ارزش ۲۱میلیارد دلاری صادرات جهانی خوراک دام| تولید سالانه ۱.۵ میلیارد تن خوراک دام در جهان
ارزش ۲۱میلیارد دلاری صادرات جهانی خوراک دام| تولید سالانه ۱.۵ میلیارد تن خوراک دام در جهان

در حالی که سالانه ۱.۵میلیارد تن خوراک دام در جهان تولید می شود در سال ۲۰۲۳ ارزش صادراتی خوراک دام ۲۱میلیارد دلار بوده و هلند بزرگترین صادرکننده است.

بازار؛ گروه کشاورزی: بر اساس آمارهای جهانی، سالانه حدود ۱.۵ میلیارد تن خوراک دام در سطح جهان تولید می‌شود. این خوراک شامل انواع علوفه، غلات، و مکمل‌های غذایی است که برای تأمین نیازهای تغذیه‌ای دام‌ها و طیور استفاده می‌شود. این در حالی است که بازار صادراتی نهاده ها و خوراک دام نیز پویا است و سالانه بیش از ۲۰میلیارد دلار خوراک دام راهی بازارهای صادراتی می شود.

صادرات جهانی خوراک دام در سال ۲۰۲۳ به ارزش ۲۱ میلیارد دلار بوده که در مقایسه با سال ۲۰۲۲ با ارزش ۲۱.۷ میلیارد دلار، به میزان ۳.۵درصد کاهش یافته است

در واقع طبق آمارهای جهانی، صادرات جهانی خوراک دام در سال ۲۰۲۳ به ارزش ۲۱ میلیارد دلار بود. به این ترتیب داده های آماری نشان دهنده پیشرفت ۳۴ درصدی نسبت به ۱۵.۷ میلیارد دلار در پنج سال قبل در سال ۲۰۱۹ است. این در حالی است که ارزش صادراتی خوراک دام در سال ۲۰۲۳در مقایسه با سال ۲۰۲۲ با ارزش ۲۱.۷ میلیارد دلار، به میزان ۳.۵درصد کاهش یافته است.

هلند، ایالات متحده و آلمان؛ در صدر صادرات خوراک دام

داده های آماری همچین نشان می دهد در حوزه صادرات خوراک دام کشورهای «هلند، ایالات متحده آمریکا، آلمان، بلژیک و چین» ۵صادر کننده عمده محسوب می شوند و در مجموع، در سال ۲۰۲۳ این پنج کشور ۴۷.۸ درصد از فروش جهانی را از خوراک دام های صادراتی به دست آوردند.

در حقیقت گزارشات آماری بیانگر این است که در سال ۲۰۲۳ کشور هلند با رقم زدن صادراتی به ارزش ۲.۹ میلیارد دلار سهمی ۱۳.۷ درصد از خوراک دام صادراتی را به خود اختصاص داده است و بزرگترین صادر کننده است.

از سوی دیگر ایالات متحده با انجام صادراتی به ارزش ۲.۲ میلیارد دلار سهمی ۱۰.۷درصدی از کل خوراک صادرات دارد و در رتبه دوم جای دارد. همچنین کشور آلمان در مدت نامبرده صادراتی به ارزش ۱.۷۲ میلیارد دلار به ثبت رسانده است و به عنوان سومین صادر کننده سهمی ۸.۲ را درا است.

گزارشات آماری همچنین نشان می دهد: در سال ۲۰۲۳ کشورهای بلژیک با رقم زدن صادراتی به ارزش ۱.۶۸ میلیارد دلار، چین با ۱.۵ میلیارد دلار، فرانسه با ۱.۳ میلیارد دلار، بریتانیا با ۸۳۳.۵ میلیون دلار، اسپانیا با ۶۰۷.۱ میلیون دلار، ایتالیا با ۵۵۸.۱ میلیون دلار، دانمارک با ۴۴۵.۳ میلیون دلار، اتریش با ۴۱۶ میلیون دلار، تایلند با ۳۵۲.۸ میلیون دلار، برزیل با ۳۵۰.۳ میلیون دلار، ترکیه با ۳۴۷.۸ میلیون دلار و لهستان با ۳۳۸.۸ میلیون دلار» در رتبه های چهارم تا پانزدهم صادراتی قرار دارند. به این ترتیب از نظر ارزشی، ۱۵ کشور فهرست شده ۷۴.۱ درصد از کل خوراک دام صادراتی را در سال ۲۰۲۳ ارسال کردند.

همچنین طبق آمارها در میان صادرکنندگان برتر، سریع ترین صادرکنندگان خوراک دام از سال ۲۰۲۲ به بعد عبارتند از: ایالات متحده آمریکا (افزایش ۱۸.۷ درصد)، اتریش (افزایش ۱۲.۵ درصد)، لهستان (افزایش ۶.۴ درصد) و بریتانیا (۵.۳ درصد) (بالاتر).

از سوی دیگر کشورهایی که فروش خوراک دام صادراتی خود را کاهش دادند، شامل چین (با کاهش ۱۲.۸درصد نسبت به سال ۲۰۲۲)، ترکیه (باکاهش ۱۱.۹ درصد)، هلند (با کاهش ۸.۹ درصد)، ایتالیا (با کاهش ۶.۹ درصد) و اسپانیا (با کاهش ۶.۸ درصد) هستند.

صادرکنندگان آسیایی در جایگاه دوم صادرات خوراک دام

از سوی دیگر گزارشات جهانی نشان می دهد: در میان قاره ها، تامین کنندگان در اروپا بیشترین ارزش دلاری خوراک دام صادراتی را در طول سال ۲۰۲۳ با محموله هایی به ارزش ۱۲.۹ میلیارد دلار یا ۶۱.۳ درصد از کل خوراک حیوانات به فروش رساندند. در رتبه دوم صادرکنندگان واقع در آسیا با ۱۹ درصد قرار دارند در حالی که ۱۲.۵ درصد دیگر از محموله های جهانی برای خوراک دام از آمریکای شمالی منشا می گیرند. به این ترتیب صادر کنندگان آمریکای لاتیم، آفریقا و اقیانوسیه نیز در رتبه های بعدی قرار دارند.

گفتنی است ایران نیز به عنوان کشوری صاحب صنعت دامپروری بخشی از نیاز خوراک دام را خود تامین می کند و طبق آمارها سالانه حدود ۸ تا ۱۲ میلیون تن نهاده و خوراک دام وارد می‌کند. این واردات شامل علوفه، غلات، و مکمل‌های غذایی است که به تأمین نیازهای دامپروری کشور کمک می‌کند. در شرایطی که عوامل متعددی از جمله نیاز داخلی، امنیت غذایی، و وضعیت تولیدات کشاورزی داخلی بر حجم واردات خوراک دام تأثیر می‌گذارد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]