اما و اگرهای طرح رزاق سیستان/ سود‌ به جیب مر‌دم نمی‌رود+فیلم
اما و اگرهای طرح رزاق سیستان/ سود‌ به جیب مر‌دم نمی‌رود+فیلم

برای کاهش تبعات شرایط معیشتی دشوار ناشی از خشکسالی در سیستان طرحی به نام «رزاق» یا همان جمع‌آوری سوخت مازاد بر مصرف از مردادماه سال ۱۴۰۱ اجرایی شد و حالا مردم سوال دارند سود این طرح کجا هزینه می‌شود؟

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زابل، منطقه سیستان شامل پنج شهرستان زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز واقع در شمال استان سیستان و بلوچستان بیش از دو دهه است با خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند و برای مردمانی که شغل عمده آنان کشاورزی، دامداری و صیادی بوده خشکسالی مستمر یعنی بیکاری و مشکلات جدی معیشتی و بخش قابل توجهی از مردم سیستان در پی معضل جدی بیکاری مهاجرت کرده‌اند یا به فکر مهاجرت هستند.

برای کاهش تبعات شرایط معیشتی دشوار ناشی از خشکسالی در سیستان طرحی به نام «رزاق» یا همان جمع‌آوری سوخت مازاد بر مصرف از مردادماه سال ۱۴۰۱ اجرایی شد. در این طرح مردم با نظارت نماینده سازمان همیاری شهرداری‌ها سوخت مازاد بر مصرف خود را به جایگاه‌های مشخص شده در منطقه تحویل ارتش می‌دهند. پس از آن از مرز تعیین شده صادرات سوخت توسط ارتش انجام می‌شود و پس از مدتی هزینه خریداری سوخت به حساب ذینفعان و فروشندگان سوخت واریز می‌شود.

از طرفی طبق بخشنامه وزارت کشور سود حاصل از اجرایی‌سازی این طرح، مستقیماً به حساب مردم منطقه واریز نمی‌شود بلکه برای ایجاد اشتغال ماندگار و تقویت زیرساخت‌های حوزه شمال استان بهره‌برداری می‌شود. حال چند ماهی‌است که اجرای این طرح متوقف شده و عدم شفافیت باعث ایجاد شائبه‌هایی برای مردم منطقه سیستان شده است.

امام جمعه شهرستان زابل در این رابطه اظهار داشت: ما در سیستان کم مشکل نداریم؛ جمهوری اسلامی یکی از موفق‌ترین حاکمیت های جهان در جابه‌جایی خدمت و ثروت از مرکز به همه جای کشور بوده است یعنی جابه‌جایی از مناطق مرفه‌نشین به مناطق پایین دست؛ اما حالا سوال این است که چرا سود طرح به اصطلاح «رزاق» برعکس از سیستان خارج و در مشهد هزینه می‌ شود و به علاوه باید نسبت به باقی مانده سود حاصله مراقبت لازم صورت گیرد.

حجت‌الاسلام مجید پوراندخت افزود: مسولین باید پاسخگو باشند! «إن السمع والبصر والفؤاد کل اولئک کان عنه مسئولا» نسبت به صحبت‌ها و قضاوت‌ها مسؤل هستیم و اگر تخریب و توهین و بدبینی ایجاد و اعتبارزدایی صورت گرفت، فردای قیامت باید جواب بدهیم، بنابراین بر اساس شنیده‌ها قضاوت نکنیم.

مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های استان سیستان و بلوچستان نیز در این رابطه گفت: طرح رزاق در منطقه سیستان عنوان شده و مدت کوتاهی به طرح سازماندهی سوخت تغییر پیدا کرده است؛ چیزی که برآورد شده روزانه بیش از ۱۰ میلیون لیتر سوخت از مرز خارج می‌شود و ما فقط ۱۰ درصد سوخت را موفق شدیم در طرح ساماندهی سوخت بیاوریم و ۹۰ درصد باقی مانده همچنان توسط افرادی از مرز خارج می‌شود.

علی گرامی افزود: همین ۱۰ درصد سوخت سازماندهی شده موجب شده یک سری زیرساخت‌های که به سود استان است و ضرورت دارد اتفاق بیافتد و از این سود حتی پول مستقیم هم به خانواده‌ها داده شده است.

وی خاطرنشان کرد: استان سیستان و بلوچستان از لحاظ مسافت با استان‌های دیگر فاصله زیادی دارد اگر شخصی به عنوان سرمایه‌دار بخواهد وارد این خطه شود اولین چیزی که به آن توجه دارد رفت و آمد است که ضرورت این کار بر می‌گردد به هواپیما به همین جهت در طول این مدت که بیش از یک سال در این استان حضور دارم اولین قدمی که برداشته شد از سود این طرح در همین راستا هزینه شده است.

گرامی افزود: از سود این طرح دو هواپیمایی که در فرودگاه شهر تفتان شرکت «تفتان ایر» بلا استفاده بودند و افراد مختلفی از طرق مختلف به تصاحب در آمده بود با گذشت ۱۷ سال با تلاش‌های که صورت گرفت این هواپیماها برگشتند و اورهال شدند و ان‌شاءالله به زودی در شرکت تازه تاسیس «زاهدان ایر» به چرخه پرواز در خواهند آمد.

مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد: قبل از اجرای این طرح سوخت توسط افراد جابه‌جا می‌شده و لیتری ۱۷ هزار تومان در کشوری مثل افغانستان به فروش می‌رسید؛ زمانی که طرح ساماندهی سوخت اجرا شد کنترل و مدیریت صورت گرفت و اکنون این مبلغ به حدود ۲۳ هزار تومان رسیده و این ۲۳ هزار تومان را کسی که وانت دارد و در حال انتقال سوخت را انجام می‌دهد دریافت می‌کند و هزینه‌های مترتبی که وجود دارد مانند نیروهای انسانی و حقوق و مزایای که وجود دارد و همچنین ۴۰ جایگاه وجود دارد و هر کدام حدود پنج نفر نیرو ثابت دارند یک مبلغ از هزینه دریافتی آنان کم می‌شود و به طور میانگین وابسته به وضعیت بازار ۹ هزار تومان برای شخص می‌ماند.

گرامی خاطرنشان کرد: شرکت «تفتان لوله» با توجه به وام‌های که از بانک ملی دریافت کردند به مدت ۱۲ سال تعطیل شده بود که از سود حاصل از این طرح خریداری شد و اکنون در چرخه تولید قرار گرفته و در ادامه هشت هزار پنل خورشیدی پنج کیلووات گرفته شده که حدود ۵۰ درصد از آنها تاکنون نصب شده و بقیه در حال نصب هستند بعد از گذشت ۶ ماه از نصب هزینه پنل خورشید به صورت قسطی بر می‌گردد.

.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]