سه شنبه, ۲۶ فروردین , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 193808
  • 10 فوریه 2025 - 10:32
  • 42 بازدید
  • ۰ دیدگاه

شارژ شهری تهران در سال ۱۴۰۴؛ هر خانوار چقدر پرداخت خواهد کرد؟

شارژ شهری تهران در سال ۱۴۰۴؛ هر خانوار چقدر پرداخت خواهد کرد؟
شارژ شهری تهران در سال ۱۴۰۴؛ هر خانوار چقدر پرداخت خواهد کرد؟

اکو ایران: در سال ۱۴۰۴، شهرداری تهران قصد دارد ۵,۲۷۰ میلیارد تومان از شهروندان بابت «شارژ شهری» دریافت کند؛ رقمی که در قالب عوارض نوسازی، مشاغل، وسایل نقلیه، مدیریت پسماند و خدمات آتش‌نشانی وصول خواهد شد. این در حالی است که شورای ششم، سقف بودجه پیشنهادی شهرداری را کاهش داده و همچنان ابهاماتی درباره میزان واقعی این هزینه‌ها وجود دارد.

به گزارش اکو ایران،منابع لایحه بودجه ۲۳۷ هزار میلیارد تومانی سال ۱۴۰۴ شهرداری تهران که شورای ششم سقف آن را کوتاه کرد و به رقم ۲۲۵ میلیارد تومان رساند از محل عوارض و بهای خدماتی که شهروندان تهرانی به شهرداری پرداخت می کنند تامین می شود،اما فارغ از رقمی که سازندگان و مالکان املاک برای ساخت و ساز در شهر به شهرداری پرداخت می کنند،رقم«شارژ شهری»که شهروندان تهرانی برای نگهداری شهر در سال ۱۴۰۴ به شهرداری پرداخت می کنند چقدر است؟!

بهروز شیخ رودی؛کارشناس مالیه و اقتصاد شهری در پاسخ به این پرسش به خبرنگار اکو ایران گفت: در مالیه شهری ایران و بودجه شهرداریها همچون سایر کشورها رقم مشخصی به عنوان شارژ شهری پیش بینی نمی شود،بلکه شهروندان با پرداخت مجموعه عوارضی همچون«عوارض نوسازی»،«عوارض بر مشاغل»،«عوارض سالانه وسائط نقلیه»،«بهای خدمات مدیریت پسماند» و«بهای خدمات آتشنشانی» نسبت به پرداخت هزینه شارژ شهری سالانه خود اقدام می کنند. بر همین اساس شهرداری پیش بینی کرده است که در سال ۱۴۰۴ رقمی بالغ بر پنج هزار و دویست و هفتاد میلیارد تومان از شهروندان تهرانی بابت شارژ شهری پایتخت از طریق وصول عوارض یاد شده دریافت کند.

این کارشناس مالیه و اقتصاد شهری با اشاره به برخی دیدگاههای رایج درباره لحاظ عوارض نوسازی به عنوان شارژ شهری به خبرنگار اکو ایران گفت: متاسفانه برخی افراد بدون توجه به تفاوت محتوا و ماهیت قوانین مالیه شهری در ایران و بقیه کشورها در ارزیابی های خود فقط«عوارض نوسازی» را به عنوان شارژ شهری لحاظ می کنند و در یک خطای دیگر عوارض نوسازی را با «عوارض سالانه املاک» یا «property tax» در سایر کشورها مقایسه می کنند،این در حالیست که برای محاسبه دقیق عوارض سالانه املاک بر اساس قاعده مالیاتی رایج در سایر کشورها باید این نکته را لحاظ کنیم که مالکان املاک و مستغلات در تهران «عوارض نوسازی» را به شهرداری پرداخت می کنند و «مالیات سالانه املاک» را به دولت پرداخت می کنند،بنابراین لحاظ کردن «property tax» تحت عنوان صرف «عوارض سالانه املاک» و مقایسه آن با«عوارض نوسازی» کار غلطی است؛ هر چند این افراد برای جذاب کردن مقایسه شان به مقایسه نرخ عوارض نوسازی با عوارض زیربنا هم می پردازند تا این ایده را جذاب و فریبنده کنند،اما واقعیت این است که مقایسه های کمونیست پسند این افراد مثل ادعاهای مدیریت شهری ششم در ارزان سازی پایتخت است و دردی از مالیه شهری پایتخت دوا نمی کند.

