مهدی چمران در ابتدای جلسه شورای شهر با حضور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در جلسه امروز شورا میزبان معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری هستیم، گفت: از معاونین شهردار خواستیم گزارشات عملکردی خود را به شورای شهر ارائه دهند که امروز میزبان معاون فرهنگی هستیم.
وی در مورد انتشار اخباری مبنی بر اینکه در برخی خطوط کرایه تاکسیها حدود ۵۰ درصد افزاش یافته است، گفت: شورای شهر در این زمینه مصوبه نداشته و زمینه قانونی نداشته که بر اساس شرایط آب وهوا نرخ کرایه را بالا ببرند و شرایط آب وهوایی نامناسب هم نداشتیم و غیرقانونی است و سازمان تاکسیرانی باید برخورد مناسب و قانونی داشته باشد.
چمران در مورد ایجاد خط تردد در بزرگراه همت نیز گفت: شهرداری این موضوع را به صورت شفاهی مطرح کرد؛ اما مسئله ای نیست که در شورا برررسی وتصویب شود وشورای ترافیک تهران در این مورد تصمیم گرفته است.
رئیس شورای شهر تهران در مورد نامگذاری خیابان بیستون به نام شهید یحیی سنوار گفت: این موضوع منتفی شد و از ابتدا ابلاغ نشد و بررسی حقوقی کردیم و این موضوع را ابلاغ نکردیم وسر و صداها بیجا بود.
وی در مورد سرانجام ورود تراموا، اتوبوس و واگن از محل قرارداد چین گفت: تراموا هنوز نیامده و اتوبوس در حال آمدن است و امروز نتیجه برنامه ریزی حمل و رسیدن اتوبوسها به تهران اعلام میشود؛ ولی در مورد واگنهای مترو من از همه مسئولان کشور درخواست کمک کردم و آنها نیز کمک کردند، اما حالا چینی ها برای ما ناز میکنند.
چمران در مورد انتصابات اخیر در شهرداری تهران نیز گفت: من با این نوع انتصاب که مدام تغییر میکند موافق نیستم و به مذاق من سازگار نیست؛ اما هرکسی هر تصمیمی بخواهد میتواند که بگیرد.
در صحن علنی شورای شهر تهران هم مهدی اقراریان با اشاره به افزایش افسارگسیخته قیمت ارز، اظهار کرد: ارتباط این مسئله با شورا این است که با افزایش قیمت ارز و تورم، سفره خدمت رسانی به مردم کوچکتر خواهد شد و ممکن است درآمد بیشتری داشته باشیم اما خدمت کمتری ارائه خواهد شد.
وی افزود: برخی خریدهای ما متأثر از قیمت ارز است و این باعث سلب اعتماد می شود. درخواست بنده این است که به مسئله تورم به صورت جدی نگاه شود. عارضه ای در اقتصاد ایران به نام تورم وجود دارد و قبل از پیروزی انقلاب درگیر تورم بودیم و با گذشت ۴۵ سال هنوز این مسئله رفع نشده و نشان دهنده این است که مجموعه اقتصادی کشور بیمار است و باید کار فوری برای آن انجام شود. امیدواریم رئیس جمهور این بیمار را به اتاق عمل ببرد و پزشک مملکت ایران فکری به حال این بیمار کند.
اقراریان با بیان اینکه با بارش باران هوای تهران مطلوب شد اما نباید فراموش کنیم که در روزهای آینده مجددا هوا آلوده خواهد شد، تصریح کرد: باید از تجربه دیگر کشورها در این زمینه استفاده شود. رؤسای قوا باید به مسئله تهران بپردازند و این ابر چالش نیاز به مداخله حکمرانی دارد. با این الگوی حکمرانی که می بینیم؛ مشکلی مثل آلودگی هوا ۱۰۰ صاحب دارد، اما در واقع صاحبی ندارد.
وی ادامه داد: پیامد این اتفاقات آلودگی هواست و امیدواریم نمایندگان مجلس و دستگاه قضایی در این زمینه وارد عمل شوند و ما هم باید در شورا دست به دست هم دهیم تا مشکل حل شود. مدیریت شهری آمادگی همکاری با دولت و قوه قضاییه را برای حل مشکل آلودگی هوا دارد. فرزندان ما در این هوای آلوده نفس می کشند و پیامدهای زیان بار آن سالهای آینده مشخص خواهد شد.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز گفت: ما هم باید در این زمینه حرکت کنیم و نباید منتظر دیگران باشیم. یکایک وظایف و مسئولیت های سازمان ها و دستگاه ها مشخص شده و جلسه مفصلی در این مورد تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه به دستگاه ها در این خصوص زمان داده شد، تصریح کرد: باید دستگاه ها گزارش اقدامات خود را ارائه دهند و حداقل این گزارش را می توان به مردم و قوه قضاییه که پیگیر این مسئله هستند، ارائه داد.
چمران اعلام کرد: کمیسیون عمران و حمل و نقل و کمیسیون خدمات شهری نیز باید در زمینه تهیه گزارش اقدامات مدیریت شهری در این زمینه وارد عمل شوند.
سید احمد علوی هم در این جلسه با اشاره به سرمای هوا و ترافیک در تهران، یادآور شد: مشکلاتی بین رانندگان تاکسی و مسافران در این ایام پیش می آید؛ ما در لایحه نرخ بهای خدمات سال ۱۴۰۳ تأکید کرده بودیم که پرداخت آنلاین باید توسط سازمان تاکسیرانی اجرایی شود.
