تمهیدات چهارمین سال میزبانی اربعین در کردستان
تمهیدات چهارمین سال میزبانی اربعین در کردستان

مسئولان استانی از هم‌اکنون در حال تمهیدات چهارمین سال میزبانی از زائران اربعین در کردستان هستند.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، علی‌اکبر ورمقانی ظهر امروز در جلسه ستاد اربعین استان که با حضور مسئولان در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، با اشاره به اینکه کردستان در سه سال گذشته میزبان زوار امام حسین(ع) بوده و تلاش‌های زیادی در این راستا انجام شده است، اظهار داشت: خوشبختانه هر ساله به واسطه مهمان‌نوازی و شرایط آب و هوایی مناسبت، تعداد زائران روند رو به رشدی داشته است.

وی با بیان اینکه پیاده‌روی اربعین یک رویداد فرهنگی و دینی است که همه ما کردستانی‌ها به این میزبانی افتخار می‌کنیم، گفت: در همین سه سال گذشته ارادت مردم این استان اعم از شیعه و سنی به ائمه اطهار و امام حسین (ع) بیش از پیش ثابت شده است.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان ایجاد و تقویت زیرساخت‌ها در استان را از برکات اربعین حسینی خواند و افزود: مرز باشماق مریوان و راهپیمایی و حماسه بزرگ اربعین حسینی، فرصتی بزرگ برای تقویت باورهای دینی، توسعه، رونق اقتصادی و تجاری استان و کشور است.

وی با تأکید بر اینکه دستگاه‌های اجرایی، عمرانی و خدمات‌رسان، پروژه‌های پیاده‌روی اربعین حسینی را نیز در کنار سایر پروژه‌های مهم استان در اولویت قرار دهند، تصریح کرد: اگر در یکی دو سال آینده بتوانیم مشکل زیرساخت‌ها را حل کنیم می‌توان بر روی مباحث دیگر تمرکز کرد. ادارات از بودجه فرهنگی خود برای برنامه‌های اربعین باید استفاده کنند.

ورمقانی بر لزوم استفاده از ظرفیت صدا و سیما، رسانه‌ها و روابط عمومی‌های استان برای برنامه‌های این حوزه تأکید کرد و یادآور شد: جلسات و برنامه‌های ستاد اربعین و کارگروه‌ها باید به صورت مرتب و منظم برگزار و ارتباطات تنگاتنگ بین کمیته‌ها وجود داشته باشد.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان تأکید کرد: همه دستگاه‌ها، نهادهای نظامی و انتظامی و رسانه‌ها باید دست به دست هم بدهند و نقاط قوت قبلی اربعین در استان را تقویت و نقاط ضعف را شناسایی و برطرف کنند.

مشکل تأمین خودرو زائران اربعین برطرف شود

مدیرکل گمرکات کردستان نیز در این نشست با اشاره به برپایی موکب گمرک در مرز باشماق برای ارائه خدمت به زائران، اظهار کرد: امسال یک دستگاه ایکس ری دیگری در مرز استقرار یافته و آماده به کار در نقطه صفر مرزی است تا تردد زائران آسان‌تر شود.

فرامرز امیدی با بیان اینکه در زمان تردد زائران اربعین، تشریفات گمرکی کالاهای تجاری همانند روزهای عادی انجام می‌شود، گفت: خوشبختانه در سالیان گذشته نیز هیچ مشکلی در این زمینه نداشته‌ایم.

وی مقارن بودن مراسم اربعین با فصل گرما را فرصتی برای انتخاب استان کردستان به عنوان مسیر راهپیمایی دانست و بر لزوم استفاده از آن برای افزایش تردد زائران در مرز باشماق با توجه به مناسب بودن آب و هوای استان تأکید کرد.

مدیرکل گمرکات کردستان، مشکل اساسی تردد زائران را آن سوی مرز و مربوط به کشور عراق عنوان کرد و افزود: اگر آن سوی مرز، خدمات مناسب نباشد، به نتیجه مورد نظر نخواهیم رسید. امیدواریم امسال مشکلات تردد زائران در بحث تأمین خودرو و سهمیه سوخت در آن سوی مرز، برطرف شود.