 معاون پیشین محاسبات و پایش عملکرد شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به عدم پیش بینی عوارض تحت عنوان« شارژ شهری» در قوانین کشورمان برای وصول از شهروندان به خبرنگار اکو ایران گفت:در هیچ یک از قوانین و مصوبات شورای شهر عوارض مشخصی تحت عنوان «شارژ شهری» وجود ندارد،اما بر اساس قوانین فعلی و مبنای محاسبات عوارض شهرداریها در ایران نسبت به محاسبه و وصول «عوارض نوسازی»،«عوارض بر مشاغل»،«عوارض سالانه وسائط نقلیه»،«بهای خدمات مدیریت پسماند» و«بهای خدمات آتشنشانی» به عنوان هزینه های قانونی نگهداشت شهر قابل وصول از شهروندان اقدام می کنند که می توانیم مجموع این عوارض را مصداق دریافت«شارژ شهری» تلقی کنیم. در محاسبه این عوارض و بهای خدمات بجز عوارض سالانه وسائط نقلیه ما با لحاظ کردن عدد پی به عنوان مبنای مالیاتی تعیین قیمت منطقه ای املاک و مولفه هایی دیگری هستیم.

شیخ رودی با اشاره به رقم پیش بینی شده در بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری تهران برای شارژ شهری پایتخت به خبرنگار اکو ایران گفت:مجموع رقم پیش بینی شده برای «عوارض نوسازی»،«عوارض بر مشاغل»،«عوارض سالانه وسائط نقلیه»،«بهای خدمات مدیریت پسماند» و«بهای خدمات آتشنشانی» در بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری تهران برابر با رقم ۴ هزار و ۸۳۲ میلیارد تومان بوده است که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری تهران به رقم ۵ هزار و ۲۷۰ میلیارد تومان رسیده است. بر این اساس شهرداری با پیش بینی افزایش ۹ درصدی منابع قابل وصول از محل شارژ شهری شهروندان پایتخت می خواهد، میزان ۴۲۷ میلیارد تومان شارژ شهری را نسبت به سالجاری بیشتر وصول کند.بر اساس این اعداد و ارقام می توانیم بگوئیم در سال ۱۴۰۴ هر خانوار تهرانی حداقل یک میلیون و هشتصد هزار تومان به عنوان شارژ شهری پایتخت به شهرداری پرداخت خواهد کرد.البته باید توجه کنیم که این اعداد و ارقام دلیل پایین بودن شارژ شهری در پایتخت نیست،زیرا ما در بودجه با اعدادو ارقام قابل وصول توسط شهرداری که متاثر از اراده شهروندان در پرداخت سالانه «عوارض نوسازی»،«عوارض بر مشاغل»،«عوارض سالانه وسائط نقلیه»،«بهای خدمات مدیریت پسماند» و«بهای خدمات آتشنشانی» است سر و کار داریم و نباید بر اساس این مبنا شارژ شهری پایتخت را کم بدانیم،برای محاسبه رقم شارژ شهری واقعی تهران باید سرجمع ارقام اعلام شده به شهروندان در قالب فیش های عوارض در دسترس باشد تا بر مبنای آن درباره رقم واقعی شارژ شهری تهران قضاوت کرد.  

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
فرصت طلایی یا دام قیمتی؟ آینده بازار مسکن زیر سایه دلار 15 آوریل 2025

فرصت طلایی یا دام قیمتی؟ آینده بازار مسکن زیر سایه دلار

اکوایران:با شروع سال ۱۴۰۳ و در سایه مذاکرات ایران و آمریکا، بازار مسکن همچون بازار ارز در حالت انتظار قرار گرفته است. کارشناسان می‌گویند چه دلار بالا برود و چه پایین بیاید، بازار مسکن بی‌نصیب نخواهد ماند؛ چرا که تحرک تقاضا در گرو تغییرات سیاسی و اقتصادی است.

آغاز پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافری اردیبهشت و خرداد ماه 15 آوریل 2025

آغاز پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافری اردیبهشت و خرداد ماه

راه آهن جمهوری اسلامی ایران از آغاز پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ از ساعت ۸ امروز سه شنبه ۲۶ فروردین خبر داد.

جابه جایی تازه مدیران در شهرداری /فاطمی عقدا سمت جدید را نپذیرفت/ شهردارمنطقه ۴ جایگزین هدایت شد 14 آوریل 2025

جابه جایی تازه مدیران در شهرداری /فاطمی عقدا سمت جدید را نپذیرفت/ شهردارمنطقه ۴ جایگزین هدایت شد

اکوایران: معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در احکامی جداگانه، سرپرستان اداره‌کل معماری و ساختمان و سازمان نوسازی شهر تهران را منصوب کرد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.