تاثیر جنگ تجاری آمریکا بر افزایش قیمت ارز و طلا
تاثیر جنگ تجاری آمریکا بر افزایش قیمت ارز و طلا

رئیس انجمن سرمایه‌گذاری خارجی اتاق بازرگانی گفت: نوسانات اخیر بازار ارز، دلایل سیاس دارد.

به گزارش بازار، حسین سلیمی، رئیس انجمن سرمایه‌گذاری خارجی اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه افزایش اخیر قیمت دلار در بازار ایران ریشه در عوامل غیراقتصادی و سیاسی دارد، اظهار داشت: نوسانات اخیر بازار ارز، دلایل سیاسی دارد که مهم‌ترین آن، جنگ تجاری بین آمریکا و سایر کشورها است. روند هیجانی افزایش قیمت دلار پس از روی کار آمدن ترامپ و به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه ایران آغاز شد که این موضوع اثرات منفی بر اقتصاد ایران داشته است.

وی با اشاره به اینکه اکثر مردم از میزان ذخایر ارزی کشور اطلاعی ندارند، افزود: این ناآگاهی سبب شده تا مردم با ترس به سمت خرید سکه و طلا ترغیب شوند، که این امر خود تأثیرات تورمی در پی دارد. در حالیکه افزایش قیمت دلار هیچ ارتباطی به کمبود منابع ارزی ندارد، زیرا صادرات غیرنفتی ایران ۱۸ درصد افزایش یافته و بانک مرکزی هم منابع ارزی کافی برای تأمین نیازهای بازار را در اختیار دارد.

این فعال اقتصادی معتقد است که اظهارات سیاسی و گمانه‌زنی‌های مثبت و منفی در رسانه‌ها درباره مذاکرات احتمالی، فشارهای روانی بر مردم و بازار وارد می‌کند و باعث تلاطم می‌شود.

سلیمی همچنین به نقش نوسان‌گیران و دلالان در بازار ارز اشاره کرد و گفت: این افراد با سو استفاده از فضای سیاسی ایجاد شده، به دنبال کسب سود خود از طریق افزایش قیمت و ایجاد نگرانی در بازار هستند.

وی در ادامه افزود: افزایش قیمت طلا و سکه نیز تا حد زیادی به دلیل رشد بی‌سابقه قیمت طلای جهانی ناشی از جنگ تجاری آمریکا رخ داده و دلالان و سوداگران بازار طلا نیز با دامن زدن به هیجانات کاذب، به دنبال برهم زدن ثبات بازار هستند.

رئیس انجمن سرمایه‌گذاری خارجی اتاق بازرگانی ایران در پایان گفت: با توجه به آمارهای موجود، بانک مرکزی نقش مهمی در تأمین ارز مورد نیاز کشور دارد و می‌تواند با مدیریت صحیح منابع ارزی، از تلاطم‌های بازار جلوگیری کند. در صورت حمایت تمامی نهادها، بانک مرکزی به عنوان سکاندار نظارت و مدیریت ارزی کشور می‌تواند با اتخاذ سیاست‌های مناسب و ورود به موقع به بازار، ثبات و آرامش را به بازار ارز بازگرداند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]