چگونه از فرصت های بازار خرسی ارز دیجیتال استفاده کنیم؟
چگونه از فرصت های بازار خرسی ارز دیجیتال استفاده کنیم؟
بازار ارز دیجیتال از اوایل دسامبر ۲۰۲۴ (اواسط آذر ۱۴۰۳) با رکود نسبی و افت قیمت‌ها مواجه شده بود؛ بازاری که به آن اصطلاحا بازار خرسی یا Bearish market گفته می‌شود.

این در حالی است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و بر اساس شواهد متعدد، در میانه یک بازار صعودی بلندمدت با نوسانات نزولی میان‌مدت و کوتاه‌مدت هستیم. بازاری که از حوالی شهریور امسال تا آذر ماه، رونق بسیار خوبی داشت. اما سوال این است که در یک بازار نزولی چطور می‌توان نه‌تنها ضرر نکرد؛ بلکه سود مناسبی هم از معاملات ارز دیجیتال به‌دست آورد. در ادامه به معرفی ۵ روش مهم می‌پردازیم.

خرید یا هولد کردن ارز دیجیتال

هولد کردن ارز دیجیتال

ساده‌ترین روش کسب سود از یک بازار خرسی ارز دیجیتال، نگهداری دارایی‌های موجود یا خرید در قیمت‌های پایین‌تر است. به‌ویژه اگر در استراتژی‌های معاملاتی چندان تخصصی ندارید، این دوره‌ها برای سرمایه‌گذاری بسیار مطلوب محسوب می‌شوند. برای این منظور کافی است که با انجام تحقیقات و زیر نظر گرفتن روند بازار، اقدام به خرید ارز دیجیتال مورد نظر خود با بهترین قیمت نمایید. با شروع دوباره بازار صعودی یا گاوی (Bullish) سبد سرمایه‌گذاری شما نیز وارد سود می‌شود.

برخی معامله‌گران با فروش رمزارز خود در ابتدای یک روند نزولی و سپس خرید آن با قیمت پایین‌تر در پایان آن نیز سودهای قابل توجهی به‌دست می‌آورند. در این صورت باید درک اولیه کافی از سطوح مقاومت و حمایت و نقاط بازگشت روندها داشته باشید. همچنین آشنایی اولیه با برخی شاخص‌های ابتدایی تحلیل تکنیکال و آنچین مانند قدرت نسبی، میانگین‌های متحرک، حجم معاملات و آدرس‌های روزانه نیز ضروری است. حرفه‌ای‌ترین سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال بلندمدت با انتخاب دارایی درست با پشتوانه فاندامنتال مناسب و سپس نگهداری آن به مدت چند سال، بیشترین سود را از این بازار به‌دست می‌آورند.

معامله به روش DCA

معامله به روش DCA در بازار ارز دیجیتال

یکی دیگر از بهترین استراتژی‌ها، متوسط قیمت دلاری (Dollar Cost Averaging) یا به‌اختصار DCA است. در این استراتژی، معامله‌گر، حجم ثابتی از سرمایه اولیه را برای خرج کردن در یک سری منظم از معاملات کنار می‌گذارد. این خریدها با فواصل زمانی برابر و بدون توجه به قیمت ارز دیجیتال انجام می‌شود. بنابراین حجم دارایی‌های رمزارزی شما با توجه به کاهش قیمت، نسبت به زمانی که آن را به‌صورت یکجا با قیمت بالاتر خرید می‌کنید، بیشتر می‌شود.

به‌عنوان مثال، به جای اینکه در ابتدا یا میانه یک روند نزولی، اقدام به خرید معادل ۱۰۰ دلار از یک ارز دیجیتال کنید، می‌توانید خریدهای را در پنج نوبت با فواصل مشخص انجام دهید. در هر نوبت خرید نیز هزینه کمتری برای خرید همان مقدار رمزارز پرداخت خواهید کرد.

معامله به روش مارتینگل

یکی دیگر از روش‌های معاملاتی توسعه‌یافته برای کسب سود از بازارهای نزولی، مارتینگل (Martingale Trading) است. این روش به‌خصوص در بازارهای نوسانی فارکس و ارز دیجیتال بازدهی خوبی دارد. استراتژی آن نیز به‌طور خلاصه به این صورت است که تریدر، حجم خریدهای خود را با رعایت فاصله زمانی آن‌ها در دوره‌ای که قیمت ارز دیجیتال مورد نظر او نزولی است، مرتبا دو برابر می‌کند. او در حقیقت به بازگشت صعودی قیمت چشم دوخته است تا با اولین نوسان و عبور آن از متوسط قیمت خریدها، سود خود را برداشت کند.

