توجه به توانمندی معلولان می‌تواند منشا خلاقیت‌های شگرفی شود
توجه به توانمندی معلولان می‌تواند منشا خلاقیت‌های شگرفی شود

استاندار خوزستان با بیان اینکه نوع نگاه به فرد معلول در سطح جامعه باید تغییر پیدا کند و ترحم آمیز نباشد، گفت: معلولان در بخش‌ها و عرصه‌های مختلف توانمندی‌های زیادی دارند و اگر خوب به این توانمندی‌ها توجه شود می‌تواند منشأ خلاقیت‌های شگرف شود.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، محمدرضا موالی‌زاده امروز در همایش روز جهانی معلولان که  در اهواز برگزار شد، گفت: اگر کسی بخواهد نگاه ترحم آمیزی به معلولان یا توانخواهان داشته باشد مطمئنا در بینش دچار مشکل است و درک درستی از مسائل ندارد و اساسا در اشتباه است.

وی با بیان اینکه نوع نگاه به معلول در سطح جامعه باید تغییر پیدا کند، افزود: همه ما ممکن است در طول زندگی دچار مشکل یا بیماری شویم و لذا معلولیت مادرزادی هم همین‌گونه است.

موالی‌زاده گفت: بدن انسان این گونه است که اگر بخشی از آن به دلیل ژنتیک دچار مشکل شود توانمندی‌ها در بخش‌های دیگر به صورت مضاعف افزایش پیدا می‌کند و خلاقیت‌های بیشتری خواهد داشت.

استاندار خوزستان با بیان اینکه بعضی از معلولان در مسابقات پارالمپیک مدال‌آور شدند و در عرصه جهانی درخشیدند که این جای افتخار دارد، گفت: معلولان در بخش‌ها و عرصه‌های مختلف توانمندی‌های زیادی دارند و اگر خوب به این توانمندی‌ها توجه شود می‌تواند منشأ خلاقیت‌های شگرف شود.

وی تاکید کرد: در زمینه‌های مختلف در خدمت معلولان هستیم و هر کمکی که بتوانیم انجام می‌دهیم و امیدواریم همه با هم بتوانیم قدم‌های موثری برای ارتقای جایگاه این افراد برداریم.

توجه به توانمندی معلولان می‌تواند منشا خلاقیت‌های شگرفی شود

۱۰۶ هزار و ۶۱۳ نفر معلول در استان خوزستان است

مهران کریمیان؛ مدیر کل بهزیستی خوزستان نیز گفت: امروزه در کشور ما افراد دارای معلولیت بسیار توانمند هستند و در همه عرصه‌ها درخشان ظاهر شده‌اند و بارها در میادین ورزشی پرچم پرافتخار ایران عزیز را بالا برده‌اند. آن‌ها با وجود محدودیت‌ها و مشکلات جسمی که دارند برای همه ما الگو هستند.

مدیر کل بهزیستی خوزستان با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشور را افراد دارای معلولیت تشکیل می‌دهد و بزرگ‌ترین قشر جامعه، این افراد هستند، بیان کرد: بیش از یک میلیون و ۵۷۷ هزار معلول در سطح کشور در بهزیستی پرونده دارند که ۱۰۶ هزار و ۶۱۳ نفر از این تعداد یعنی ۶٫۷ درصد مربوط به بهزیستی خوزستان هستند.

وی افزود: همچنین ۸۳ هزار و ۳۴۴ خانواده از این افراد مستمری‌بگیر هستند و بقیه هم خدمات جانبی مانند ویلچر یا کمک‌های موردی دریافت می‌کنند. معلولان جسمی، حرکتی بیشترین تعداد از بین معلولان را دارند.

کریمیان ادامه داد: در حال حاضر در خوزستان ۴۴ مرکز شبانه‌روزی و خانه شبانه‌روزی نگهداری افراد معلول، در حال فعالیت هستند و دو هزار و ۳۵ سالمند، معلول ذهنی و جسمی و بیمار روانی به صورت شبانه‌روزی در این مراکز نگهداری می‌شوند.

