اکوایران:رئیس کمیته نظارت شورای شهر تهران گفت: در حال حاضراجماعی ملی بین حاکمیت و مردم شکل گرفته و آن اینکه ادامه روند فعلی درخصوص شهر تهران امکانپذیر نیست ودیگر نمیشود شهر تهران را با این شرایط اداره کرد.
به گزارش اکوایران، رئیس دولت میگوید برخی از مشکلات تهرانی حل نشدنی است و پیشنهاد انتقال پایتخت را مطرح کرده است. طرحی که در تمام دولتها مطرح شده اما به نتیجه عملیاتی نرسیده و مطالعات نشان داده این طرح نشدنی است.
اما قرار است تهران پس از انتقال پایتخت به شهری دیگر با مشکلاتی که به قول دولتمردان برخی از آن حل نشدنی است مانند بیآبی رها شود؟تکلیف ۱۰ میلیون ساکن این شهر چه خواهد شد، آیا روزی میرسد که تهران به دلیل همان مشکلاتی که دولت گمان میکند حل نشدنی است و نباید وقت خود را تلف کند به شهری متروک تبدیل شود؟
مهدی اقراریان؛ رئیس کمیته نظارت شورای شهر تهران دراین رابطه به اکوایران میگوید: اگر حضور ذهن داشته باشید در ابتدای دورهی ششم یکی از مسائلی که مطرح کردم، موضوع ادارهی پایتخت تهران با قوانین و مقررات خاص خودش است. در حال حاضراجماعی ملی بین حاکمیت و مردم شکل گرفته و آن اینکه ادامهی روند فعلی درخصوص شهر تهران امکانپذیر نیست. این یک فرصت است، اینکه دیگر نمیشود شهر تهران را با این شرایط اداره کرد.
او ادامه میدهد: در صحن شورای شهر هم تذکر دادم که بعضا مشاهده میکنیم ساعتها شهروندان تهرانی در کوچه پس کوچههای تهران میمانند! ترافیک دیگر از بزرگراهها منتقل شده به برخی کوچهپسکوچههاو آلودگی هوا به بخشی از زندگی ماتبدیل شده است.
اقراریان با اشاره به چالش مسکن در تهران میگوید: ما در شهری زندگی میکنیم که حدود ۵۰ درصد شهروندان مستأجر هستند و بخشی از سبد خانوار را هزینههای مسکن پر میکند. ما امروز با افرادی مواجه هستیم که از استانهای دیگر فقط برای کار کردن به تهران میآیندو شاهد این هستیم که شبها در ماشینهای خود میخوابند.
رئیس کمیته نظارت شورای شهر تهران با اشاره به این که موضوع آسیبهای اجتماعی یکی از مسائل جدی تهران است میگوید: مسائل شهر تهران، حتی استان تهران را نمیتوانیم از بعضی از مجموعههای اقماری مثل استان مازندران و یا استان البرز جدا کنیم. شما مشاهده میکنید که به محض اینکه تعطیلاتی در تهران اتفاق میافتد، مسیرهای استان البرز دچار ترافیک جدی میشود. یا بخشی از کسانی که امروز در تهران دارند زندگی میکنند، در شهرها و شهرکهای اقماری اطراف تهران هستند و این شهرها و شهرکها نقش خوابگاه دارند تا محل سکونت و زندگی. در بعضی از مناطق تهران کیفیت زندگی بسیار پایین هست و اینها همه مسائل و مشکلاتی هست که امروز همه میبینیم.
او تأکید میکند:ما برای تصمیمگیری نیازمند به مدیرانی هستیم که جرات تصمیمگیری داشته باشند؛ البته سیاستگذاری عاقلانه مبتنیبر واقعیتها. امروز واقعیت و چالش جدی در حوزهی حکمرانی کشور وجود دارد به نام تهران و باورم این هست که نهتنها شهرداری تهران، نهتنها دولت و مجلس… هیچ کدام از اینها به تنهایی نمیتوانند مسألهی تهران را حل کنند. مسألهی تهران نیاز به یک اجماع ملی دارد و باید در دستور کار سیاستگذاری سران قوا قرار بگیرد.
به گفته اقراریان موضوع تهران باید در یکی از جلسات سران قوا در دستورکار قرر بگیرد و مورد ارزیابی واقع شود. مادامی که سیاستهای مشوق مناسب برای انتقال پایتخت به وقوع نپیوندد،طرح انتقال پایتخت با شکست مواجه خواهد شد.
او یادآوری می کند :من جزء موافقین انتقال پایتخت هستم، اما این موافقت با انتقال مستلزم این هست که محل جایگزین مشخص شود. بحرانی را که باور دارم امروز کشور با آن مواجه هست، عدم وجود نهاد توسعه در ایران هست. به دلیل اینکه ما نهاد توسعه در ایران نداریم و مسألهی توسعه در کشور تقلیل پیدا کرده به یکی از معاونتهای معاون رئیسجمهور یعنی سطح حکمرانی و سیاستگذاری تقلیل پیدا کرده به این سطح از جایگاه، ما میبینیم که مسائل بین دستگاهها و سازمانهای مختلف مثل توپ فوتبال پاسکاری میشود و آن کسی که امروز دارد آسیب میبیند، شهروندان تهرانی هستند. به عنوان مثال ما یک فرصت تاریخی و جغرافیایی داریم به نام خلیج فارس. کرانهی خلیج فارس تا کرانهی دریای عمان یک فرصت است و ممکن است این مسأله مطرح شود که دولت در حوزهی بودجه دچار چالش هست. امروز در دنیا شیوهها و روشهای جایگزینی آمده که با مشارکت شهروندان میشود پایتخت را منتقل کرد به شرط اینکه آن مشوقهای لازم شکل بگیرد و گفتگوهای انتقال پایتخت بین بخش خصوصی و بین دولت و سایر دستگاهها در دستورکار قرار بگیرد.
- نویسنده: اکوایران