رئیس سازمان فنی و حرفه ای با بیان برنامه اصلی سازمان آموزش فهم حرفهای تقاضا و بازار محور شدن آموزشهاست، گفت: ذیل این برنامه در کشور یکصد فرصت همکاری وسرمایه گذاری در آموزشهای فنی حرفهای در قالب مشارکت عمومی و خصوصی تا پایان دی ماه اعلام میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، غلامحسین محمدی امروز چهارشنبه در کارگروه توسعه مهارت آموزی استان ایلام، گفت: برنامه اصلی سازمان آموزش فهم حرفهای تقاضا و بازار محور شدن آموزشهاست. ذیل این برنامه در کشور یکصد فرصت همکاری و سرمایه گذاری در آموزشهای فنی حرفهای در قالب مشارکت عمومی و خصوصی تا پایان دی ماه اعلام میشود.
وی افزود: این مهم زمینه مرتفع شدن ایجاد اشتغال در نقاط انفصال زنجیره اشتغال در کشور که بخش عمده آن آموزشهای مهارتی است، می شود.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای گفت: در سال جاری قرارداد یونسکو به مبلغ ۷٫۵ میلیون دلار برای نوسازی مرکز تربیت مربی مطابق مهارت های پیشرفته امضا شده است.
وی با بیان اینکه ۷۰۰ مرکز دولتی با بیش از ۱۲ میلیون متر مربع فضا فعالیت دارند، گفت: این مراکز در قالب ۱۳ هزار استاندارد آموزشهایی رو به کارآموزان ارائه میدهند.
محمدی میزان تغییرات نرخ بیکاری افراد با بیان اینکه تحصلات پایه و افراد با تحصیلات عالی در کشورهای مختلف متفاوت است، تصریح کرد: این موضوع نشانگر وجود یک عنصر کلیدی به نام مهارت است.
وی افزود: پیش بینی می شود طی پنج سال آینده ۴۴ درصد از مهارت های کلیدی نیروی کار دستخوش تغییر شوند.
معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: ۲۶ درصد از جوانان کشور در سن ۱۵ تا ۲۴ سالگی به دنبال تحصیل، مهارت آموزی و یا حتی شغل نیستند.
محمدی عنوان کرد: همچنین با استفاده از دیجیتال مارکتینگ در پلتفرم دیجی کالا به فروش محصولات صنایع دستی با کیفیت توسط مهارت جویان و سازمان آموزش فنی و حرفه ای اقدام شده است.
وی تاکید کرد: ارائه کارگاه ها و تجهیزات عملی، برگزاری دوره های تخصصی و پیشرفته و صدور گواهینامه های مهارتی معتبر در مراکز فنی و حرفه ای کشور از اهداف مهم سازمان انجام می شود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: ارائه آموزش های مهارتی در قالب دیپلماسی مهارت برای متقاضیان مهارت آموزی از کشور عراق، ایجاد مجتمع های مهارتی، ایجاد قرارگاه و مجتمع های مهارتی ویژه نیروهای مسلح و راه اندازی کارگاه تخصصی ماشین آلات از مهمترین برنامه های آموزش فنی و حرفه ای در سال جاری است.
ضرورت ایجاد مراکز جوار کارگاهی جهت تربیت نیروی انسانی ماهر
معاون اقتصادی استانداری ایلام نیز در این کارگروه بر ایجاد اشتغال پایدار در روستاها و تقویت شرکت های دانش بنیان تاکید کرد.
شهریار عباسی افزود: در راستای بهکارگیری مهارت اموختگان، دوره های تفاهم نامه سه جانبه نفت، استانداری و آموزش فنی و حرفه ای منعقد شده است.
وی با بیان اینکه اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان به سمت استارت آپ ها و هوش مصنوعی پیش برود، گفت: همچنین از محل تملک دارایی در دستگاه های اجرایی و مسوولیت های اجتماعی استفاده شود.
معاون اقتصادی استاندار ایلام افزود: در راستای تربیت نیروی انسانی ماهر مراکز جوار گارگاهی در مراکز خدماتی تولیدی و اصناف ایجاد شود.
فعالیت ۶۵۰ کارگروه آموزشی در بخش دولتی و خصوصی در ایلام
مدیرکل فنی و حرفه ای ایلام نیز در این جلسه با بیان اینکه امروز گفتمان در دنیا مهارت آموزی است، گفت: سازمان آموزش فنی حرفهای با پنج دهه فعالیت به عنوان اصلی ترین متولی آموزش های مهارتی در کشور مسئولیت سنگین تربیت آموزش نیروهای متخصص ماهر را بر عهده دارد.
وی در ادامه با اشاره به آموزش فنی و حرفه ای در قالب ۱۹ جامعه هدف در حوزههای صنعت، کشاورزی، فرهنگ و هنر، افزود: اداره کل استان ایلام با ۱۶ مرکز آموزش فنی و حرفهای در سراسر استان، دارای ۶۵۰ کارگاه آموزشی در بخش دولتی و خصوصی، ۵ مرکز مدیریت آموزشی مشاوره شغلی جهت توانمند سازی دانشجویان فعالیت دارند.
مدیرکل فنی و حرفه ای ایلام در ادامه گفت: همچنین چهار مرکز مهارت آموزی در نیروهای مسلح جهت مهارت آموزی سربازان وظیفه، سه مرکز در بخش ندامتگاه ها نیز فعال هستند.
رئیسی با اشاره به اینکه ۳۰ تیم سیار در مناطق حاشیه، روستایی و عشایری جهت مهارت آموزی برای علاقهمندان پیگیری میکنند، گفت: در سال ۱۴۰۳ در دو بخش دولتی و آزاد در قالب ۳۰ هزار نفر دوره، آموزش برای پنج و نیم میلیون نفر هدف گذاری شده است که تا پایان آذرماه، بیش از سه میلیون نفر در ۱۲ دوره آموزش داده شد.
وی با بیان اینکه ایلام یک استان نفت خیز و با ذخایر گازی است، گفت: در همین راستا تفاهم نامهای سه جانبه بین وزارت کشور، سازمان آموزش و شرکت ملی نفت انعقاد شد که در در سال جاری ده دوره با آموزش ۵۰۰ نفر که نیاز شرکتهای نفتی در رشتههای برق صنعتی، ابزار دقیق لوله کشی صنعتی و جوش بود، برگزار شد که بیش از ۱۰۰ نفر جذب صنایع نفتی و گازی شدند.
به گزارش تسنیم، «غلامحسین محمدی» معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور، صبح امروز چهارشنبه ( ۱۲ دی) برای سفری ۲ روزه با استقبال مسئولان اجرایی و فرهنگی استان از طریق فرودگاه شهدای ایلام وارد این استان شد.
افتتاح کارگاه هوش مصنوعی، مرکز مشاوره شغلی پادگان شهید فرجیانزاده، اولین مرکز هیئت امنایی در استان ایلام و حضور جلسه کارگروه توسعه مهارت و شورای اداری از جمله برنامههای سفر رئیس آموزش فنی و حرفهای کشور به استان ایلام است.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور در بدو ورود به این استان به همراه مسئولان استانی با حضور در گلزار شهدای گمنام شهر ایلام با اهدای گل و قرائت فاتحه، به مقام شهدای والامقام ادای احترام کرد.
انتهای پیام/۱۸۰/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews