اکوایران:در پی افزایش آسیبهای اجتماعی و جرائم در مترو تهران، مقامات قضایی و انتظامی پایتخت در جلسهای مشترک از احتمال تشکیل شعبه ویژه برای رسیدگی به جرائم مترو و استقرار دادیار مقیم در این شبکه حملونقل عمومی خبر دادند.
نشست قرارگاه اجتماعی متروی تهران با حضور مسئولان قضایی، انتظامی و مدیران شهری به میزبانی شرکت بهرهبرداری مترو برگزار شد. این جلسه که با هدف بررسی و پایش آسیبهای اجتماعی در شبکه مترو برگزار شد، با طرح پیشنهادهایی چون تشکیل شعبه قضایی ویژه مترو، استقرار دادیار مقیم و تهیه اطلس آسیبهای اجتماعی همراه بود.
سرهنگ لک، فرمانده یگان انتظامات مترو، و سرهنگ کرمی، رئیس پلیس مترو، در گزارشی از وضعیت فعلی این شبکه حملونقل، بر ضرورت برخورد قاطع با جرائم تاکید کردند. همزمان، مدیر حقوقی مترو خواستار جرمانگاری اختلال در حرکت قطارها و ورود غیرمجاز به حریم ریلی شد.
صادقی، مدیرکل دفتر پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور، نیز با اشاره به تلاشهای کارکنان مترو گفت: «تا رسیدن به شرایط ایدهآل فاصله داریم، اما اقدامات انجامشده قابل تقدیر است.» او افزود: مترو باید به مکانی ناامن برای افراد دارای رفتارهای آسیبزا تبدیل شود.
یکی از مهمترین پیشنهادهای مطرحشده در این جلسه، استقرار دادیار مقیم در ایستگاههای مترو بود تا روند رسیدگی به پروندهها و چالشهای حقوقی سرعت گیرد.
در ادامه، ولیالله مهبودی، معاون دادسرای تهران، به مسئولیت مشترک دستگاهها در رسیدگی به آسیبهایی چون حضور کودکان کار در مترو اشاره کرد و گفت: «بهزیستی باید نقش فعالی در شناسایی این کودکان ایفا کند و نیروی انتظامی نیز وظیفه خود را در جمعآوری آنها انجام دهد.»
وی همچنین بر تهیه اطلس آسیبهای اجتماعی مترو تأکید کرد تا اولویتبندی در برخورد با معضلات اجتماعی این حوزه دقیقتر صورت گیرد.
رضا حشمتی، قائممقام عملیات مترو، با اشاره به جابهجایی روزانه ۲ میلیون مسافر، گفت که در ساعات اوج تردد، اعزام قطارها با زمانبندی کوتاهتر انجام میشود تا فشار بر سیستم کاهش یابد.
در پایان، مسعود لطفی، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو، گفت که در کنار امور فنی، به بعد اجتماعی و فرهنگی این شبکه نیز توجه شده است، اما برای رسیدن به نقطه مطلوب نیاز به تلاش بیشتری وجود دارد.
قرار است جلسه بعدی این قرارگاه در شهریورماه برگزار شود و میزان پیشرفت طرحها مورد ارزیابی قرار گیرد.
پیش از آغاز جلسه، حاضران با حضور در ایستگاه امام خمینی(ره)، از فضاهایی چون ستاد اشیای گمشده و اتاق مادر و کودک بازدید کردند. هدف از این بازدیدها، بررسی میدانی عملکرد اجتماعی مترو عنوان شده است.
- نویسنده: اکوایران