هر ساله در گوودود انگلستان، فستیوالی برگزار میشود که هزاران نفر از سراسر دنیا را به غرب شهرستان ساسکس انگلستان میکشاند.
در ادامه به معرفی این رویداد بزرگ و خودروهای معرفی شده در گودوود ۲۰۲۳ میپردازیم.
مردم بریتانیا بعد از ورود اتوموبیل و موتورسیکلت به دنیای خود، مسابقات محلی را بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ خود یافتند. اما بعد از شروع مسابقات حرفهای مانند فرمول یک، مسابقات محلی به مرور به حاشیه رفتند تا جایی دیگر اثری از آنها باقی نماند.
اما در سال ۱۹۹۳ دهمین دوک ریچموند، که یک مقام اشرافی بریتانیا به حساب میآمد، در زمینهای تحت تملک خود فستیوال سرعتی به راه انداخت تا دوباره فرهنگ قدیمی بریتانیا را زنده کند.
این فستیوال که در ابتدا فقط به نیت برگزاری مسابقات محلی و حضور مالکان خودروهای خاص و کلاسیک به وجود آمده بود، به اندازه ای مورد توجه قرار گرفت که اکنون به محل رونمایی برخی از خاص ترین خودروهای برندهای مطرح تبدیل شده است.
در ادامه به معرفی مهمترین خودروهای رونمایی شده در گودوود ۲۰۲۳ میپردازیم.
آستون مارتین والور
ژورنالیستهای خودرو میگفتند آستون مارتین اگر ساعت هم بسازد یک موتور دوازده سیلندر روی آن میگذارد. اما قوانین امروز جهان باعث شد که آستون مارتین هم تسلیم شود. درواقع آستون مارتین والور ادای احترام و نامه خداحافظی آستون مارتین با پیشرانههای دوازده سیلندر خود محسوب میشود. والور دارای یک پیشرانه ۵٫۲ لیتری دوازده سیلندر است که توانایی تولید ۷۰۵ اسب بخار سرکش را دارد. از کیک تولد ۱۱۰ سالگی آستون مارتین فقط ۱۱۰ دستگاه تولید میشود و تمامی آنها مجهز به گیربکش دنده دستی خواهند بود تا رانندگان سنتی را بیش از پیش عاشق خود کنند.
بنتلی اسپید سیکس کانتینیوشن
مسابقات ۲۴ ساعته لمانز یکی از قدیمیترین مسابقات دنیای خودرو است و قبل از فرمول یک مهمترین رقابت رانندگی دنیا به حساب میآمد. بنتلی در سال ۱۹۳۰ توانست با مدل اسپید سیکس قهرمان مهمترین رقابت خودرویی جهان شود و حالا بعد از حدود ۹۰ سال دوباره این خودرو را تولید کرده است. از این خودرو تنها ۱۲ دستگاه تولید خواهد شد و تمام مشخصات این خودرو ۱٫۵ میلیون دلاری مشابه بنتلی قهرمان لمانز ۱۹۳۰ است.
کاترهام پروجکت وی
این خودروساز بریتانیایی شاید خیلی شناخته شده نباشد اما به همراه لوتوس نقش مهمی در توسعه خودروهای سبک وزن داشتند. کاترهام که مدتهاست که خودروی جدید در سبد محصولات خود ندارد و این مدل آغازگر یک دوره جدید در تاریخ کاترهام به حساب میآید. . یکی از معضلات خودروهای برقی وزن بالای آنهاست و پروجکت وی با وزن کتر از ۱۲۰۰ کیلوگرم استانداردهای جدیدی را وضع کرده است.
فراری کی سی ۲۳
این ابرخودروی تک ساخت بر اساس مدل ۴۸۸ جی تی ۳ توسعه پیدا کرده و احتمالا تنها مجوز تردد در پیست مسابقات را داشته باشد. فراری برای برخی از مشتریان بسیار خاص خود محصولاتی تک ساخت تولید میکند و کی سی ۲۳ از همین دست خودروهاست. این خودروی مختص به پیست دارای پنلهای متحرک در بدنه است تا بتواند با تکنولوژی آیرودینامیک فعال بهترین عملکرد ممکن را ارائه دهد.
هیوندای آیونیک ۵ ان
پسوند «ان» کپی برداری هیوندای از خودروسازان آلمانی بود. مرسدس بنز و بی ام و سالهاست که بهترین نسخه از یک مدل را با پیشوند «ام » و پسوند «ای ام جی» روانه بازار میکنند. آیونیک ۵ یکی از بهترین مجحصولات سالیان اخیر هیوندای به حساب میآید و حالا هیوندای قصد دارد یک نسخه با عملکرد بهتر از آن را ارائه کند مه آیونیک ۵ ان نام دارد. این خودرو تمام برقی ۶۱۰ اسب بخار قدرت و ۷۴۰ نیوتون متر گشتاور تولید میکند. صفر تا صد کیلومتر این خودرو ۳٫۴ ثانیه است و هیوندای ادعا دارد که این خودرو نزدیکترین تجربه رانندگی ممکن را به خودروهای بنزینی دارد.
مازراتی گیبلی ۳۳۴ آلتیما
قبل از این که فراری از تملک فیات خارج شود به نوعی برادرخوانده مازراتی به حساب میآمد. در آن زمان فراری پیشرانههای خود را در اختیار مازراتی میگذاشت. حالا مازراتی مسیرش را از فراری جدا کرده و دیگر قرار نیست از پیشرانه هشت سیلندر فراری استفاده کند. چرا که حالا خودش یک پیشرانه فوق العاده شش سیلندر طراحی کرده. اما برای خداحافظی با پیشرانه های هشت سیلندر مدل گیبلی ۳۳۴ را روانه بازار کرده. این مازراتی همرنگ مدل سفارشی شاه ایران، محمدرضا پهلوی است که در آن سالها سریع ترین خودرو جهان به حساب میآمد. از سریعترین خودروی سدان حال حاضر جهان که ۵۷۲ اسب بخار قدرت دارد تنها ۱۰۳ دستگاه ساخته خواهد شد.
پورشه میژن ایکس کانسپت
خودروهای اسپرت پورشه عملکردی در حد و اندازه های سوپرکارهای چند میلیون دلاری ارائه میدهند. حالا فرض کنید که اگر پورشه بخواهد یک سوپراسپورت میلیون دلاری بسازد با چه هیولایی طرف خواهیم بود. پورشه تقریبا هر ۱۵ سال یکبار این کار را میکند و این خودرو ۱۵۰۰ اسب بخاری پیش نمایش سوپرکار بعدی پورشه است. سوپرکاری برای اولین بار قرار است تمام برقی باشد!
- نویسنده: اکوایران