فرمانده قرارگاه نجف اشرف سپاه پاسداران گفت: یادواره شهدای مهندسی رزمی و تخریب سپاه غرب کشور شامل ۶۴۱ شهید استانهای ایلام، کرمانشاه و همدان برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، سردار محمدنظر عظیمی در نشست خبری که امروز، یکشنبه، برگزار شد از برگزاری کنگره شهدای مهندسی رزمی و تخریب در سطح کشور خبر داد و اظهار کرد: برای مقدمه این کنگره مقرر شده است یادوارههای شهدای مهندسی رزمی و تخریب با محوریت قرارگاههای دهگانه نیروی زمینی سپاه در کشور برگزار شود و نخستین یادواره توسط قرارگاه نجف برگزار میشود.
وی با بیان اینکه در قرارگاه منطقهای غرب سه استان ایلام، کرمانشاه و همدان پوشش داده خواهد شد، عنوان کرد: این یادواره چهارشنبه ۲۱ آذرماه ساعت ۸:۳۰ در مجموعه فرهنگی آیهها برگزار میشود و میزبان خانواده شهدای تخریب و مهندسی این سه استان و مهمانان دیگری از سراسر کشور خواهیم بود.
فرمانده قرارگاه نجف اشرف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه در ایلام ۲۰ شهید، همدان ۴۵۳ و در کرمانشاه ۱۶۸ شهید و در مجموع ۶۴۱ شهید مهندسی رزمی و تخریب در منطقه غرب تقدیم انقلاب شده است، گفت: دیدار با خانواده معظم شهدا در هر سه استان انجام شده است و تابلوفرشهایی با تمثال شهدا در مهندسی کل سپاه تهیه و تقدیم خانواده آنها شده است.
وی اضافه کرد: یکی از اقشاری که در دوران دفاع مقدس در موضوعات مأموریتی و اقدامات میدانی حساسیت بالایی داشتند و بهشدت در معرض خطر قرار داشتند نیروهای مهندسی رزمی و تخریب بودند.
سردار عظیمی بیان کرد: در صحنههای رزم احداث مواضع دفاعی، سنگرها و جادهها بیشترین تأثیرات را دارند و در عین حال مجریان این اقدامات بسیار مورد تهدید میدانی واقع میشوند.
وی گفت: در دوران دفاع مقدس نیز نیروهای مهندسی باید مقدمات نبرد را فراهم میکردند و چنانچه این مواضع و زیرساختها ایجاد نمیشد، امکان انجام عملیات وجود نداشت و ما مدیون تلاشهای این برادران بودیم.
فرمانده قرارگاه نجف اشرف سپاه پاسداران ابراز کرد: این نیروها باید بدون هیچ حفاظ و امکان دفاعی خاکریز ایجاد میکردند و با انواع و اقسام سلاحها آسیب میدیدند.
وی راجع به نقش نیروهای تخریب در دوران دفاع پایدار گفت: عراقیها و حزب بعث که در ابتدا تجاوز به کشور ما را آغاز کردند در مقطعی با شرایطی که ایجاد شد و غافلگیری در حال پیشروی بودند و به نقاطی نیز رسیدند و متوقف شدند، اما بعد از توقف حجم بسیار بالایی مواد منفجره و مین در مواضع پدافندی استفاده کردند که از پیچیدگی بسیار بالایی برخوردار بود بهطوری که در برخی جبههها بهعنوان کار ماندگار در تاریخ مطرح شد.
عظیمی افزود: برای عبور از این موانع کار نیروهای ما بسیار دشوار بود و باید فداکاری و ازخودگذشتگی میکردند و بخش قابلتوجهی از بهترین نیروها در بخش تخریب به شهادت رسیدند.
وی گفت: در ماههای نخست جنگ بسیج و سپاه تخصصی در این زمینه نداشت و سطح آموزش و علم تخریب نیروهای مهندسی ارتش نیز با آنچه در صحنه وجود داشت، متفاوت بود و آموزشهای کلاسیک را براساس فرضیات دیده بودند.
فرمانده قرارگاه نجف اشرف با یادآوری اینکه در جنگ ایران و عراق ترکیبی از تمام مینها و مواد منفجره وجود داشت و انواع مینهای ساخت کشورهای غربی و شرقی بهکار گرفته شده بود اضافه کرد: بعد از دوران دفاع مقدس نیز در استانهای کرمانشاه و ایلام حدود ۵۰۰ هزار هکتار اراضی آلوده به مین و مواد منفجره وجود داشت که نیروهای تخریبچی با زحمت و پذیرش خطر توانستند پاکسازی کنند و در این دوران نیز تعداد زیادی از نیروها جانباز یا شهید شدند.
وی گفت: در دنیا برای پاکسازی میادین مین تجهیزات قابلتوجهی وجود دارد که خطرات را برای نیروها کاهش دهد اما بهدلیل تحریم در اختیار ما قرار نمیگرفت که در نهایت مسئولان جمهوری اسلامی مجبور شدند از سازمان ملل درخواست کنند گروههای پاکسازی بینالمللی در مناطق آلوده به ما کمک کنند و هدف این بود که از تجهیزات آنها استفاده شود.
سردار عظیمی با اشاره به اینکه در کرمانشاه و ایلام از سال دوم و سوم بعد از قطعنامه، بخشی از اراضی بهمرور پاکسازی شد و مردم به زندگی عادی خود برگشتند، تأکید کرد: در ادامه در زمینه امنیت پایدار و دفاع از حرمین شرفین نیز نیروهای مهندسی رزمی و تخریب بسیار زحمت کشیدند و لذا این قشر از مدافعین انقلاب جزو گمنامترین افراد هستند.
انتهای پیام/+
- نویسنده: تسنیم tasnimnews