رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: در هفته دولت ۴۳ طرح کشاورزی با حضور مردم و تولیدکنندگان محترم به بهرهبرداری خواهدرسید که این پروژهها در زیربخشهای آب و خاک، تولیدات گیاهی و دامی و صنایع تبدیلی و تکمیلی و غیره هستند و با اعتباری بالغ بر ۲۸۷ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۲۰۷۰ نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم انجام خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از تهران، جبرائیل برادری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت هفته دولت در محل سالن جلسات این سازمان اظهار کرد: یاد و خاطره شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی خصوصا شهیدان شهیدان رجایی و باهنر را پاس میداریم و هفته دولت را تبریک عرض میکنیم.
وی گفت: در هفته دولت ۴۳ طرح کشاورزی با حضور مردم و تولیدکنندگان محترم به بهرهبرداری خواهد رسید که این پروژهها در زیربخشهای آب و خاک، تولیدات گیاهی و دامی و صنایع تبدیلی و تکمیلی و غیره هستند و با اعتباری بالغ بر ۲۸۷ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۲۰۷۰ نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم انجام خواهد شد و با این اقدام در حوزه منابع آبی استان ۲ میلیون متر مکعب صرفهجویی خواهیم داشت و ۳۰ هزار تن به تولیدات بخش کشاورزی افزوده خواهد شد که عمده این ۴۳ پروژه یعنی ۵۳ درصد آنها در حوزه آب و خاک است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: این پروژهها عموماً با آورده تولیدکنندگان است؛ بیش از ۵۰ درصد گردش مالی کشور در استان تهران وجود دارد که این منابع باید به سمت تولید در کشاورزی راهنمایی شوند و ما باید حمایتهای لازم را از آنها داشته باشیم.
برادری بیان کرد: کشت گلخانهای یکی از سیاستهای حفظ آب است که در استان تهران این کار در دستور کار است و استان تهران در این خصوص در کشور جایگاه اول را به خود اختصاص داده است؛ گفتنی است استان تهران در یک سال گذشته ۲۰۷۰ هکتار توسعه گلخانهای به خود دیده است.
وی عنوان کرد: الگوی کشت از وظایف مهم ما است و ما چارهای بجز رفتن به این سمت نداریم؛ البته باید در این رابطه مشوقهای حمایتی وجود داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با بیان اینکه کشاورزی قراردادی راه نجات حوزه کشاورزی است، گفت: از ۴۷ هزار هکتار گندم کاشته شده در امسال، ۴۲ هزار هکتار آنها قراردادی بود و اکنون ۵۲ درصد افزایش تحویل گندم به مراکز دولتی رقم خورده است؛ یعنی ۱۳۲ هزار تن تحویل به مراکز دولتی رقم خورده است.
برادری با اشاره به اینکه سامانهای در حوزه تولیدات گیاهی وجود دارد با عنوان سامانه پایش عوامل خسارتزا گیاهی، افزود: سالانه چندین هزار تن محصولات گلخانهای ما به کشورهای حاشیه خلیج فارس و روسیه و کشورهای اروپایی صادر میشود؛ به طور مثال طی آخرین آمار در خرداد امسال ۱۱ هزار تن صادرات گلخانهای داشتیم که این نشان دهنده سلامت تولیدات ما است چون این کشورها قواعد خاصی برای واردات محصولات به کشور خود دارند؛ لذا هرچقدر توان صادرات افزایش پیدا کند نشان دهنده بهداشت محصولات است.
وی با بیان اینکه در حوزه تولیدات کشاورزی از سموم بیولوژیک و کار دانشبنیان بهره گرفته میشود، اضافه کرد: در راستای افزایش سلامت محصولات از اول شهریور کلیه محصولات باید شناسه QR داشته و از زمان کشت تا برداشت تحت کنترل ناظران باشند و کشاورزی که این شناسه را نداشته باشد محصولش در بازار داخل و خارج عرضه نخواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران بیان کرد: یکی از رویکردهای ما توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی است و استان تهران بیشترین بهرهوری در خصوص کشاورزی را به خود اختصاص داده است؛ گفتنی است ما یک درصد اراضی کشاورزی را داریم اما پنج درصد تولیدات کشاورزی در کشور را به خود اختصاص دادهایم که در سطح استان تهران طبق سرمایهگذاری و وجود بازار بالقوه این صنایع شکل گرفته است.
برادری عنوان کرد: هنر ما باید فرآوری تولیدات کشاورزی باشد و از خامفروشی جلوگیری کنیم که در وضعیت فعلی بیش از ۹۰ درصد محصولات تولیدی مواد خام آن جذب و فراوری میشود و این نشاندهنده بهرهوری ما است.
