استاندار تهران گفت: ورود دستگاههای دست دوم خارجی اگر قانونی شود به شان مردم ضربه میزند چون که این وسایل تضمین ایمنی لازم را ندارد و بهتر است به جای این کار وسایل نقلیه نو وارد شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از تهران، علیرضا فخاری، استاندار تهران عصر امروز در جلسه «بررسی کاهش تصادفات رانندگی استان تهران» با اشاره به اینکه انتظارات مقام معظم رهبری در خصوص کاهش و کنترل تلفات تصادفات امری عقلی و شرعی است، اظهار کرد: باید اقدامات ما مبتنی بر داشتههای علمی و عملی در این خصوص انجام شوند و همه دستگاههای عریض و طویل موجود وظیفهشان رفع مشکلات در این حوزه است.
وی با بیان اینکه رانندگی مهمترین عامل مرگ و میر جادهای هستند، گفت: ما رقابت درستی را برای انتخاب بهترین وسیله حمل و نقل نداریم و این از اشکالات کار است.
استاندار تهران بیان کرد: ورود دستگاههای دست دوم خارجی اگر قانونی شود به شان مردم ضربه میزند چون که این وسایل تضمین ایمنی لازم را ندارد و بهتر است به جای این کار وسایل نقلیه نو وارد شود.
فخاری با بیان اینکه اولین اولویت در بررسی تصادفات وسایل نقلیه است، ادامه داد: ما قائل به چرخیدن اقتصاد کشور و تولید هستیم اما معتقدیم باید چرخه معیوب اصلاح شود.
وی افزود: برخی وسایل نقلیه کنونی مانند پراید حتی شهری هم نیستند و خصوصیات امنیت ندارند لذا محصول جلسات کنونی باید این باشد که نظام تولید و واردات خودرو به سمت اصلاح برود؛ همچنین باید بررسی کنیم ببینیم کدام عوامل مانع این اقدامات میشود.
استاندار تهران اضافه کرد: ما با حجم زیادی از وسایل نقلیه در جادهای با عرض کم مواجه هستیم که این از دیگر چالشهای موجود است.
فخاری با بیان اینکه باید بررسی موضوعات و مشکلات تصادفات جادهای با تفکیک مناطق استان انجام شود، عنوان کرد: در حوزه شهرسازی نیز نقش راهنمایی و رانندگی تعیین کننده است و باید این مساله مورد توجه باشد.
وی گفت: آمار تلفات اتباع نشان دهنده این است که سطح فرهنگ رانندگی و اخلاقی در تصادفات نقش دارد و این تعارفپذیر نیست؛ باید توجه داشت که فرهنگ رانندگی و دانش فردی و میزان اثربخشی جرائم کمک کننده به کاهش اثر تصادفات است.
استاندار تهران با اشاره به نقش علائم بصری در کنترل تصادفات تصریح کرد: کارگروه تولید سامانههای هوشمند نیازمند پیگیری و بودجه است که معاونت عمرانی استانداری آنرا پیگیری خواهد کرد.
فخاری با اشاره به اینکه وظیفه اصلی راهنمایی و رانندگی وظیفه، فقط کروکی کشیدن در تصادفات نیست بلکه ایجاد راههایی برای پیشگیری تصادفات است، ادامه داد: برخی راههای روستایی وجود دارد که با تغییرات جزئی اعم از تعریض آنها بهعنوان جادههای اصلی استفاده میشود که اشتباه است چون این جادهها شرایط و ایمنی کافی برای این کار را ندارند.
وی با بیان اینکه عادت به اقدامات پس از بحران اشتباه است، افزود: باید نظام ارزیابی ایجاد شود تا در مساله تصادفات و شرایط بحرانی نقش هر سازمان مشخص باشد.
پایان پیام/
- نویسنده: فارس نیوز