به گفته مسئولان شرکت سپردهگذاری مرکزی تمام فرآیند انتقال سهام عدالت متوفی به وراث به صورت رایگان انجام خواهد شد.
سامانه میراث، که توسط شرکت سپردهگذاری مرکزی اجرا میشود، با رونمایی خود، مشکل تسهیم داراییهای سهام عدالت متوفیان به وراث را برای حدود ۱۵ میلیون نفر حل و فصل کرده است. مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی، محمد باغستانی اعلام کرده است که برای شرکت در این سامانه، افراد باید حتماً سجامی باشند و برگه انحصار وراثت را در اختیار داشته باشند.
در ادامه محمود حسنلو، معاون شرکت سپردهگذاری مرکزی گفت: در صورتی که متوفی دارای سهام عدالت بوده، وراث باید مطابق با جدول زمانبندی اعلامشده شرکت سپردهگذاری مرکزی به یکی از شعب کارگزاریها و یا یکی از شعب بانکهای ملت، ملی، پارسیان و تجارت مراجعه کنند تا کار ثبت پرونده و تقسیم دارایی متوفی بین وراث انجام شود.
معاون شرکت سپردهگذاری مرکزی در ادامه بیان کرد: تمام فرآیند انتقال سهام عدالت متوفی به وراث به صورت رایگان انجام خواهد شد و در هیچیک از قسمتها اعم از استعلام و ارائه خدمت هزینهای دریافت نخواهد شد.
امکان استعلام سهام عدالت متوفیان در درگاه یکپارچه ذینفعان فراهم است
پیش از این نیز حسنلو، معاون شرکت سپردهگذاری مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: بسیاری از هموطنان اظهار میکردند که از وجود دارایی سهام عدالت متوفی خود خبر ندارند و مطرح میکردند که این نیاز برای استعلام وجود دارد.
این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: بر همین اساس در سامانه درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir در قسمت امور سهام عدالت متوفیان یک امکان جدید ایجاد کردیم که افراد میتوانند با استفاده از کد ملی و تاریخ تولد فرد متوفی استعلام دریافت کنند که فرد فوت شده آیا سهام عدالت داشته یا خیر؟ در این قسمت علاوه بر اینکه مشخص میشود، متوفی سهام عدالت داشته یا خیر، نوع سهام عدالت شامل مستقیم و غیرمستقیم و پرتفوی سهام عدالت هم مشخص میشود. افراد برای اینکه بتوانند استعلام بگیرند باید وارد سامانه ddn شوند و برای ورود به این سامانه افراد باید حتما سجامی شده باشند و به شکل کلی در هیچکدام از بخشهای فرآیند تقسیم سهام عدالت متوفی نیاز به پرداخت هزینه وجود ندارد.
چه اسناد و مدارکی جهت مراجعه نیاز است:
تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال میتواند جایگزین کارت ملی باشد)
اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است)
در صورتی که متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه نیز ضروری است.
اصل و سود سهام عدالت متوفیان منتقل میشود
مهدی حاجیوند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت نیز میگوید: بعد از انجام امور انحصار وراث توسط وراث متوفیان سهام عدالت، اصل سهام عدالت به وراث اختصاص داده خواهد شد و سود سهام عدالت متوفیان نیز در ابتدای سال آینده میان وراث توزیع خواهد شد.
در نهایت مطابق زمانبندی انتقال سهام عدالت متوفیان، وراث متوفیان سالهای ۱۳۸۵، ۱۳۸۴ و قبل از آن از تاریخ ۱۵ آبان، سال ۸۶ و ۸۷ از ۱۱ آذر، سالهای ۸۸ و ۸۹ از ۲۵ آذر، سالهای ۹۰ و ۹۱ از ۹ دی، سالهای ۹۲ و ۹۳ از ۲۳ دی، سالهای ۹۴ و ۹۵ از ۷ بهمن، سالهای ۹۶ و ۹۷ از ۲۱ بهمن، سالهای ۹۸ و ۹۹ از ۵ اسفند و وراث متوفیان سال ۱۴۰۰ و به بعد از تاریخ ۱۹ اسفند سال ۱۴۰۲ میتوانند اقدام به انجام امور مربوط به انحصار وراثت سهام عدالت متوفیان خود کنند.
- نویسنده: گسترش نیوز