چهارشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 186483
  • 21 ژانویه 2025 - 16:34
  • 103 بازدید
  • ۰ دیدگاه

ارزیابی یک تصمیم پس از ۱۳ سال ادغام؛ متن طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی منتشر شد

ارزیابی یک تصمیم پس از ۱۳ سال ادغام؛ متن طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی منتشر شد
ارزیابی یک تصمیم پس از ۱۳ سال ادغام؛ متن طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی منتشر شد

جزئیات طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی را منتشر کرد.

به گزارش اکوایران، بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، وزارت راه و شهرسازی به دو وزارت‌خانه مجزا تفکیک خواهد شد. بر این اساس، وزارت مسکن و شهرسازی به عنوان یک وزارت‌خانه مستقل شکل خواهد گرفت و وزارت راه نیز با تغییر نام به «وزارت راه و ترابری» به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

به گزارش تسنیم، این تفکیک مطابق با بند «د» ماده (۲۹) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال ۱۳۸۶ و بند «الف» ماده (۲۸) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود. همچنین، این تغییرات بدون افزایش نیروی انسانی و با بهره‌گیری از امکانات و تجهیزات موجود وزارت راه و شهرسازی و سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه آن اجرایی خواهد شد.

تبصره ۱: دولت موظف است حداکثر ظرف شش ماه پس از تصویب این قانون، شرح وظایف وزارتخانه‌های جدید را برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد.

تبصره ۲: هرگونه افزایش نیروی انسانی، امکانات و بار مالی برای وزارتخانه‌های مذکور در این ماده واحده در طول اجرای برنامه هفتم توسعه ممنوع است. تمامی نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات مورد نیاز وزارتخانه‌های مسکن و شهرسازی و راه و ترابری باید از منابع موجود وزارت راه و شهرسازی و سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه آن تأمین شود.

 بازگشت به ساختار پیشین پس از یک دهه

 طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۸ دی ۱۴۰۳ با فوریت به تصویب رسید. این تصمیم در حالی گرفته شد که بحث تفکیک این وزارتخانه، که پیشتر به دنبال ادغام «وزارت راه و ترابری» و «وزارت مسکن و شهرسازی» برای افزایش هماهنگی و بهره‌وری در دو حوزه حمل‌ونقل و مسکن انجام شده بود، دوباره در دستور کار قرار گرفت.

خبر مرتبط

جدایی «راه» از «مسکن» ؛ چشم‌انداز جدید یا تکرار اشتباهات گذشته؟

جدایی «راه» از «مسکن» ؛ چشم‌انداز جدید یا تکرار اشتباهات گذشته؟

اکوایران: در جلسه علنی ۱۸ دی ۱۴۰۳ مجلس، نمایندگان با بررسی یک فوریت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی موافقت کردند. این تصمیم پس از یک دهه از ادغام این وزارتخانه‌ها و به دلیل ناتوانی در دستیابی به اهداف اولیه ادغام، در دستور کار قرار گرفت.

اکنون مجلس تصمیم گرفته پیوند وزارت‌خانه‌ای را قطع کند که در سال ۱۳۹۰، در دولت محمود احمدی‌نژاد، از ترکیب ۲ وزارتخانه بزرگ «راه و ترابری» و «مسکن و شهرسازی» تشکیل شده بود. هدف از این ادغام، کاهش هزینه‌ها، افزایش هماهنگی و بهبود بهره‌وری در سیاست‌گذاری‌های زیرساختی و مسکن بوده است.

با این حال، پس از بیش از یک دهه، بسیاری از منتقدان معتقدند که این ادغام نتوانست به اهداف خود برسد و در عوض مشکلات جدیدی در هر دو بخش حمل‌ونقل و مسکن ایجاد کرده است. اکنون، با توجه به پیچیدگی‌های اجرایی بیشتر و کمبود پاسخ‌گویی مناسب در برخی از حوزه‌ها، این سوال مطرح است که آیا تفکیک دوباره این وزارتخانه‌ها می‌تواند راه‌حلی برای رفع این مشکلات باشد یا خیر.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت 14 ژوئن 2025

تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت

اکوایران:‌بخش مطالعاتی شهرداری تهران، نقشه‌ای جامع برای تأمین آب پایتخت در شرایط اضطراری طراحی کرده است؛ نقشه‌ای که از مخازن دفنی و تانکرهای سیار آغاز می‌شود و تا بهره‌گیری از الگوهای بین‌المللی و انطباق با نیازهای بومی ادامه دارد. تهران خود را آماده می‌کند تا در بحرانی‌ترین لحظات، تشنگی را مدیریت کند.

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری 13 ژوئن 2025

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری

اکوایران:‌پس از حمله موشکی اسرائیل به تهران، بار دیگر صف‌های طولانی مقابل پمپ‌بنزین‌ها شکل گرفت. تهرانی‌ها در میانه‌ی ترس و بی‌اعتمادی، جایگاه‌های سوخت را به پناهگاه تبدیل کردند؛ رفتاری تکرارشونده که پیش‌تر در زلزله‌ها نیز دیده شده بود.

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟ 12 ژوئن 2025

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟

اکوایران:با وجود اعلام رسمی دولت درباره محدودیت ۲۵ درصدی افزایش اجاره‌بها در تهران، گزارش‌ها از تخطی گسترده مالکان و مشاوران املاک حکایت دارد؛ مستاجران می‌گویند قراردادهای جدید حتی تا بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته و نظارت کافی بر بازار اجاره دیده نمی‌شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.