رئیس دپارتمان حقوق بین الملل گفت: اساتید دانشگاهها و دانشجویان باید این مسائل را به یک مطالبه جدی و مردمی تبدیل کنند و می توانند با دعوت از کارشناسان و نگارش مقالات، صدای مردم مظلوم فلسطین را به گوش جهانیان برسانند.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، محمدتقی اعلمی در همایش ملی محکومیت جنایات رژیم صهیونی در دانشگاههای غزه، با شعار “غزه، صهیونیزم و جنایت، دانشگاه و مقاومت” با اشاره به تحولات اخیر منطقه، بر اهمیت اقدامات خودجوش مردمی و برگزاری جلسات چهرهبهچهره برای انتقال پیام مقاومت و خنثیسازی تبلیغات دشمن تأکید کرد و گفت: ما به جلسات گستردهای نیاز داریم تا به وظیفهای که مقام معظم رهبری در زمینه جهاد تبیین بر دوش ما گذاشتهاند، عمل کنیم.
وی افزود: مقاومت مردم غزه که با تقدیم شهدا همراه بود، نشان از زنده بودن این حرکت و ادامه آن دارد. استکبار جهانی و صهیونیسم نباید تصور کنند که میتوانند به اهداف خود در منطقه دست یابند، چراکه مقاومت همچنان زنده است و این حرکت ادامه خواهد داشت.
در بخش دیگری از همایش ملی محکومیت جنایات رژیم صهیونی در دانشگاه های غزه، مرتضی عبدی رییس دپارتمان حقوق بین الملل با اشاره به جایگاه دانشگاهها در کشور، اظهار کرد: دانشگاهها باید بهعنوان مراکز جریانساز در سطح جهانی نقشآفرینی کنند.
وی در بخش دیگر سخنان خود، توافقنامه آتشبس اخیر میان حماس و رژیم صهیونیستی را مورد بررسی قرار داد و خاطر نشان کرد: تحلیل این رویداد باید به شیوهای واقعگرایانه و با الهام از شیوه تبلیغی حضرت زینب (س) انجام شود و با توجه به خسارات سنگین انسانی و زیرساختی در غزه، پیگیری جدی حقوقی در نهادهای بینالمللی بایستی صورت گیرد.
رئیس دپارتمان حقوق بین الملل با اشاره به استانداردهای دوگانه حقوق بشر، خاطر نشان کرد: نهادهای بینالمللی در مواجهه با جنایات رژیم صهیونیستی، رویکردی منفعلانه داشتهاند. اساتید دانشگاهها و دانشجویان باید این مسائل را به یک مطالبه جدی و مردمی تبدیل کنند و می توانند با دعوت از کارشناسان و نگارش مقالات، صدای مردم مظلوم فلسطین را به گوش جهانیان برسانند.
عبدی به تلاشهای فعالان حقوقی در عرصه بینالمللی و اهمیت استفاده از ظرفیتهای قانونی برای مقابله با رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: دانشگاهیان باید از این فرصتها برای تقویت دیپلماسی حقوقی کشور بهره ببرند. همچنین رسانهها در شکلدهی به دیدگاه جهانی درباره حقوق بشر و عدالت نقش کلیدی ایفا میکنند و قدرت رسانهها در تأثیرگذاری بر افکار عمومی و حتی سیاستگذاریهای بینالمللی بسیار مهم است.
در بخش دیگری از این همایش علی آذریان از اساتید دانشگاه، به تحلیل ابعاد جهاد تبیین و تأثیر آن بر شفافسازی مسائل مختلف داخلی و خارجی پرداخت و ضمن اشاره به ضرورت تبیین دقیق و علمی مفاهیم اظهار کرد: جهاد تبیین به معنی آشکارسازی مسائل پنهان و رسیدن به یک تحلیل مشترک برای مقابله با تبلیغات و توطئههای دشمنان است.
وی به نقش اندیشههای سیاسی بزرگ همچون لیبرالیسم، سوسیالیسم، ناسیونالیسم و اسلام پرداخت و اظهار کرد: لیبرالیسم بهعنوان یک جریان تکقطبی پس از فروپاشی شوروی است و اصول اساسی آن فردگرایی، عقلانیت و محدود کردن قدرت دولتها است. سوسیالیستم نیز یکی از نظریه های نفوذ و پر رنگ جنگ جهانی دوم است و اما ناسیونالیستم به بدنامی مشهور است و کم تر کسی به دنبال آن می رود.
این استاد دانشگاه، در ادامه با اشاره به دیگر مکتب ها اظهار کرد: مکتب اسلام مظلوم ترین مکتب است و در طول تاریخ، پس از انقلاب اسلامی ایران و ظهور اندیشههای اسلام ناب محمدی، این مکتب به یک جریان انقلابی و اثرگذار جهانی تبدیل شده است. استراتژی اصلی این مکتب مقاومت در برابر استبداد و استعمار است و دشمنان همواره درصدد مهار این اندیشه هستند.
آذریان در پایان با انتقاد از تلاش دشمنان برای تحریف حقایق و طرح ابهامات در جامعه خاطر نشان کرد: با استفاده از ظرفیت های علمی و رسانهای کشور باید این توطئهها خنثی شود و به وظیفهای که مقام معظم رهبری در زمینه جهاد تبیین بر عهده اساتید و نخبگان گذاشتهاند، عمل شود.
بهگزارش تسنیم، همایش ملی محکومیت جنایات رژیم صهیونی در دانشگاههای غزه، همزمان با دانشگاههای سراسر کشور و با شعار “غزه، صهیونیزم و جنایت، دانشگاه و مقاومت” به همت سازمان بسیج اساتید دانشگاههای استان آذربایجانشرقی در سالن شهید باکری دانشگاه تبریز برگزار شد.
انتهای پیام/.
- نویسنده: تسنیم tasnimnews