تحول هر جامعه منوط به دانشگاه است
تحول هر جامعه منوط به دانشگاه است

تحول هر جامعه منوط به دانشگاه است و ایجاب می کند دانشگاه ها نقشی تحولی خود را به طور کامل در جامعه ایفا کنند.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، طاهر علی‌محمدی امروز در همایش مشارکت دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی در توسعه استان ایلام با گرامیداشت هفته پژوهش، اظهار داشت: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری وظیفه ذاتی دانشگاه‌ها و مراکز علمی پژوهشی و تحقیقاتی تولید علم و دانش تربیت عالم و جهت‌دهی جامعه به سمت علم است.

رئیس دانشگاه ایلام، افزود: جامعه در عرصه مهم اجتماعی و اقتصادی و صنعتی از ظرفیت مطلوبی برخوردار نیست و این امر ناشی از امر مهم چون عدم توجه برخی دانشگاه‌ها به حوزه جامعه و صنعت و همچنین عدم توجه مدیران جامعه به مراکز آموزشی علمی و دانشگاهی است.

وی با اشاره به اینکه همکاری بین صنعت و دانشگاه باعث پیشرفت هر کشور می‌شود، ادامه داد: ضروری است این امر در کشور ما بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

رئیس دانشگاه ایلام، گفت: کشور ما نیاز است که در این زمینه بیشتر به دانشگاه‌ها توجه شود. 

علی‌محمدی با اشاره جایگاه برتر علمی دانشگاه کشور در رتبه پانزده در تولید علم دنیا، گفت: این امر نشانگر آینده خوب و مطلوب برای کشور است، اما ضروری است در جهت ارتقای این مهم تلاش‌های بیشتری صورت پذیرد. 

وی خاطرنشان کرد: جهت دست یافتن به این مهم باید از توانایی‌ها و ظرفیت‌ها و دستورالعمل‌ها استفاده کرد و می‌طلبد دانشگاه و مدیران دانشگاهی با ورود به مشکلات به رفع آن بپردازند.

رئیس دانشگاه ایلام، تصریح کرد: تحول هر جامعه منوط به دانشگاه است و ایجاب می‌کند دانشگاه‌ها نقشی تحولی خود را به طور کامل در جامعه ایفا کنند.

علی‌محمدی، گفت: در سه سال گذشته در این مکان علمی ۵ بر اساس آمایش سرزمین و ظرفیت‌های موجود در استان از جمله افزایش تولیدات محصولات زراعی، بهره‌مندی از ظرفیت مرز و رونق اقتصادی استان، بررسی راهکارهای افزایش‌کارایی راندمان مصرف آب، استفاده از ظرفیت گیاهان دارویی و امضای تفاهم‌نامه با وزارت نفت در زمینه مطالعات میادین نفتی دهلران به خوبی اجرا شده است.

وی به برخی موفقیت‌های دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری هم اشاره کرد و گفت: از جمله این موارد کسب رتبه اول در بین دانشگاهی کشور در جشنواره شهید رجایی، اعطای نشان سبز به رئیس دانشگاه، ورود به رتبه‌های جهانی بین‌المللی، اعطای گرند حمایتی از اساتید و نخبگان به مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال و افزایش چتپ مقالات علمی در مجلات خارجی از جمله این موفقیت‌ها بوده است.

معاون پژوهشی دانشگاه ایلام نیز در این همایش با گرامیداشت هفته پژوهش، گفت: این هفته فرصتی مناسب است تا بتوان با هم‌اندیشی در راستای توسعه جامعه و حل مشکلات آن هم‌فکری کرد. 

علیرضا تاب، افزود: در دنیای امروز هر جامعه باید به خود متکی باشد و راه این اتکا تنها علم است و ضروری است با استفاده از علم به سمت توسعه پایدار حرکت نمود.

وی با اشاره به اینکه در جهت افزایش مزیت‌های ملی و منطقه در کشور باید تلاش کرد، گفت: کشور ایران با دارا بودن منابع متعدد و متنوع در حوزه‌های نفت و گاز، کشاورزی، گیاهان دارویی و غیره دارای ظرفیت‌های خوبی جهت پیشرفت است.

مسئول دفتر ارتباط با جامعه و صنعت علوم به صورت ویدئو کنفرانس نیز در این همایش، گفت: در سال‌های اخیر تاکید زیادی از سوی مقام معظم رهبری در راستای توسعه همکاری دانشگاه‌ها با جامعه و صنعت شکل گرفته است. 

حسن جماعتی با اشاره به اینکه این مهم در یک همکاری مستمر امکان‌پذیر است، افزود: کشور ما دارای چالش‌های زیادی است با همکاری حوزه صنعت و دانشگاه قابل رفع و پیگیری هستند. 

وی، گفت: همچنین دانشجویان و اعضای هیئت علمی در دانشگاه باید بیشتر همکاری نمایند.

مسئول دفتر ارتباط با جامعه و صنعت علوم گفت: معرفی نامناسب مسائل مهم چون مسائل اقتصادی، اجتماعی و مصرف انرژی بالا از جمله چالش های مهم کشور است و رفع این چالش‌ها با همکاری‌های مناسب مناسب و هدفمند محقق خواهد شد.

جماعتی به برخی مدل‌های همکاری حوزه صنعت و دانشگاه، اشاره کرد و گفت: توسعه و کارآموزی دانشجویان، هدفمند کردن پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی، ایجاد و تشکیل مراجع مراکز تحقیق، انجام خدمات آزمایشی بین دانشگاه‌ها و واحدهای صنعتی و واگذاری ماموریت‌های مناسب با نیاز واحدهای صنعتی استان‌ها به دانشگاه‌ها از جمله این راهکارها است.

انتهای پیام/۱۸۰/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]