انتقال پسماند روی بالاخره پس از ۱۶ ماه آغاز شد+جزئیات
انتقال پسماند روی بالاخره پس از ۱۶ ماه آغاز شد+جزئیات

بالاخره عملیات انتقال ۱۰ میلیون تن پسماند روی در شهرک تخصصی روی زنجان آغاز شد.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، بعد از احداث اشتباه شهرک صنعتی روی در منطقه جنوبی شهر زنجان، پسماند خاک‌های روی که بسیار خطرناک و سرطان‌زا هستند، در همان محل دپو شد. در حال حاضر ۱۰ میلیون تُن پسماند و باطله‌های معدنی روی در قسمت جنوبی شهرک صنعتی روی قرار گرفته است. در دهه ۹۰ به قدری این موضوع در استان حاد شد که بالاخره با ورود شهید رئیسی در قامت ریاست قوه قضائیه محل جدیدی برای پسماند روی در محل سردهات تعیین شد.

از آن تاریخ به بعد مقرر شد ، شرکت‌های فرآوری خاک روی، پسماند خود را به محل جدید منتقل کنند و دیگر اجازه دپوی جدید در محل شهرک روی داده نشد. ولی از گذشته ۱۰ میلیون تن پسماند روی در محل شهرک صنعتی روی دپو شده باقی مانده بود و باید فکری به حال آن می‌شد. چرا که این باطله‌های معدنی در هوای باز قرار دارند و با هر بار وزش باد و یا بارش باران به داخل هوا و لایحه‌های زیرین زمین نفوذ می‌کنند.

البته ناگفته نماند از سال ۹۲ تا ۹۹ هم  کشمکش‌هایی بابت مالکیت این پسماندها بین بخش خصوصی و دولت ایجاد شد؛ بالاخره سال ۹۹، دیوان عدالت اداری مالکیت این پسماندها را به نفع دولت رأی دارد و بالاخره پس از حدود یک دهه اختلاف، مالکیت این پسماندها به دولت رسید.

از همان روز مقرر شد دولت با برگزاری مزایده، ۱۰ میلیون تن پسماند روی را مشخص کند. بالاخره مرداد ماه سال ۱۴۰۲، شرکت پیروز مزایده انتخاب شد ولی نکته قابل توجه موضوع اینجاست که از مرداد سال گذشته تا مهر ماه امسال هیچ اقدامی در راستای آغاز جابه‌جایی این تعداد پسماند روی نشده بود. این رسانه هم در گزارش‌های متعددی به این موضوع پرداخته بود و حتی بهروز عباسی دادستان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم اعلام کرد که با ترک فعل‌ها در این زمینه برخورد خواهد کرد.

انتقاد دادستان زنجان از کندی جابه‌جایی پسماند روی+فیلم
گزارش| مصائب دپوی ۱۰ میلیون تن پسماند روی در زنجان + فیلم

بالاخره از حدود سه هفته پیش، انتقال پسماندها توسط شرکت پیروز در مزایده انجام شد. مجید گلشنی‌منفرد مدیرکل صمت استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم با اعلام این موضوع گفت: انتقال پسماندهای روی آغاز شده و چند پارت هم انجام شده است.

وی با بیان اینکه انتقال ۱۰ میلیون تن پسماند روی شاید تا ۱۰ سال آینده طول بکشد، گفت: این کار با تأخیر یک سال انجام شد ولی خوشبختانه با پیگیری‌هایی که انجام دادیم بالاخره استارت کار زده شد.

به گزارش تسنیم، ۱۲ آبان ماه امسال هم محمدرضا یافتیان، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها گفته بود شهرک صنعتی تخصصی روی به‌عنوان یکی از قطب‌های تولید روی و صنایع مرتبط در کشور شناخته می‌شود و تلاش‌های گسترده برای مدیریت مسائل زیست‌محیطی در شهرک صنعتی تخصصی روی زنجان انجام شده است.

وی تأکید کرده بود برنامه انتقال حدود ۱۰ میلیون تن مواد دپو شده به محل‌های دفن استاندارد در دست اجرا است که به‌زودی عملیات انتقال این مواد آغاز شود.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]