مدیرکل بهزیستی استان مرکزی گفت: موضوعی که معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اعلام کرد مربوط به متکدیان و بیماران متجاهر معتادی بود، در حالی که بحث متکدیان و معتادان متجاهر وظیفه سازمان بهزیستی نیست.
محمود حسینآبادی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی با بیان اینکه با آغاز فصل زمستان، هنوز خبری از پناهگاه موقت بانوان در اراک نیست، گفت: تخلف مدیران بهزیستی اراک در این ناکارآمدی محرز است، توضیح دهند چه اقداماتی برای حل این مشکل داشتهاند؟ اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه برای بهزیستی وظایفی در قبال معتادان متجاهر تعریف شده بود که در برنامه هفتم توسعه با اصلاحاتی متولی این موضوع دانشگاه علوم پزشکی با همکاری سایر دستگاهها از جمله بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر شد.
وی افزود: موضوعی که معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اعلام کردند مربوط به متکدیان و بیماران متجاهر معتادی بود، در حالی که بحث متکدیان و معتادان متجاهر وظیفه سازمان بهزیستی نیست، در بحث معتادان صرفا شهرداری متولی است که وقتی این افراد را جمع آوری و غربالگری میکنند به سازمانهای حمایتی تحت پوشش تحویل میدهند.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی تصریح کرد: در حوزه تکدیگری، بهزیستی هیچ تکلیفی ندارد اما اگر سالمندی شناسایی شود و جزو سالمندان تحت پوشش بهزیستی باشد. ما برای حمایت و صیانت بیشتر زمینه خانوادگی و درآمدی فرد را بررسی کرده تا بدانیم مشکل فرد سالمند فقر است یا مربوط به فقر فرهنگی است.
حسینآبادی ادامه داد: خانوادههایی وجود دارند که از افراد سالمند برای تکدیگری و درآمدزایی استفاده میکنند، نه تنها سالمندان بلکه از استفاده از معلولان و کودکان برای تکدیگری از نمونههای بارز سوء استفاده تلقی میشوند. سالمندان نیازمندی که نیاز حمایت بیشتر داشته باشند و تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) باشند به همان دستگاه حمایتی برای حمایت بیشتر ارجاع میشوند.
وی عنوان کرد: در مجموع متولی بحث تکدیگری و تکدیگران شهرداری است و گرمخانهها مختص شهرداری است و بهزیستی عنوان پروژه و ریز پروژهای تحت عنوان گرمخانه و پوشش معتادان بانوان و آقایان ندارد.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی بیان کرد: در شهر اراک بانوان معتاد خود معرف و معتادان متجاهر را پوشش میدهیم و در بحث آقایان معتادان متجاهر با همراهی دستگاههایی مانند شهرداری، نیروی انتظامی و دادگستری ساماندهی میشوند که در استان یک مرکز تحت عنوان تبصره ۲ مرکز بانوان و یک مرکز در ساوه برای معتادان متجاهر تحت عنوان تبصره ۲ ماده ۱۶ فعالیت میکنند.
حسینآبادی عنوان کرد: سازمان بهزیستی هیچگونه پروژه و ریز پروژهای تحت عنوان گرمخانه یا سرپناه موقت برای معتادان ندارد و تمام فعالیتهای بهزیستی به بخش غیردولتی واگذار میشود و دارای مجوز کمیسیون ماده ۲۶ شامل پروانه تأسیس، پروانه فعالیت و مسئول فنی است و هیچگونه سوله یا پناهگاهی را تحت عنوان گرمخانه یا نیازمند آماده نمیکنیم تا افراد مقیم شوند و این عناوین را نداریم.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری با شروع فصل سرما اقدامات خوبی را تحت عنوان گرمخانه و پناهگاه در نظر میگیرد و یک وعده غذایی گرم میدهد و خدمات بهداشتی و شستشو و حمام را به صورت شبانه روزی ارائه میدهند اما این اقدامات تکلیف سازمان بهزیستی نیست.
انتهای پیام/۷۱۱/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews