یکشنبه, ۲۹ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 195682
  • 15 فوریه 2025 - 16:33
  • 140 بازدید
  • ۰ دیدگاه

پایان باز پروژه آزاد راه شهید شوشتری؛وعده های بی سرانجام مدیران شهری

پایان باز پروژه آزاد راه شهید شوشتری؛وعده های بی سرانجام مدیران شهری
پایان باز پروژه آزاد راه شهید شوشتری؛وعده های بی سرانجام مدیران شهری

اکوایران :‌رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران در خصوص مشکلات اجرایی این پروژه تصریح کرد: «برای ادامه آزادراه در محدوده سرخه‌حصار با سازمان محیط‌زیست به نتیجه نرسیدیم. ما سه طرح در دولت گذشته به سازمان محیط‌زیست ارائه دادیم که شامل عبور تونلی، اجرا به صورت کنده‌پوش و کانالی و اجرای پل بود اما با هیچ‌یک از این موارد موافقت قطعی نشد و پس از جابجایی دولت، هنوز جلسه‌ای در این خصوص برگزار نشده که به ما پاسخی در این خصوص داده شود.

به گزارش اکوایران، پروژه آزادراه شهید شوشتری که سال‌ها به دلیل چالش های محیط زیستی و مخالفت سازمان محیط‌زیست متوقف مانده ، این روزها بار دیگر به صدر اولویت‌های مدیریت شهری بازگشته است. مدیران شهری دوره ششم اعلام کرده‌اند که این پروژه در حال پیشرفت است و بخش‌هایی از آن به بهره‌برداری خواهد رسید. علیرضا زاکانی، شهردار تهران، پیش‌تر درباره اهمیت این پروژه گفته بود: «آزادراه شهید شوشتری یک پروژه حیاتی برای کاهش ترافیک پایتخت و ما مصمم هستیم که با رعایت استانداردهای زیست‌محیطی، آن را به سرانجام برسانیم.»

پروژه آزادراه شهید شوشتری که قرار بود به عنوان یکی از کمربندی‌های اصلی تهران برای کاهش بار ترافیکی شرق پایتخت اجرایی شود، از سال‌های گذشته به دلیل مسائل زیست‌محیطی با چالش‌هایی مواجه شد. بخش‌هایی از این مسیر از محدوده پارک ملی سرخه‌حصار عبور می‌کند و همین امر باعث شد که سازمان محیط‌زیست با اجرای آن مخالفت کند. در دولت گذشته، سه طرح جایگزین شامل احداث تونل، کنده‌پوش و کانال، و همچنین ساخت پل ارائه شد، اما هیچ‌یک به تصویب نهایی نرسید. با تغییر دولت، مذاکرات جدیدی در این زمینه انجام نشده و بخش‌هایی از پروژه همچنان معطل مجوزهای محیط‌زیستی باقی مانده است.

با آغاز مدیریت جدید شهری، بار دیگر تکمیل این پروژه در دستور کار قرار گرفت. سید محمد آقامیری، رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران، در گفت‌وگو با سایت خبری روابط عمومی شهرداری درباره وضعیت کنونی پروژه و برنامه‌های آینده گفت: «از ۹۸ تقاطعی که جهت اصلاح در دوره ششم مدیریت شهری احصا شده بود، تا پایان سال ۱۴۰۴ بیش از ۵۰ تقاطع اصلاح و تکمیل می‌شود.»

وی با اشاره به افزایش بودجه عمرانی شهرداری تهران در سال ۱۴۰۴ نسبت به امسال، افزود: «به همان میزان که شاهد افزایش رقم بودجه سال ۱۴۰۴ بودیم، بودجه بخش‌های مختلف از جمله حوزه عمرانی نیز با رشد روبه‌رو بود.»

رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران درباره اولویت‌های بخش فنی و عمرانی در سال آینده گفت: «تمرکز ما در سال آینده این است که پروژه‌های عمرانی ناقص را تکمیل کنیم و تقریباً می‌توان گفت پروژه عمرانی جدیدی تعریف نکرده‌ایم اما تمام تلاش ما این بود بودجه مناسبی برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام در نظر بگیریم که تا پایان سال آینده به بهره‌برداری برسند.»

