معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان گفت: در حال حاضر ۳۰ مجموعه اقتصادی و سرمایهگذاری به موضوع احداث نیروگاههای خورشیدی ورود کردهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، حسین محمدی هر امروز در جلسه کارگروه انرژیهای تجدیدپذیر استان با بیان اینکه احداث نیروگاههای خورشیدی، یکی از راهکارهای اصلی تامین انرژی در کشور است، اظهار داشت: این موضوع جزو یکی از دغدغههای جدی مسئولان در سراسر کشور شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یک هزار و ۱۰۰ مگاوات برق در استان تولید میشود در حالی که میزان برق مصرفی استان ۸۰۰ مگاوات است، تصریح کرد: استان زنجان به لحاظ تراز تولید و مصرف برق مشکلی ندارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان با بیان اینکه استان زنجان روزانه ۳۰۰ مگاوات برق مازاد تولید و به کشور تزریق میکند، ادامه داد: برای رفع ناترازی حوزه تولید و مصرف انرژی در استانهای دیگر ناگزیر هستیم به بحث انرژیهای تجدیدپذیر مثل انرژیهای خورشیدی ورود پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته این موضوع را در استان پیگیر شدیم، یادآور شد: مقرر شده است شهرداری پروانههای ساختمانی که برای طبقات بالاتر صادر میشود را ملزم به تامین انرژی خورشیدی کند.
محمدی افزود: دستگاههای اداری هم مکلف شدهاند سالانه بخشی از انرژی خود را از محل انرژی خورشیدی تامین کنند.
وی یادآور شد: واحدهای صنعتی مثل ایران ترانسفو و راشا کاسپین و متولیان صنایع بزرگ در استان با قدمت طولانی اقدامات خوبی را آغاز کردهاند و مطمئنا در سالهای آینده شرایط تولید انرژی مثل امسال نخواهد بود.
لزوم تغییر دیدگاه سرمایهگذاران در احداث نیروگاههای خورشیدی
پروانه برهانی، مدیرعامل شرکت برق منطقهای زنجان نیز در ادامه این جلسه عنوان کرد: هم اکنون دنیا به سمت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر حرکت میکند در حالیکه در کشور و استان زنجان عقب ماندگیهایی در این حوزه وجود دارد.
وی با بیان اینکه تغییر دیدگاه سرمایه گذاران در احداث نیروگاههای خورشیدی ضروری است، تصریح کرد: باید استانداردها و سختگیری های این حوزه را کاهش داد تا بتوان زمینه رشد این بخش را فراهم کرد.
این مسئول ابراز داشت: نکته مهم این است که استاندارد احداث نیروگاههای خورشیدی در زمین های مختلف، متفاوت است و باید به این موضوع در صدور مجوزها توجه کرد.
وی با اشاره به اینکه ایجاد شهرکهای تخصصی خورشیدی در دستور کار دولت قرار گرفته است، تشریح کرد: سرمایهگذاران بخش خصوصی می توانند نسبت به احداث نیروگاه خورشیدی تا سقف سه مگاوات در شهرک تخصصی خورشیدی اقدام کنند.
برهانی ادامه داد: ایجاد تعاونی روستایی و درآمد پایدار برای کشاورزان، توانمندسازی ساکنان مناطق محروم، فعالسازی متخصصان در روستاها،فرهنگسازی توسعه انرژی پاک و توسعه کشاورزی مکانیزه از اهداف جانبی طرح توسعه نیروگاههای خورشیدی در بخش کشاورزی است.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews