به گزارش اکوایران ،محمد مهدی میرزایی قمی -مدیر عامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران- در این خصوص به اکوایران میگوید: این که شاخصهای معاینه فنی ارتقا پیدا کند در اختیار شهرداری تهران نیست. شاخصهای ایمنی را وزارت کشور مشخص میکند و شاخصهای آلایندگی هم از سوی سازمان محیط زیست تعیین میشود. به گفته میرزایی قمی […]
به گزارش اکوایران ،محمد مهدی میرزایی قمی -مدیر عامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران- در این خصوص به اکوایران میگوید: این که شاخصهای معاینه فنی ارتقا پیدا کند در اختیار شهرداری تهران نیست. شاخصهای ایمنی را وزارت کشور مشخص میکند و شاخصهای آلایندگی هم از سوی سازمان محیط زیست تعیین میشود.
به گفته میرزایی قمی دستورالعمل حدود مجاز آلایندگی توسط شهرداری تهیه نمیشود اما به تازگی بدون آن که در برگه معاینه فنی قید شود آلاینده NOx مورد سنجش قرار میگیرد تا دادههای جمعآوری شده در صورت نیاز در اختیار نهادهای تخصصی قرار گیرد.
قمی یادآور میشود: تمامی تجهیزات مراکز معاینه فنی که فرسوده بوده و عمر مفید آنها سپری شده بود بهروزرسانی شدهاند.
آلاینده NOx از منابع مختلفی از جمله منابع متحرک، نیروگاهها، مصارف خانگی و تجاری، صنایع، جایگاههای سوخت و… تولید میشود. این منابع هر کدام سهم متفاوتی در تولید NOx دارند. برای مثال در شهر تهران ۳۵ درصد آلاینده NOx توسط منابع متحرک و ۳۲ درصد آن توسط نیروگاهها تولید میشود. مصارف خانگی، اداری و تجاری و صنایع نیز هر کدام به ترتیب سهم ۱۴ و ۸ درصدی در تولید این آلاینده دارند.
NOx همچنین میتواند پیشساز آلایندهای مانند ازن باشد. «نیتروژن دیاکسید» میتواند سبب ایجاد مشکلات جدی تنفسی و التهاب چشم در انسان شود. اختلال در بویایی، خستگی، تحریک گلو، ناراحتیهای اعصاب و افزایش برونشیت حاد از دیگر اثرات قرارگیری در معرض گاز نیتروژن دیاکسید است.
- نویسنده: اکوایران