در همین زمینه افزود: مطابق مقررات، واگذاری سهام ترجیحی به صورت صد در صد اقساط با مدت ۱۰ سال صورت میگیرد و بهای سهام واگذار شده از محل سود سهام مورد واگذاری پرداخت می شود.
ارائه تخفیف قیمتی در واگذاری سهام ترجیحی به کارگران
وی در بخش دیگری از سخنان خود، از برنامه دولت برای حمایت از کارگران خبر داد و گفت: دولت در نظر دارد با هدف حمایت از کارگران؛ قیمت سهام ترجیحی شرکتهای قابل واگذاری را با اعمال تخفیف به آنان واگذار نماید.
بازیان در همین زمینه اضافه کرد: کلیات این پیشنهاد به تصویب هیأت واگذاری رسیده و پس از تصویب جزئیات و طی مراحل قانونی، در واگذاری سهام ترجیحی مبنای عمل قرار خواهد گرفت.
سرپرست سازمان خصوصی سازی از یک تصمیم دیگر هیات واگذاری خبر داد و خاطرنشان کرد: به موجب تصمیم دیگر هیئت واگذاری؛ سهام ترجیحی مستقل از سهام بلوکی به کارکنان واگذار خواهد شد و بر این اساس کارکنان شرکت مشمول واگذاری؛ صرفنظر از فروش یا عدم فروش سهام بلوکی؛ قبل از خرید سهام توسط بخش خصوصی، سهامدار شرکت محل اشتغال خود خواهند شد.
برنامه های جذاب مجلس آینده برای کارگران
حسن خجسته باقرزاده، نامزد دور دوم مجلس دوازدهم، با تأکید بر اهمیت کمبود افزایش دستمزد در سال ۱۴۰۳، اظهار داشت: ما باید کارگر را به عنوان “سرمایه انسانی” در نظر بگیریم. به طور کلی، نیروی انسانی که در بخشهای مختلف اقتصاد، از جمله نهادها، وزارتخانهها و شرکتها مشغول به کار است، قبل از هر چیز، سرمایه انسانی کشور است و همه مسئولیت دارند تا برای رشد و توسعه جامعه به طور جامع تلاش کنند.
این فعال اجتماعی و فرهنگی اضافه کرد: اگر نگاهمان را تغییر دهیم و کارگران را با ارزشترین سرمایه انسانی کشور بدانیم، از تمام امکانات و ظرفیتها برای رشد اقتصادی آنها استفاده میکنیم؛ باید بپذیریم رشد اقتصادی همپا و هم وزنِ رشد فرهنگی و اجتماعی اهمیت دارد؛ اگر وضع اقتصادی و معیشت کارگران خوب نباشد، اقتصاد زمین میخورد و ورشکسته میشود.
خجسته باقرزاده در تعریف «رشد اقتصادی» افزود: رشد اقتصادی فقط به معنای دستمزد بهتر و بالاتر نیست، البته دستمزد مکفی که کارگر بتواند با آن نیازهای خانواده خود را به بهترین وجه و با آسودگی خاطر تامین کند، اهمیت بسیار دارد؛ اما رشد اقتصادی در سطحی فراتر به معنای بهبود سطح اقتصادی و ارتقای جایگاه کارگران در نظام تولید کشور است، مثلاً کارگران باید بتوانند سهامدار کارخانهها شوند یا بعد از چند سال کار کردن، در شرکت یا کارخانه به اندازه تواناییها و تخصصشان پیشرفت کنند.
وی، «برخورداری از مسکن شایسته» را یکی دیگر از شاخصهای رشد اقتصادی کارگران دانست و تصریح کرد: در گام اول، مدیریت شرکت یا کارخانه در قبال کارگران مسئولیت دارد اما در گام بعدی، این وظیفه دولت و حاکمیت است که به مسائل اقتصادی کارگران توجه داشته باشد و رشد اقتصادیِ سرمایه انسانی را با تمام توان در دستور کار قرار دهد.
به گفته خجسته، در این میان وظیفه مجلس شورای اسلامی، ایجاد مسیرهای کارآمدِ حقوقی و قانونی برای ارتقای سرمایه انسانی کشور است و این مهمترین رسالت نمایندگان مجلس است.
این فعال اجتماعی تاکید کرد: تامین نیازمندیهای کارگران و فراهم آوردن زمینههای رشد اقتصادی آن ها، یک «تکلیف» است، هیچ یک از مسئولان و کاربدستان نباید از عمل به این تکلیف شانه خالی کنند.
این استاد دانشگاه در ادامه از وضعیت معاش بازنشستگان کشور انتقاد کرد و گفت: بازنشسته، سی سال جان و جوانی خود را پای مملکت گذاشته و با همه وجود برای پیشرفت کشور زحمت کشیده؛ در دوران پیری و بازنشستگی باید یک زندگی شایسته و مرفه داشته باشد.
خجسته باقرزاده اضافه کرد: متاسفانه در طول سی سال اشتغال کارگران فکری برای بازنشستگی و رفاه آنها در دوران پیری نمیکنند؛ سرمایهگذاریهای مناسب برای تامین آینده بازنشستگان صورت نمیگیرد و به همین دلیل است که امروز بازنشستگان کشور دچار مشکلاتی هستند و از ناتوانیهای معیشتی رنج میبرند.
- نویسنده: گسترش نیوز