نگاهی به کشت زعفران در کردستان
نگاهی به کشت زعفران در کردستان

استان کردستان، در از حدود ۱۲ سال پیش وارد عرصه کشت زعفران شده و به مرور سطح زیر کشت زعفران در این استان گسترده‌تر می‌شود.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کردستان، زعفران، یکی از گران‌ترین ادویه‌های جهان، به خاطر عطر و طعم خاص خود شناخته می‌شود. این گیاه در آب و هوای خاصی رشد می‌کند و نیاز به مراقبت ویژه دارد.

استان کردستان، با مناظر طبیعی زیبا و فرهنگی غنی، در سال‌های اخیر جزو تولیدکنندگان زعفران در ایران قرار گرفته است و کشاورزان در بخش‌هایی از این استان اقدام به کشت این محصول می‌کنند.

با توجه به اینکه در فصل برداشت زعفران قرار داریم، با چند نفر از کارگران و تولیدکنندگان زعفران گفت‌وگو کردیم.

 

.

 

یکی از کارگران می‌گوید: مشغول چیدن زعفران هستیم. از بهار شروع به کار کردیم و به هر حال به قول قدیمی‌ها کمک خرجی هست و از بی کار بودن بهتر است! 

یکی از صاحبان زمین زعفران نیز به خبرنگار تسنیم گفت: بعد از مدت‌ها آزمون و خطا، به نتیجه رسیدیم، اول حدود دو هزار متر کشت انجام دادیم، بعد از نتیجه گرفتن الان حدود چهار هکتار زعفران کاشتیم. سالی یک بار آب می‌خورد زمین‌هایمان زمین خوبی هست و زعفران خوب جواب می‌دهد طوری که در منطقه خراسان که مرکز زعفران هست یا از منطقه نیشابور کیفیت بهتری دارد و  وقتی ما می‌فرستیم آنجا، واقعاً تعجب می‌کنند.

یکی دیگر از تولیدکنندگان زعفران می‌گوید: یکی از مشکلات امروز ما کم‌آبی هست اما با این وضعیت، نتیجه خوبی گرفته‌ایم. هر هکتاری حداقل برای ۲۰ خانوار به صورت مستقیم و ۲۰ خانوار هم غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است. از مسئولان انتظار داریم ما را حمایت کنند چراکه با این کار می‌توانیم کلی اشتغال‌زایی ایجاد کنیم و ریشه بیکاری خشکانده شود. اینجا بدون آلودگی هوا و هزینه زیاد، کار ایجاد کردیم.

یکی از کارگران نیز حین برداشت در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره سختی‌ کار خود گفت: اینجا یک مدل موش هست که پیاز زعفران را می‌خورد، موش نژاد دامغان بوده که آفت اصلی برای پیاز زعفران است، با دستگاه فوگر حرارتی توانستیم موش‌ها را کنترل کنیم.

در همین زمینه؛ عباداله کامرانی‌فر کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه سطح زیر کشت زعفران در استان برای امسال ۱۰۵ هکتار بوده که در مقایسه با سال گذشته ۱۸ هکتار افزایش یافته است؛ گفت: سالانه ۳۵۰ کیلوگرم زعفران در استان تولید و روانه باز مصرف می‌شود. 

وی با بیان اینکه برداشت این محصول در استان از اواسط آبان ماه آغاز و به مدت یک ماه ادامه دارد، گفت: ۴۰۰ بهره‌بردار کردستانی کار کشت، داشت و برداشت محصول زعفران را انجام می‌دهند.

کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی کردستان عملکرد متوسط محصول خشک زعفران استان از یک کیلو و ۲ کیلو برداشت تا پیک اوج برداشت ۷ و ۸ کیلو در هکتار عنوان کرد و افزود: در شهرستان بیجار ۹ هکتار، شهرستان مریوان ۸ هکتار، شهرستان دهگلان ۵٫۲ هکتار و کامیاران به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت زعفران در استان را به خود اختصاص دادند.

کامرانی‌فر با اشاره به اینکه کردستان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان زعفران کشور است، یادآور شد: کشت زعفران ۱۰ درصد میزان نیاز آبی سیب زمینی مصرف می‌کند و به صرفه‌تر است و در میزان ۱۰ کیلو از محصول خشک آن یک میلیارد تومان معادل هر یک کیلو ۱۰۰ میلیون فروش دارد.

انتهای پیام/۴۸۱/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]