گزارش تسنیم از پارکینگ باشماق؛ سردرگمی زائران چه بود؟+فیلم

ایجاد پایگاه‌های هلال احمر در عراق

پیام جلالی، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه جمعیت هلال احمر به عنوان کمیته امداد و نجات اربعین حسینی تعیین شده و در این بخش  فعالیت می‌کند، اظهار داشت: در طول سه سال اخیر مقر فرماندهی کمیته امداد و نجات اربعین در نقطه صفر مرزی برپا شده و نیروهای عملیاتی و پشتیبانی به صورت ۲۴ ساعته حضور کامل داشتند.

وی با ذکر اینکه سال گذشته ۳۱ پایگاه ثابت و سیار در استان در حال خدمات‌رسانی به زائران اربعین حسینی بودند، افزود: در دو سال گذشته یک پایگاه امدادی هلال احمر در سلیمانیه به صورت ۲۴ ساعته حضور فعال داشته است.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر کردستان اضافه کرد: همچنین سال گذشته ۲۰۰ نفر از نیروهای عملیاتی هلال احمر کردستان به صورت مداوم و شبانه‌روزی در حال ارائه خدمت به زائران اربعین حسینی بودند.

جلالی از آمادگی ایجاد پایگاه‌های هلال احمر در خاک کشور عراق خبر داد و تصریح کرد: تحقق این هدف نیازمند بررسی محل‌های استقرار و جلسه‌های تخصصی‌تر است.

اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری برای زائران اربعین در کردستان

بهزاد کیامهر، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کردستان نیز در ادامه این جلسه گفت: در سه سال اخیر در ایام اربعین حسینی برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری برای خدمت بیشتر به زائران اربعین حسینی اجرا شده که تهیه بروشور، موشن گرافی، پوستر و تولید محتوای رسانه‌ای از جمله این اقدامات است.

وی افزود: در راستای فعالیت‌های محتوایی و کارهای رسانه‌ای، ۲۱ پوستر طراحی و توسط اهالی منطقه و با پوشش لباس کُردی توزیع شده که هدف از این کار نمایش اربعین کُردی در منطقه بود.

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کردستان خاطر نشان کرد: همچنین در سال گذشته ۲۸ عنوان بنر در چهار قالب طراحی و در این بنرها از اشعار شعرای نامدار کُرد استفاده شده که به تعداد ۳۰۰ بنر چاپ و در مرز باشماق، شهرهای استان و مبادی ورودی استان نصب شد.

کیامهر یادآور شد: برگزاری کنگره شعر عاشورایی در قروه، چاپ ماهنامه و تراکت در موکب فرهنگی، برپایی سفره وحدت در مریوان، برگزاری همایش دف نوازی در سنندج و برگزاری تئاتر خیابانی در مرز باشماق از جمله اقدامات کمیته فرهنگ و هنر استان در ایام اربعین حسینی بود.

اسماعیل احمدی، فرماندار مریوان نیز به ارائه گزارشی از وضعیت مرز باشماق در این شهرستان پرداخت و گفت: در مریوان ظرفیت مناسب برای اسکان زائران وجود داشته و در ایجاد پارکینگ خودرو هم محدودیتی نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مریوان، مرز باشماق مریوان به عنوان یکی از مرزهای بین‌المللی و اصلی تردد زائران اربعین حسینی(ع) امسال برای سومین سال متوالی میزبان زوار حضرت اباعبدالله الحسین(ع) بود، از هم‌اکنون تمهیدات چهارمین سال میزبانی در نظر گرفته شده است.

مرز بین‌المللی باشماق در ۱۱۷ کیلومتری مرکز استان کردستان و ۱۷کیلومتری شهر مریوان واقع شده است، زائران اربعین حسینی برای رسیدن به مرز باشماق ابتدا باید وارد سنندج و سپس از جاده جدید سنندج ـ مریوان راهی این پایانه مرزی شوند.

زائران اربعین ببینند/ گزارش تسنیم از وضعیت مرز باشماق + فیلم

انتهای پیام/۴۸۱/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]