علوی افزود: در تبصره های این لایحه آمده که ۵۰ درصد به نرخ کرایه در ساعات اوج ترافیک افزوده می شود. بر اساس یکی دیگر از تبصره ها باید سامانه هوشمند طراحی و جهت تصویب به شورا ارائه شود. باید سامانه هوشمند محاسبه نرخ کرایه تا شهریورماه سال ۱۴۰۳ راه اندازی می شد اما چند ماه از شهریورماه گذشته و در روزهای سرد سال با اختلافاتی بین رانندگان و مسافران روبه رو هستیم.تاکسیرانی گزارشی از چند بند و تبصره لایحه در شورا ارائه دهد.
مهدی پیرهادی هم در تذکر پیش از دستور خود در جلسه امروز شورای شهر تهران با بیان اینکه تعدادی از باغات خریداری شده که قرار بود به بوستان تبدیل شود هنوز به بوستان نشدهاند، گفت: من بارها با مدیران مربوطه تماس گرفته و به آنها تذکر دادم اما اتفاقی در این زمینه رخ نداد.
وی با بیان اینکه حدود ۲۰ باغ خریداری و به بوستان تبدیل شده است؛ اما متاسفانه باغات تملک شده در مناطق جنوبی هنوز به بوستان تبدیل نشدهاند، گفت: بنا به دلایلی از جمله سستی و بی حالی مدیران، این مهم هنوز محقق نشده است؛ بگونه ای که باغی را داریم که یکسال از تملک آن می گذرد؛ اما هنوز به بوستان تبدیل نشده است.
پیرهادی در مورد وضعیت آلودگی هوا با بیان اینکه سال گذشته دیوان محاسبات گزارش دقیقی در مورد وضعیت اجرایی دستگاهها ارائه کرد، افزود: با معاون دادستان تهران و کل کشور جلسه داشتم که گفتند گزارش خوبی از وضعیت اجرای قانون هوای پاک تهیه کردند و کمیسیون اصل ۹۰ هم گزارش گیری کرده اما هنوز اتفاق عملی در راستای بهبود شرایط هوا رخ نداده است.
وی افزود: از سران سه قوه میخواهم یک جلسه با موضوع آلودگی هوا برگزار کرده و نتایج آن را به مردم هم اعلام کنند.
خزانه دار شورای شهر تهران هم در صحن علنی از تغییر ۵۰ مدیر در دو ماه اخیر در شهرداری تهران گلایه کرد.
حبیب کاشانی هم با بیان اینکه باید عرضه خود را بیشتر کنیم و باید ما مدیران شعار دهیم که دودرجه با عرضه تر باشیم.
وی با بیان اینکه در دوماه اخیر قریب بر ۵۰ تغییر داشتیم گفت: ما زمان باقی مانده کم داریم وچرا در حال آزمون وخطا می کنیم؟ خدا ساهد است برخی وقتها میخواهم با مدیری صحبت کنم میکویم اما بپرس که تغییر کرده است.
وی افزود: الان مدیریت به مانند بازی صندلی در مدارس شده است وهر کسی هم به صندلی نرسد، حکم مشاوره می دهند گفت: ما زمان نداریم وبجایش به مردم وعده می دهند اما می بینیم حسن می رود و حسین می آید و این در حالی است که بی ثباتی در مدیریت سبب میشود که نتوانیم به درستی کار خود را انجام دهیم.
در این جلسه جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران هم با اشاره به انتصابات در شهرداری تهران گفت: در آخرین ماههای این دوره از مدیریت شهری دوباره شاهد تغییر و تحولات گسترده مدیریتی هستیم انتظار ما این بود که با توجه به بیثباتی که در طول سه سال و نیم گذشته تجربه کردهایم در ماههای آخر شاهد ثبات مدیریتی باشیم اما متاسفانه همچنان سریال تغییر مکرر مدیران بیهدف استمرار دارد و امیدوارم شهرداری تهران قدر ماههای آخر خود را بداند و به جای جابجایی مدیران به فکر ارائه خدمات باشد.
وی با اشاره به نرخ کرایه اتوبوس و مترو اظهار کرد: مطابق با مصوبه شورای شهر، اتوبوسرانی میتواند برای ارائه سرویس بهتر در روزهای تعطیل بهای بلیت را ۵۰ درصد افزایش دهد.
وی ادامه داد: اما در این مصوبه ذکر نشده است که منظور از روزهای تعطیل کدام یک از تعطیلات هستند در روزهای اخیر مشاهده کردیم که به دلیل آلودگی هوا ادارات تعطیل بودند و به موازات همین تعطیلی، اتوبوسرانی اقدام به افزایش کرایههای خود کرد این در حالی است که در روزهای تعطیل اخیر مشاغل آزاد و برخی از ادارات سر کار بودند.
تشکری هاشمی تصریح کرد :ما به دنبال کاهش آلودگی هوا و افزایش استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی و کاهش استفاده از خودروهای شخصی هستیم اما با افزایش ۵۰ درصدی بهای بلیط اتوبوس از این کار جلوگیری میکنیم و منجر به افزایش نارضایتی و شکایات شهروندان میشویم بر همین اساس پیشنهاد میکنم تا این مشکل که در مصوبه به وجود آمده است در قالب یک دو طرح دو فوریتی برطرف شود.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در خصوص سامانه بر خط تاکسیهای شهر تهران نیز گفت: تاکسیرانی نرمافزار تاکسیهای بر خط خود را آماده کرده اما از آنجایی که هنوز کامل نشده به صورت آزمایشی کار خود را آغاز میکند اما در این مصوبه نیز نیاز است اصلاحاتی انجام شود، باید در این مصوبه نیز ذکر شود که نرخ کرایهها در شرایط خاص تا ۵۰ درصد میتواند افزایش یابد.
- نویسنده: اکوایران