وی گفت: ۶۶ دسته فعالیت در حوزه صنایع تبدیلی وجود دارد که اگر کسی تمایل به فعالیت در این رابطه داشته باشد از او حمایت میشود و در کوتاهترین زمان مجوز آنها صادر میشود. در این خصوص سال گذشته در تمام حوزهها ۱۱۷۴ میلیارد یعنی بیش از یک همت تسهیلات اختصاص سرمایهگذاران بخش کشاورزی داده شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: یکی از افتخارات ما در استان تهران این است که واحدهای غیرفعال مرغداری فعال شدهاند؛ در گذشته ما ۵ درصد نیاز استان تولید میشد که این آمار الان به ۱۲ درصد رسیده است و برنامه ما رسیدن تولید تا پایان سال به بیش از ۱۵ درصد است.
برادری بیان کرد: ضریب خوداتکایی را باید با تولید حداقل ۳۰ درصد نیاز استان در حوزه تامین اقلام پروتئینی تامین کنیم؛ التهابات بازار گوشت بخاطر این است که استان تهران بخاطر جمعیت شناور ۱۷ میلیونی به جهت ضریب خوداتکایی به نقطه مطلوب نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری تابحال ۲۵۷ میلیارد تسهیلات به حوزههای بخش کشاورزی اختصاص داده شده، گفت: افرادی که تمایل به سرمایهگذاری برای احداث واحد مرغداری دارند به آنها زمین ملی به صورت رایگان در کمترین زمان داده میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: در حوزه ذخایر محصولات مثل گندم کمبودی نداریم و امسال به تولید ۱۰ میلیون تن گندم رسیدهایم؛ همچنین در تامین گندم نان مشکلی نداریم و عملا خودکفا شدهایم، برای ذخیرهسازی نیز مشکلی نداریم. همچنین سال گذشته الگوی کشت برای گندم انجام شد و برای امسال گندم و جو و کلزا در راستای الگوی کشت اجرایی میشود؛ گفتنی است سال گذشته ۴۲ هزار هکتار در راستای کشت گندم انجام شد.
برادری افزود: در بازار مرغ التهابی نداریم و روزانه حدود ۱۳۰۰ تن مرغ وارد استان میشود؛ در این راستا در تیرماه ۱۳۲ میلیون قلعه جوجهریزی داشتهایم و برای اولین بار ظرفیت جوجهریزی استان به یک میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه رسید که این حاصل تلاش برای احیای واحدهای متوقف بوده است.
وی ادامه داد: این برنامهریزی باعث شد که میزان تولید افزایش پیدا کند و التهابی در بازار نداشته باشیم؛ قیمت گوشت مرغ ۷۳ هزار تا ۷۸ تومان بر اساس تلورانس پیشبینی شده بر اساس افزایش هزینه تولید است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران بیان کرد: ۲۶ هزار بازرسی از ابتدای سال تابحال از بازار مرغ داشتیم و میانگین مرغ در استان در وضعیت فعلی ۸۰ هزار تومان است؛ لازم به ذکر است بخشی از گوشت قرمز از داخل و بخشی از آن وارداتی است و در این حوزه هم مدیریت لازم وجود دارد.
برادری عنوان کرد: در تاسوعا و عاشورا حسینی سردخانهها تمام نیاز هیآت و مردم را فراهم کردند؛ برای مواکب اربعین هم سهمیه بر اساس نیاز موکب داده میشود؛ ۱۵۰۰ تن برنج، ۵۰ تن گوشت و مرغ منجمد و ۳۰۰ تن شکر بر اساس سهمیه مواکب بین آنها توزیع میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: بیش از ۱۱۰۰ هکتار گلخانه گل و گیاه زینتی داریم که یک میلیارد و هزار و ۳۰۰ شاخه گل تولید و این تولیدات به کشورهای مثل هلند و گرجستان صادر میشود.
برادری در مورد توسعه سامانه های نوین آبیاری عنوان کرد: در کل کشور چالش آب داریم که در این خصوص چاره ای بجز استفاده از سامانه نوین آبیاری و الگوی کشت نداریم؛ بیش از ۸۵ درصد اراضی که قابلیت تجهیز سامانه نوین آبیاری دارند یعنی ۸۰ هزار هکتار از اراضی به این سامانه تجهیز شدهاند و راندمان آب در استان به ۶۶ درصد رسیده است و به ازای ۲ و نیم کیلوگرم محصول ۱۰۰۰ مترمکعب آب استفاده میشود.
