پنج شنبه, ۱ خرداد , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 3607
  • 11 جولای 2023 - 20:57
  • 326 بازدید
  • ۰ دیدگاه

لاشه خودرو چند؟ / صاحبان خودورهای فرسوده قید اسقاط را می زنند؟

لاشه خودرو چند؟ / صاحبان خودورهای فرسوده قید اسقاط را می زنند؟
لاشه خودرو چند؟ / صاحبان خودورهای فرسوده قید اسقاط را می زنند؟

اکو ایران : اسقاط خودروهای فرسوده با امکان ثبت نام متقاضیان در طرح فروش از مسیر سامانه یکپارچه بار دیگر در دستورکار قرار گرفت. بحث تعیین قیمت لاشه خودروهای فرسوده یکی از چالش های اصلی در این زمینه بود که به نظر می رسد بعد از کارشناسی های متعدد تعیین تکلیف شده است.

به گزارش اکو ایران، مدیر اجرایی ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده از تعیین قیمت لاشه خودروهای فرسوده در سال ۱۴۰۲ خبر داد

آن طور که محمد حیدری پاشاکی به ایسنا گفته براساس جلسه‌های کارشناسی برگزار شده، تصمیم بر آن شده است که نیمی از ارزش لاشه برای مراکز اقساط و نیمی دیگر در اختیار صاحبان خودروهای فرسوده قرار گیرد؛ از این رو با کسر هزینه‌های اسقاط، حدود پنج تا هشت میلیون تومان بابت ارزش لاشه به مالکان پرداخت می‌شود.

مدیر اجرایی ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده تصریح کرد: همانطور که پیشتر نیز گفته شده است، مراکز اسقاط وظیفه دارند پس از اسقاط خودرو متقاضیان، ارزش لاشه خودرو را به حساب مالکان واریز کنند؛ عدم واریز وجه لاشه خودرو به حساب مالک خودرو فرسوده به‌عنوان تخلف تلقی می‌شود و مالکان می‌توانند شکایت خود را از طریق سامانه ۱۲۴ ثبت کنند.

قیمت های اعلام شده برای لاشه خودروهای فرسوده با توجه به قیمت خودرو می تواند همانند سرعت گیری در مسیر اسقاط خودرو عمل کند. به نظر می رسد سیاست گذار خودرویی چنانچه قصد دارد با سرعت بیشتری در جاده از رده خارج کردن خودروهای فرسوده حرکت کند باید مشوق های بیشتری به دارندگان خودروهای فرسوده ارائه دهد.

اسقاط خودروهای فرسوده با بازگشت تحریم های اقتصادی در سال ۹۷ و به دنبال ان ممنوعیت واردات خودرو به نوعی به حاشیه رانده شد. زیرا در آن مقطع سیاست گذار خودرویی تمام بار اسقاط خودروهای فرسوده را روی دوش شرکت های واردکننده قرار داده بود. البته در مقاطعی تلاش هایی برای اینکه شرکت های خودروساز داخلی نیز برای پلاک کردن محصولات خود ملزم به ارائه گواهی اسقاط باشند نیز صورت گرفت اما ناکام ماند. آخرین تلاش ها برای این موضوع در نهایت منجر به این شد که خودروسازان داخلی باید برای پلاک کردن خودروهای خود درصدی از قیمت کارخانه را به حساب اعلام شده واریز کنند. این مساله نمی تواند آن طور که باید و شاید به خروج خودروهای اسقاط کمک کند.

مجموع سیاست گذاری ها در این ارتباط به جای تشویق دارندگان خودروهای فرسوده زمینه دلسردی آنها را فراهم می کند و این اتفاق می تواند عواقب زیست محیطی را به دنبال داشته باشد.   

 

 

 

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
خودروی جدید بازار مشخص شد / مشتریان ذوق زده شدند 22 مه 2025

خودروی جدید بازار مشخص شد / مشتریان ذوق زده شدند

اکو ایران : پارس خودرو در سایت کدال از واردات محصول جدید خود خبر داد و به زودی شاهد ورود این خودرو به بازار خواهیم بود.

بازار خودرو در آخرین روز اردیبهشت؛ بلاتکلیفی ایران‌خودرو و سکون سایپا +جدول قیمت 22 مه 2025

بازار خودرو در آخرین روز اردیبهشت؛ بلاتکلیفی ایران‌خودرو و سکون سایپا +جدول قیمت

اکوایران: در آخرین روزهای اردیبهشت‌ماه، بازار خودرو همچنان با نوساناتی در معاملات و قیمت‌گذاری مواجه است. در حالی‌که قیمت محصولات سایپا تقریباً بدون تغییر باقی مانده، خودروهای تولیدی ایران‌خودرو بین افزایش و کاهش قیمت در نوسان بوده‌اند؛ موضوعی که از نبود چشم‌اندازی روشن در بازار خبر می‌دهد.

تلاطم در بازار خودرو؛ از توقف واردات تا گرانی بی‌ضابطه 21 مه 2025

تلاطم در بازار خودرو؛ از توقف واردات تا گرانی بی‌ضابطه

رئیس پیشین اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو تهران گفت: قیمت خودروهای مونتاژی در بازار افزایش ۳۰ درصدی داشته است و خودروهای وارداتی نیز حداقل ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته اند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.