بایدها و نباید‌های الگوی تربیت دختران در مکتب انقلاب اسلامی
بایدها و نباید‌های الگوی تربیت دختران در مکتب انقلاب اسلامی

عضو مجلس خبرگان رهبری به تبیین نقش پدری در تربیت دختر مقاوم در مکتب انقلاب اسلامی پرداخت.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت الاسلام والمسلمین سعید صلح میرزایی در همایش «دختران آینده ساز در سایه مهر پدرانه» که پیش از ظهر امروز در سالن همایش‌های پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقر العلوم (ع) قم برگزار شد، در رابطه با «تبیین نقش پدری در تربیت دختر مقاوم در مکتب انقلاب اسلامی» عنوان کرد: در نظر امامین انقلاب اسلامی که موسسان مکتب انقلاب اسلامی هستند زن اهمیت بالایی دارد. این اهمیت به عنوان یک عنصر ابزاری نیست بلکه به عنوان یک عنصر موثر است.

وی با اشاره به اینکه غایت دختران این است که به زنانگی مطلوب انقلاب اسلامی یعنی الگوی سوم زن که رهبر معظم انقلاب بیان کردند، برسند، اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب در رابطه با نقش زنان در انقلاب اسلامی فرمودند که اگر نگوییم زنان ما مالک بیش از نصف انقلاب اسلامی هستند حداقل مالک نصف انقلاب اسلامی هستند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه زنان هم در دوره مبارزات انقلابی حضور میدانی داشتند و هم در پشتیبانی از مبارزان ضد طاغوت و مجاهدین انقلاب اسلامی نقش موثری داشتند، افزود: اهمیت این مسئله به خاطر اهمیت نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی و اعتلای این مسیر است.

وی بیان کرد: خدمات متقابلی بین انقلاب اسلامی و جامعه زنان و دختران وجود دارد یعنی همان میزان که زنان ما در اعتلا و حفظ و پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشتند به همین میزان هم انقلاب اسلامی در رشد این زنان و باز کردن عرصه فعالیت مشروع و منضبط این بانوان نقش داشته است.

صلح میرزایی اضافه کرد: انقلاب اسلامی فارغ از جنسیت تلاش می کند که زن در مسیرهای مختلف علمی، معنوی، هنر و غیره رشد یابد و همه این‌ها در مسیر توحید قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه صبر در نگاه عامه به معنای تحمل است، گفت: در نگاه رهبر معظم انقلاب مقاومت به معنای صبری است که در قرآن کریم آمده است. رهبر معظم انقلاب در کتاب صبر و کتاب اندیشه مقاومت بیان کردند که مقاومت دور نزدن در مسیر رسیدن به اهداف بلند در صورت مواجه شدن با موانع است.

این پژوهشگر افزود: انسان‌ها در مسیر رسیدن به اهدافشان لاجرم با موانع متعددی مواجه می شوند و انسان مقاوم کسی است که در مسیر رسیدن به اهدافش وقتی با موانع برخورد می کند موانع را حل می‌کند و از اهداف خود کوتاه نمی‌آید.

وی ادامه داد: مقاومت شامل عرصه‌های مختلفی مقتصادی فرهنگی، تربیتی، نظامی و غیره است و در عرصه‌های جنگ شناختی جنگ فرهنگی و غیره مقاومت وجود دارد.

صلح میرزایی اضافه کرد: باتوجه به اهمیت زن الگوی اسلام، دختر مقاوم در سه عرصه استقامت دارد. اولین عرصه مقاومت در رسیدن به اهداف شخصی است، دختران باید هویت و اهداف خود را بشناسند و در مسیر رسیدن به آن استقامت کنند. عرصه دوم مقاومت پشتیانی عاطفی و معنوی از مردان پیرامون خودش (پدر، برادر، همسر) است. این همان نقشی است که حضرت زینب (س) برای امام علی(ع) و امام حسین (ع) داشتند. عرصه سوم استقامت برای پیگیری اهداف انقلاب اسلامی است.

این پژوهشگر بیان کرد: یکی از مهم‌ترین نقش‌های پدری در تربیت دختر مقاوم در مکتب انقلاب اسلامی این است که هویت واقعی زن تراز انقلاب اسلامی را به دختر خودش منتقل کند.

وی با اشاره به اهمیت مسأله خودباوری گفت: خود باوری یکی از مسائلی است که باید حل شود اگر هویت درست شناخته شود ساختارهای فرهنگی ذهنی هم شکل می گیرد. یک پدر تراز، در تربیت به گونه ای عمل می کند که دخترش متوجه شود که چقدر ارزش دارد و جنس دوم نیست و زنان در همه حرکت‌های اجتماعی اسلامی حضور میدانی داشتند.

صلح میرزایی با بیان اینکه پدر باید هویت زنانگی را به خوبی به دخترش تعلیم بدهد، گفت: پدر باید در نوع تعاملی که با دختران و پسران خودش دارد و ایجاد توازن بین این دو دقت داشته باشد که هر دو بدانند چقدر برای جامعه مفید و اثرگذار هستند.

وی با اشاره به اهمیت نقش حمایتی پدر عنوان کرد: زنان و دختران دوست دارند که حمایت شوند و نباید در جامعه حمایت‌های پدری را سلب آزادی معنا کنیم. پدرانی که نقش حمایتی و حفاظتی قوی‌تری دارند دختران قوی‌تری دارند.

عضو مجلس خبرگان رهبری، نقش تعلیمی و آماده کردن مقدمات رشد فرزند را دیگر نقش پدران دانست و بیان کرد: در جامعه امروز در انتخاب مجموعه آموزشی که فرزندان در آن هستند باید دقت و وسواس زیادی داشته باشیم. یکی سکوهای نفوذ کلاس‌های آموزشی زبان است که ارزش‌های غربی را منتقل می کند حتی در آموزش زبان عربی نیز منابع کتبی است که توسط وهابیت نوشته شده است.

وی با بیان اینکه در بخش تربیت همه عرصه‌های باید در مسیر درست قرار بگیرند، یادآور شد: دختران ریحانه هستند و اگر ساقه آن‌ها از لحاظ عاطفی سیراب نشود این گل توان مقاومت در مسیر مشکلات زندگی و رسیدن به اهداف بزرگ را ندارد. اگر به مسأله عاطفی توجه نشود ممکن است در دام‌ها گرفتار شوند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]