مزیت استراتژی مارتینگل از این جهت است که روند صعودی بعدی، قوی یا طولانی‌مدت باشد. تنها عبور قیمت از متوسط قیمت‌های خرید قبلی برای کسب سود کافی است. به‌عنوان مثال، سلسله خریدهای زیر را در نظر بگیرید:

  • خرید ۱۰۰۰ دلار با قیمت یک دلار
  • خرید ۲۰۰۰ دلار با قیمت ۰٫۸ دلار
  • خرید ۴۰۰۰ دلار با قیمت ۰٫۵ دلار

بنابراین شما در طی این خریدها، هفت هزار دلار ارز دیجیتال را با قیمت متوسط حدود ۰٫۶۶ دلار به ازای هر واحد، خریداری کرده‌اید. حال تنها کافی است به نمودار قیمت چشم دوخته و موقعیت فروش خود را با قیمتی بیشتر از این مقدار تنظیم نمایید تا با یک نوسان نه‌چندان بزرگ صعودی بتوانید سود کنید.

با توجه به ماهیت تریدهای منظم استراتژی‌هایی مانند DCA و مارتینگل، بسیاری از صرافی‌های معتبر یا پلتفرم‌ها، ربات‌های تریدر با این استراتژی‌ها طراحی کرده‌اند. به‌عنوان مثال می‌توان به ربات‌های صرافی کوکوین و در کشور ما به ربات مارتینگل صرافی والکس اشاره کرد.

تنوع‌بخشی به پورتفولیو

به‌طورکلی یکی از مهم‌ترین روش‌های مدیریت ریسک در دنیای سرمایه‌گذاری، تنوع‌بخشی به پورتفولیو است. به دلیل تنوع بخش‌های مختلف بازار ارز دیجیتال و تکنولوژی بلاکچین، حتی در بازارهای نزولی هم می‌توان توکن‌هایی در سبد سرمایه‌گذاری داشت که روندی صعودی دارند. مهم‌ترین دلایل این موضوع، ماهیت مستقل عملکرد برخی بخش‌ها نسبت به دارایی‌های بزرگ‌تر، وابستگی قیمت توکن‌ها به برنامه‌های توسعه‌ای ناشران، پدید آمدن ترندهای مختلف و غیره هستند.

به‌عنوان مثال، در دوره‌های صعودی قیمت بیت کوین و تا زمانی که شاخص سلطه آن به بازار به سطح مشخصی برسد، ممکن است شاهد نوسان خنثی بسیاری از آلت کوین‌ها باشیم. با پایان رشد قیمت بیت کوین و ثبات آن هم معمولا بازار گرم آلت کوین‌ها موسوم به آلت سیزن شروع می‌شود. بنابراین بسیاری از مشاوران سرمایه‌گذاری توصیه می‌کنند در سبد رمزارز خود مجموعه‌ای از توکن‌های زیر را داشته باشید:

  • توکن‌های شبکه‌های لایه یک
  • توکن‌های شبکه‌های لایه دو
  • توکن‌های بازی و متاورس
  • توکن‌های متعلق به پروژه‌های هوش مصنوعی
  • توکن‌های نوسانی‌تر مانند میم کوین‌ها، NFT ‌ها و پروژه‌های دیفای

سرمایه‌گذاری روی مشتقات رمزارز

مشتقات (Derivatives) یا قراردادهای آتی (Futures)، قراردادهای اختیار معامله‌ای هستند که به صاحب خود حق فروش یا خرید یک دارایی پایه لحاظ شده در قرارداد را با قیمت مشخص و تا زمانی معین در آینده می‌دهد. معامله‌گران حرفه‌ای، با اتخاذ موقعیت‌های آتی، خلاف جهت موقعیت‌های معاملاتی خود در بازارهای اسپات یا نقطه‌ای، تلاش می‌کنند از بازارهای نزولی نیز سود ببرند.

مزیت مهم قراردادهای آتی این است که اجباری برای خرید یا فروش ندارد. به عبارت دیگر، اگر روند قیمت، خلاف جهت آنچه پیش‌بینی کرده بودید پیش رفت، الزامی به اجرایی کردن قرارداد نخواهید داشت. بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی یا پلتفرم‌های دیفای، اقدام به راه‌اندازی بازارهای مشتقات کرده‌اند.

در اتخاذ هریک از سیاست‌های معرفی شده، لازم است با استفاده از دانش کافی و تجربه، شاخص‌های تحلیل تکنیکال، آنچین و حتی تحلیل بنیادی، روند آتی را تا جای ممکن با دقت مناسبی پیش‌بینی کرد. در نتیجه هر نوع معامله و سرمایه‌گذاری بدون دانش و تخصص، مخصوصا در دنیای ارزهای دیجیتال نباید صورت بگیرد. در پایان پیشنهاد می‌کنیم که مقاله “۱۰ نکته طلایی برای خرید ارز دیجیتال در بازار خرسی” را برای جلوگیری از ضرر در بازارهای خرسی مطالعه کنید.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 2 میانگین: 5]