وی با بیان اینکه ما در تولید ۱۲ محصول رتبه اول تا چهارم در کشور را داریم، ادامه داد: یکی از رویکردهای ما پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز است؛ ما باید در راستای تامین امنیت غذایی اراضی کشاورزی درجه یک و دو خود را حفظ کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: ما همافزایی خوبی با سایر نهادهای دولتی در خصوص ساخت و سازهای غیرمجاز داریم و برای جلوگیری از این ساخت و سازها رویکرد واحدی در پیش گرفته میشود؛ یکی از برنامههای بحث پایشهای هوایی است که سامانهای راهاندازی شده و هرگونه فعل و انفعال به صورت پیام آنلاین به گشتهای نظارتی اطلاع داده میشود؛ که این سامانه مدیریت زمین فعلا در حوزه اراضی ری، شمیرانات، دماوند به صورت پایلوت فعال است و برای باقی اراضی با تکمیل نقشهها در سامانه تا پایان مهرماه تکمیل خواهد شد. تا امروز حدود ۱۳ هزار شناسایی انجام شده که حدود ۷۵۰۰ مورد از آن قلع و قمع شده و مابقی در راستای اعمال ماده ۳ در حال طی فرآیند قضایی است.
برادری در خصوص مسائل روستای سله بن گفت: ما مکلفیم در چهارچوب ضوابط مشکل مردم را حل کنیم و مشکلی در حوزه جهاد در این موضوع وجود ندارد؛ جلسات متعددی با نمایندگان مردم برگزار شده و طرحهای لازم آبی برای آنها تامین شده است. در آنجا حدود ۱۰۰۰ هکتار زمین وجود دارد که با زیرکشت رفتن آنها استغالزایی خوبی ایجاد میکند و به کشاورزی فیروزکوه هم کمک میکند.
وی ادامه داد: همچنین در راستای دستورالعمل تحویل حجمی آب باید نمایندگان کشاورزان تشکلی را تحت عنوان آببران تشکیل دهند و این تشکل به نمایندگی از کشاورزان اقدامات توزیع اب را انجام دهند که الان اقدامات در مرحله تشکیل این تشکل است؛ بعد از تشکیل تشکل اقدامات لازم اعم از تعیین وضعیت حقآبه کار به وزارت نیرو ارجاع داده میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در خصوص پرونده مجتمع دامگستر فشافویه گفت: بخشی از واحدهای تولیدی در مجتمع دامپروی دام گستر فعال هستند که در خصوص برخی مشکلات ایجاد شده در این مجتمع پرونده قضایی در حال رسیدگی است.
برادری افزود: توسعه واحدهای تولیدی آنجا نیازمند ارزیابی زیست محیطی و مجوز کارگروه ماده ۱۸ است و بدون در نظر گرفتن این مسائل ساخت و ساز تخلف است؛ در این مجتمع هیچ مشکلی برای واحدهای تولیدی وجود ندارد و میتوانند در آرامش به تولید خود ادامه دهند. ضمنا دامداریهایی که تخریب شده در راستای تولید نبوده است.
وی بیان کرد: اینکه برخی واحدها در سالهای گذشته مجوز دریافت کردهاند و الان مدعی هستند مورد پذیرش ما نیست. در آنجا باید تولید اتفاق بیفتد و ما برای چهاردیواری مجوز صادر نکردهایم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران عنوان کرد: ۲۲۶ واحد در دام گستر باید مستقر باشد که در حال حاضر تمام نیازهای آنها از جمله گازرسانی و سوخت و نهادههای دامی دارد انجام میشود و این اختیار به مدیر شهرستان داده شده که الزامات آنها در راستای حمایت از تولید انجام شود؛ لذا برخورد ما با افرادیست که بدنبال تصرف اراضی هستند نه تولیدکنندگان.
برادری گفت: کشت پنبه و زراعت چوب با استفاده از آبهای نامتعارف دنبال میشود و در این خصوص در مرحله لینک و مذاکره و بستن قرارداد صنایع با کشاورزان هستیم که امسال ۲۰ هکتار در راستای کشاورزی قراردادی اقدامات داشتهایم.
وی در خصوص اراضی کشاورزی تصرف شده در روستای قمصر توسط مافیای زباله بیان کرد: به هیچ عنوان اجازه نمیدهیم ضایعات، اراضی کشاورزی را به خطر بیندازد؛ حفظ اراضی کشاورزی در دستور کار ما هست و هرجا تخلفی انجام شود از آن جلوگیری خواهد شد اما نهادهایی که در حوزه پسماند تکلیف دارند باید به مسائل آن رسیدگی کنند.
پایان پیام/
- نویسنده: فارس نیوز