سقف تبصره ماده ۱۰۰ در سال ۱۴۰۴ افزایش یافت!
سقف تبصره ماده ۱۰۰ در سال ۱۴۰۴ افزایش یافت!

مالیات عملکرد اشخاص حقیقی، مالیاتی است که از اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل بابت درآمد سالانه آن‌ها دریافت می‌شود.

به گزارش بازار، مالیات عملکرد اشخاص حقیقی، مالیاتی است که از اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل بابت درآمد سالانه آن‌ها دریافت می‌شود. این مالیات مطابق با سود خالص فعالیت اقتصادی محاسبه می‌شود. در این مقاله درباره ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی و جزئیات آن صحبت خواهیم کرد. 

مهلت ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی، آخرین مهلت ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی تا تاریخ  ۳۱ خردادماه است. سال مالیاتی کلیهٔ اشخاص حقیقی از ابتدای فروردین ماه تا آخر اسفندماه محاسبه می‌شود. در صورتی که مهلت ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی تمدید شود از طریق خبررسانی‌های معتبر و سایت سازمان امور مالیاتی منتشر خواهد شد.

همچنین سازمان امور مالیاتی برای پرداخت مالیات عملکرد اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل، فرم تبصره ۱۰۰ را علاوه بر اظهارنامه در نظر گرفته است که هرسال در خرداد ماه از طریق سامانه امور مالیاتی در اختیار اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل قرار می‌دهد. شرایط استفاده از تبصره ۱۰۰ را در ادامه توضیح می‌دهیم که بدانید آیا مشمول استفاده از این فرم هستید یا خیر!

شرایط استفاده از تبصره ماده ۱۰۰

سقف تبصره ماده ۱۰۰ در سال ۱۴۰۴ افزایش یافت!

در ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم دربارهٔ مالیات مشاغل صحبت می‌شود که کاملاً در ارتباط با اشخاص حقیقی است. مطابق با تبصره ماده ۱۰۰، مشاغل دارای فروش یا درآمد کمتر از ۲۱٬۶۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰  تومان در سال ۱۴۰۳ بنا به تشخیص سازمان امور مالیاتی می‌توانند از این موقعیت استفاده کرده و با پر کردن فرم و پرداخت مالیات، تکلیف خود را به پایان برسانند.

به طور کلی افرادی مشمول استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ می‌شوند و می‌توانند از مزایا و مشوق‌های این تبصره استفاده کنند که شرایط زیر را داشته باشند: 

  1. پرداخت مالیات سال گذشته: مودیان باید مالیات سال گذشته خود را به‌طور مقطوع پرداخت کرده باشند یا برگ تشخیص مالیات سازمان امور مالیات را پذیرفته و پرداخت کرده باشند.
  2. حداکثر فروش کالا و خدمات: همهٔ صاحبان مشاغلی که در سال ۱۴۰۳ مجموع فروش کالاها و خدمات آن‌ها معادل ۲۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون‌تومان است، می‌توانند از  فرم تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کنند.
  3. ثبت‌نام در موعد اظهارنامه: ثبت‌نام اظهارنامه عملکرد مرتبط با تبصره ماده ۱۰۰  و استفاده از آن حتماً باید تا پایان مهلت تعیین شده برای ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی انجام و به سازمان امور مالیاتی ارسال شود. 

تفاوت تبصره ماده ۱۰۰ و اظهارنامه

اظهارنامه مالیاتی، گزارشی جامع از عملکرد سالانه اشخاص حقیقی و حقوقی است و برای محاسبه مالیات بر درآمد باید آن را ارائه کرد. زمانی که تبصره ماده ۱۰۰ اضافه می‌شود، کسب‌وکارهایی که درآمد آن‌ها کمتر از ۲۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان باشد، دیگر نباید اظهارنامه ارسال کنند و می‌توانند مالیات خود را مقطوع پرداخت کنند که فرآیند مالیاتی آن‌ها ساده‌تر است. در صورتی که باید اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی ارسال کنید، در ادامه ما آن را آموزش می‌دهیم. همچنین برای آموزش تصویری اظهارنامه اشخاص حقیقی و گروه‌بندی اشخاص حقیقی می‌توانید به سایت محاسبان مراجعه کنید.

ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی

برای ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی باید از طریق سایت سازمان امور مالیاتی اقدام کنید. برای ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی دو فرمت به شرح زیر وجود دارد:

  • انفرادی
  • اشتراکی

کسانی که باید به صورت مشارکتی اظهارنامه ارسال کنند، نیاز نیست که اطلاعات هر یک از شرکاء را به صورت جداگانه در سامانه ثبت کنند. اطلاعات شرکا را باید از طریق سامانه ثبت‌نام الکترونیکی در اختیار سازمان قرار دهند. بعد از طی کردن این مراحل برای ثبت اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقیقی باید مراحل زیر را انجام دهید:

  1. در ابتدای مسیر وارد سایت https://my.tax.gov.ir سازمان امور مالیاتی شوید.
  2. روی گزینهٔ فرم تبصره ۱۰۰ / اظهارنامه مشاغل کلیک کنید.
  3. در درگاه ملی خدمات الکترونیک روی گزینهٔ ورود از طریق دولت من ویژه حقیقی را کلیک کنید.
  4. با وارد کردن شماره موبایل و کد ارسال شده وارد سامانه می‌شوید.
  5. سپس فرم‌ها و جدول‌های اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی را تکمیل کنید.
  6. اطلاعات پیش‌نویس شده اظهارنامه را بررسی کنید.
  7. سپس اطلاعات اظهارنامه را تأیید نهایی و کد رهگیری را دریافت کنید.

همچنین پس از این مراحل، زمانی که سازمان امور مالیاتی مبلغ مالیات را مشخص کرد، باید مجدد وارد سامانه شوید و مالیات تعیین شده را پرداخت کنید. در صورتی که مبلغ مالیات برای مودی سنگین باشد، مودی می‌تواند با ۴۰ درصد پرداخت مالیات متعلقه، مابقی آن را طی ۶ قسط تقسیم و پرداخت کند.

همهٔ اشخاص حقیقی و حقوقی که صاحب کسب‌وکار هستند، موظف هستند در سازمان امور مالیاتی پرونده مالیاتی تشکیل دهند و هرسال اطلاعات مربوط به خرید، فروش و خدمات خود را به سازمان امور مالیاتی در قالب اظهارنامه یا فرم تبصره ماده ۱۰۰ گزارش دهند که مشمول جریمه‌های سنگین مالیاتی به دلیل تأخیر در پرداخت یا نداشتن پرونده مالیاتی نشوند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]