یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 202289
  • 04 مارس 2025 - 22:32
  • 95 بازدید
  • ۰ دیدگاه

درخواست وزارت راه از سران قوا: اختیار کامل برای واردات سریع ۲ تا ۳ هزار دستگاه اتوبوس

درخواست وزارت راه از سران قوا: اختیار کامل برای واردات سریع ۲ تا ۳ هزار دستگاه اتوبوس
درخواست وزارت راه از سران قوا: اختیار کامل برای واردات سریع ۲ تا ۳ هزار دستگاه اتوبوس

اکوایران: رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: باتوجه به بروکراسی اداری واردات اتوبوس و انتظارات تولیدکنندگان داخلی، به‌دنبال اخذ مصوبه سران قوا برای واردات هستیم که در این صورت، واردات دست‌کم ۲ هزار دستگاه طی مدت یک سال امکانپذیر است.

به گزارش اکوایران، رضا اکبری، معاون وزیر راه و شهرسازی امروز -۱۴ اسفند- در جمع خبرنگاران گفت: در چند سال اخیر بیش از ۳۰ هزار کامیون کشنده وارد کشور شده و به ناوگان اضافه شده است اما کمتر از این رقم کامیون اسقاط شده است.

به گزارش ایرنا، او گفت: اکنون شرایط اسقاط طبق قوانین در کشور به گونه‌ای است که به ازای واردات یک دستگاه کشنده، به همان میزان اسقاط نمی‌شود؛ به همین دلیل تعداد ناوگان بالا رفته و کمبودی در این زمینه نداریم و حتی سبب خواب کامیون در بنادری همچون بندرعباس شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: این مساله نارضایتی رانندگان را نیز به دنبال داشته است و باید بتوانیم به ازای واردات هر یک دستگاه کشنده بین ۱.۵ تا ۲ برابر آن اسقاط کامیون فرسوده داشته باشیم تا ضمن پایین آمدن سن ناوگان، بهره وری را افزایش دهیم.

او تاکید کرد: در اتوبوس اما برعکس کامیون، هم فرسودگی و هم کمبود ناوگان داریم؛ به طوری که بیش از ۷۰ درصد اتوبوس‌های کشور سنی بالای ۱۵ سال دارند که متوسط جهانی آن پنج سال است؛ بر این اساس هم باید واردات انجام داده و هم باید نسبت به نوسازی مبادرت ورزیم.

رئیس سازمان راهداری بیان داشت: در سال‌های گذشته در این دو بخش اقداماتی انجام شده که مهمترین آن مصوبه شورای اقتصاد بود که بر اساس آن ورود ۸۵ هزار دستگاه ناوگان جدید اجازه داده شد که نزدیک به ۹ هزار دستگاه آن اتوبوس است.

او در ادامه افزود: این مصوبه تسهیلاتی ایجاد می‌کند تا هم تولید کنندگان داخلی و هم وارد کنندگان بتوانند اتوبوس وارد کنند، پس از آن بر اساس پیمایش و از محل صرفه‌جویی در مصرف سوخت، سازمان بهینه‌سازی مصرف گواهی صرفه‌جویی به آنها ارائه می‌کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بر مبنای این مصوبه تاکنون ۱۵۰ اتوبوس خریداری شده که ۷۰ دستگاه آن وارد کشور و به ناوگان اضافه شده است و بقیه در گمرکات در حال انجام عملیات ترخیص است.

نیاز فوری به ۸ هزار دستگاه اتوبوس برای خروج از بحران حمل‌ونقل

او بیان داشت: حتی اگر این ۲ هزار دستگاه اتوبوس وارد شود، دست کم سه‌هزار دستگاه دیگر نیاز داریم تا از بحران خارج شویم و در حالت ایده‌آل نیز دست کم به هشت‌هزار دستگاه اتوبوس نیاز داریم.

اکبری افزود: در این زمینه تولید کنندگان داخلی می‌گویند باید حداقل نصف هزینه تمام شده اتوبوس به آنها وام داده شود که عددی قابل توجه است. به طور نمونه اگر بخواهیم یک‌هزار دستگاه اتوبوس در داخل بسازیم با در نظر گرفتن تسهیلات ۱۰ میلیارد تومانی نیازمند ۱۰ همت اعتبار هستیم که این رقم در توان ما نیست و مکاتبات با وزارتخانه‌های نفت و صمت هم در این زمینه نتیجه بخش نبوده است.

او تاکید کرد: در موضوع واردات نیز با بروکراسی پیچیده‌ای مواجه هستیم به طوری که ۱۸ مرحله برای واردات اتوبوس از زمان ثبت سفارش تا مرحله آخر تعریف شده که برخی از مراحل همچون تخصیص ارز مهلت‌دار است و اگر در فرصت مقرر انجام نشود، باید فرایند تکرار شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که اگر بخواهیم در کوتاه مدت بین ۲ تا سه‌هزار دستگاه اتوبوس به سرعت وارد کشور کنیم، باید مصوبه از سران قوا بگیریم و کل اختیار این فرایند را به وزارت راه و شهرسازی بدهیم.

اکبری گفت: این موضوع قبلاً هم برای واردات کشنده مسبوق به سابقه بوده است و چنانچه بتوانیم این مهم را انجام دهیم واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس در یک سال امکان‌پذیر خواهد بود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت 14 ژوئن 2025

تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت

اکوایران:‌بخش مطالعاتی شهرداری تهران، نقشه‌ای جامع برای تأمین آب پایتخت در شرایط اضطراری طراحی کرده است؛ نقشه‌ای که از مخازن دفنی و تانکرهای سیار آغاز می‌شود و تا بهره‌گیری از الگوهای بین‌المللی و انطباق با نیازهای بومی ادامه دارد. تهران خود را آماده می‌کند تا در بحرانی‌ترین لحظات، تشنگی را مدیریت کند.

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری 13 ژوئن 2025

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری

اکوایران:‌پس از حمله موشکی اسرائیل به تهران، بار دیگر صف‌های طولانی مقابل پمپ‌بنزین‌ها شکل گرفت. تهرانی‌ها در میانه‌ی ترس و بی‌اعتمادی، جایگاه‌های سوخت را به پناهگاه تبدیل کردند؛ رفتاری تکرارشونده که پیش‌تر در زلزله‌ها نیز دیده شده بود.

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟ 12 ژوئن 2025

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟

اکوایران:با وجود اعلام رسمی دولت درباره محدودیت ۲۵ درصدی افزایش اجاره‌بها در تهران، گزارش‌ها از تخطی گسترده مالکان و مشاوران املاک حکایت دارد؛ مستاجران می‌گویند قراردادهای جدید حتی تا بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته و نظارت کافی بر بازار اجاره دیده نمی‌شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.