وی با بیان اینکه۱۸ مرکز خدمات توانبخشی در منزل در خوزستان وجود دارد و ۸۳۵ معلول به صورت روزانه از این خدمات بهره می‌برند گفت: ۱۰۰ مرکز روزانه حرفه‌آموزی برای افراد مبتلا به اوتیسم، نابینایان، ناشنوایان و سایر معلولان داریم که ۴ هزار و ۷۲۵ نفر به صورت روزانه به این مراکز مراجعه و از این خدمات بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: در حال حاضر به ۱۵۳ هزار معلول در کشور حق پرستاری پرداخت می‌شود. در خوزستان هم ۱۰ هزار و ۶۹۷ نفر حق پرستاری دریافت می‌کنند و حدود ۱۱ هزار معلول دیگر هم متقاضی حق پرستاری هستند و قرار است در آینده به آن‌ها هم پرداخت شود.

کریمیان گفت: در حوزه معلولان روستایی طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه در روستاها در حال اجراست و حدود ۲۷ هزار و ۹۱۳ معلول از این خدمات بهره‌مند می‌شوند. به منظور پیشگیری از معلولیت‌ها نیز در همه زایشگاه‌ها و بیمارستان‌ها غربالگری شنوایی را برای همه نوزادان انجام می‌دهیم و در صورتی که نوزادی دارای مشکل باشد بلافاصله اقدامات مورد نیاز برای او انجام می‌شود.

وی افزود: یکی از اقدامات بسیار خوبی که در سال‌های اخیر انجام شده، راه‌اندازی مرکز کاشت حلزون شنوایی است و از سال گذشته تاکنون برای ۳۴۳ کودک نیازمند کاشت حلزون، این عمل انجام شده‌است که این اقدام توانسته از مشکلاتی مانند کری و لالی جلوگیری کند. در حوزه بینایی نیز با همکاری آموزش‌وپرورش همه کودکان سه تا شش ساله را از نظر بینایی غربالگری می‌کنیم تا در صورتی که کودکی مشکل داشته‌باشد به سرعت شناسایی و اقدامات مورد نیاز برای او انجام شود.

کریمیان گفت: در یک سال اخیر برای تامین وسایل توانبخشی مورد نیاز معلولان خوزستان ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده‌است.

وی افزود: همچنین در حوزه آموزش‌وپرورش استثنایی نیز حدود ۶ هزار دانش‌آموز در ۱۲۰ مدرسه استثنایی در حال تحصیل هستند.

 وی با اشاره به مطالبات معلولان افزود: مناسب‌سازی و متناسب‌سازی محیط شهرها و اماکن عمومی، معابر و پارک‌ها برای تردد در جامعه یکی از این مطالبات است. متاسفانه بسیاری از خیابان‌ها و اماکن عمومی برای تردد معلولان و حتی سالمندان مناسب نیستند و دستگاه‌های متولی باید این کارها را انجام دهند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: اشتغال، مسکن و اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان برخی دیگر از مطالبات هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.

توجه به توانمندی معلولان می‌تواند منشا خلاقیت‌های شگرفی شود

آموزش و پرورش خوزستان دارای ۵ هزار دانش‌آموز با نیازهای ویژه است

  عبدالله حبیبی؛ مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان نیز گفت: در خوزستان حدود ۵ هزار دانش‌آموز با نیازهای ویژه وجود دارد و یک‌هزار همکار فرهنگی در حوزه تعلیم و تربیت این دانش‌آموزان در مدارس استثنایی مشغول به فعالیت هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان افزود: به ازای هر ۳و نیم نفر دانش‌آموز استثنایی، یک همکار فرهنگی داریم و در هنرستان‌ها نیز متناسب با نوع معلولیت فضاهای خاصی ایجاد شده است تا بتوانیم زمینه رشد و استعدادهای دانش‌‌آموزان را فراهم کنیم.

حبیبی گفت: معلولیت یک امر نسبی است و این مسئله برای فرد محدودیت ایجاد نمی‌کند چون انسان فراتر از جسم، استعدادهایی برای رشد و پیشرفت دارد و شاهد بودیم که این دانش‌آموزان صاحب ۵۰ رتبه برتر در جشنواره خوارزمی و مسابقات پرورشی و فرهنگی شدند.

انتهای پیام/

 
✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]