آقامیری همچنین درباره وضعیت اجرایی آزادراه شهید شوشتری و برنامه‌های آتی آن گفت: «عملیات عمرانی تعدادی از اصلاح تقاطع‌ها نیز ناقص است که در سال آینده بخش قابل توجهی از آن عملیاتی خواهد شد.»

وی ادامه داد: «بخشی از پروژه تکمیل بال غربی بزرگراه یادگار امام (ره) تا پایان امسال و بخشی دیگر از آن در سال آینده تکمیل خواهد شد. پیش‌بینی ما این است که ۹ کیلومتر از آزادراه شهید شوشتری نیز اردیبهشت ماه سال آینده به بهره‌برداری برسد.»

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران در خصوص مشکلات اجرایی این پروژه تصریح کرد: «برای ادامه آزادراه در محدوده سرخه‌حصار با سازمان محیط‌زیست به نتیجه نرسیدیم. ما سه طرح در دولت گذشته به سازمان محیط‌زیست ارائه دادیم که شامل عبور تونلی، اجرا به صورت کنده‌پوش و کانالی و اجرای پل بود اما با هیچ‌یک از این موارد موافقت قطعی نشد و پس از جابجایی دولت، هنوز جلسه‌ای در این خصوص برگزار نشده که به ما پاسخی در این خصوص داده شود.»

وی افزود: «آن بخش از پروژه آزادراه شوشتری که به دلیل مخالفت سازمان محیط‌زیست اجرایی نشد، به بزرگراه هجرت متصل می‌شود.»

آقامیری با بیان اینکه خودروهای سنگین از ۹ کیلومتری که پیش‌بینی شده، از بزرگراه بسیج وارد آزادراه شهید شوشتری خواهند شد، تأکید کرد: «سیاست این بود که خودروهای سنگین کاملاً از کمربندی تردد کنند که این اتفاق با اجرای ۹ کیلومتر از آزادراه عملیاتی می‌شود. به هر شکل، به دلیل مخالفت‌های صورت گرفته ۶ کیلومتر از پروژه ناقص است و هر موقع مجوز بدهند، حتی در همین دوره عملیات عمرانی این بخش را آغاز خواهیم کرد.»

با وجود موانع پیشین، شهردار تهران و مدیران شهری تأکید دارند که اجرای این پروژه به شکل جدی دنبال خواهد شد. زاکانی در یکی از جلسات مدیریت شهری اعلام کرده بود: «ما برای رفع مشکلات ترافیکی تهران نیازمند تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمامی هستیم که سال‌ها معطل مانده‌اند و آزادراه شهید شوشتری یکی از مهم‌ترین آن‌هاست.»

اکنون باید دید آیا وعده‌های مدیریت شهری برای تکمیل این پروژه محقق خواهد شد یا همچنان درگیر چالش‌های زیست‌محیطی باقی می‌ماند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت 14 ژوئن 2025

تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت

اکوایران:‌بخش مطالعاتی شهرداری تهران، نقشه‌ای جامع برای تأمین آب پایتخت در شرایط اضطراری طراحی کرده است؛ نقشه‌ای که از مخازن دفنی و تانکرهای سیار آغاز می‌شود و تا بهره‌گیری از الگوهای بین‌المللی و انطباق با نیازهای بومی ادامه دارد. تهران خود را آماده می‌کند تا در بحرانی‌ترین لحظات، تشنگی را مدیریت کند.

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری 13 ژوئن 2025

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری

اکوایران:‌پس از حمله موشکی اسرائیل به تهران، بار دیگر صف‌های طولانی مقابل پمپ‌بنزین‌ها شکل گرفت. تهرانی‌ها در میانه‌ی ترس و بی‌اعتمادی، جایگاه‌های سوخت را به پناهگاه تبدیل کردند؛ رفتاری تکرارشونده که پیش‌تر در زلزله‌ها نیز دیده شده بود.

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟ 12 ژوئن 2025

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟

اکوایران:با وجود اعلام رسمی دولت درباره محدودیت ۲۵ درصدی افزایش اجاره‌بها در تهران، گزارش‌ها از تخطی گسترده مالکان و مشاوران املاک حکایت دارد؛ مستاجران می‌گویند قراردادهای جدید حتی تا بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته و نظارت کافی بر بازار اجاره دیده نمی‌شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.