خبر خوش بیمه تامین اجتماعی برای این افراد
خبر خوش بیمه تامین اجتماعی برای این افراد

تعداد زنان شاغل در کشور حدود ۱۴ درصد است. این آمارها نشانگر این واقعیت هستند که زنان خانه‌دار در بخش‌های مختلف و بخش گسترده‌ای از جامعه، بیشتر از زنان شاغل تشکیل می‌دهند. با دریافت خدمات بیمه‌ای از سازمان تأمین اجتماعی، زنان خانه‌دار می‌توانند تضمینی برای آینده خود و خانواده خود داشته باشند.

لاله فرهنگ‌متین، معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، به تازگی جدیدترین آمارهای تقریبی زنان خانه‌دار در کشور را براساس نتایج یک پژوهش از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده است. طبق این آمارها، تعداد زنان خانه‌دار در کشور حدود ۲۵ میلیون نفر است. این تعداد زنان خانه‌دار، به دلیل وجود خدمات گسترده سازمان تأمین اجتماعی، امکان دریافت خدمت بیمه‌ای از این نهاد بیمه‌گر را دارند.

اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی

طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی که در دولت سیزدهم زمینه اجرایی پیدا کرد اولویت و جامعه هدف آن زنان خانه‌دار و دانشجویان بوده تا از این طریق با پرداخت حق بیمه بتوانند خدمات مناسبی را از سازمان تأمین اجتماعی دریافت کنند.

براساس آمارهای موجود سازمان تأمین اجتماعی، زنان خانه‌دار در راستای اجرای این طرح بیمه‌ای می‌توانند با پرداخت حق بیمه ۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصدی انواع خدمات بازنشستگی، ازکارافتادگی و حتی بازماندگی را با انتخاب هرکدام از این نرخ‌ها دریافلت کنند تا تضمینی برای آینده خود داشته باشند.

«محمد محمدی» معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی نیز پیش از این در ارتباط با آخرین داده‌های آماری جمعیت زنان بهره‌مند از بیمه زنان خانه‌دار گفت: تا شهریورماه سال‌جاری تعداد ۴۹۱ هزار و ۸۳۲ بیمه‌شده زنان خانه‌دار با ثبت‌نام در این طرح از مزایای آن برخوردار شده‌اند.

۲۵ میلیون زن خانه‌دار فرصتی برای گسترش پوشش بیمه‌ای

با توجه به وجود حدود ۲۵ میلیون زن خانه‌دار و اینکه اکنون حدود ۴۹۱ هزار نفر از آنان از خدمات همه‌جانبه این سازمان بهره‌مند هستند، وجود این تعداد از زنان خانه‌دار فرصت مناسبی برای گسترش خدمات پوشش بیمه‌ای در تأمین اجتماعی به شمار می‌رود زیرا این سازمان تکلیف و اولویت قانونی در این زمینه به عهده دارد.

ماده ۲۹ قانون اساسی و ماده یکم قانون تأمین اجتماعی تکلیف سازمان تأمین اجتماعی را برای توسعه پوشش بیمه‌ای و گسترش بیمه همگانی مشخص کرده است تا این نهاد بیمه‌گر بتواند همه افراد بدون بیمه را از خدمات سه‌گانه بیمه‌ای، درمانی و بازنشستگی برخوردار کند.

در همین راستا زنان خانه‌دار به عنوان گروه‌های بدون بیمه می‌توانند با پرداخت حق بیمه آینده خود را تضمین کرده و امروز با بیمه‌پردازی آینده‌ای روشن برای خود بسازند تا بتوانند از خدمات متنوع تأمین اجتماعی بهره‌مند شوند.

در حال حاضر با توجه به اولویت‌بندی و سیاست‌گذاری مشخص تأمین اجتماعی در راستای توسعه بیمه‌شدگان در قالب گروه‌های مختلف اجتماعی به ویژه خانواده‌ها، همه زنان خانه‌دار و دختران با پرداخت حق بیمه متناسب با شرایط اقتصادی، امکان پوشش بیمه‌ای از این نهاد بیمه‌گر را دارند.

البته زنان خانه‌دار در راستای انتخاب خدمات درمانی به صورت اختیاری می‌توانند اقدام کنند و کسانی که از بیمه درمانی همسر یا پدر خود بهره‌مندند، دیگر نیاز به انتخاب این نوع بیمه در حوزه درمانی نیستند و تنها برای پرداخت حق بیمه جهت دریافت خدمات بازنشستگی در آینده برنامه‌ریزی کنند.

انتخاب اختیاری سه نوع حق بیمه برای زنان خانه‌دار

با توجه به اینکه نرخ‌ها و میزان پرداختی سهم حق بیمه زنان خانه‌دار در راستای اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی متفاوت است، زنان خانه‌دار با انتخاب حق ‌بیمه با نرخ ۱۲ درصد ماهانه ۶۳۶ هزار تومان پرداخت کرده که شامل بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی، حق بیمه ۱۴ درصد و پرداخت ماهانه ۷۴۳ هزار تومان شامل بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و بیمه‌پردازی با نرخ ۱۸ درصد ماهانه با مبلغ ۹۵۵ هزار تومان مشمول بازنشستگی، فوت و از کار افتادگی خواهد شد.

همچنین زنان خانه‌دار در صورت انتخاب خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی نیز باید سرانه درمان به ازای هر نفر ۱۱۹ هزار و ۶۰۰ تومان را در ماه پرداخت کنند.

ثبت‌نام غیرحضوری برای بیمه زنان خانه‌دار

سازمان تأمین اجتماعی اکنون این شرایط را با استفاده از سامانه خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir را فراهم کرده تا زنان بتوانند از خدمات بیمه‌ای بدون مراجعه به شعب و به صورت غیرحضوری ثبت‌نام خود را در طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی انجام دهند و نسبت به پرداخت حق بیمه و برخورداری از پوششش بیمه‌ای بهره‌مند شوند.

زنان خانه‌دار در صورت داشتن شرایط سنی بین ۱۸ تا ۵۰ سال، امکان انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه ماهانه را از طریق این سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی را دارند. بنابراین زنان برای منعقد کردن قرارداد باید از طریق منوی بیمه‌شدگان – بیمه‌شدگان خاص، بیمه فراگیر خانواده ایرانی – انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه‌دار و دختران اقدام کرده و بیمه‌پردازی کنند.

بیمه فراگیر خانواده ایرانی شامل بیمه زنان خانه‌دار، دانشجویان، صاحبان حرف و مشاغل آزاد به طور اختیاری از ابتدای سال ۱۴۰۱ در دستور کار سازمان تأمین‌اجتماعی قرار گرفته است و برای توسعه پوشش بیمه‌ای و بهره‌مندی تعداد بیشتری از افراد دارای شرایط همچنان این طرح ادامه خواهد داشت.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]