مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: در قالب طرح نماد، ۱۲۰ هزار دانشآموز مقاطع ابتدایی و متوسطه اول و دوم در استان اردبیل غربالگری شدند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، سید اردشیر رشیدی عصر پنجشنبه در جلسه شورای راهبری نماد که با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش در خانه معلم اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان در کاهش آسیبهای اجتماعی از برنامههای مهم و مؤثر نهاد تعلیم و تربیت است که در سالهای اخیر اجرای آن به بهبود فرآیندها و اصلاح رفتار دانشآموزان و کنترل دانشآموزان ناسازگار منجر شده است.
وی تصریح کرد: همچنان اجرای این طرح را شاهد هستیم و از آبان سال گذشته با تأکید رئیس جمهور این طرح با همراهی شورای اجتماعی در استانها با قوت و قدرت و همراهی نهادها و دستگاههای مختلف در حال اجراست.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: ۱۲۰ هزار دانشآموز در مقطع ابتدایی و متوسطه اول و دوم در قالب این طرح غربالگری شدند که عمده آنها دانشآموزان در معرض آسیب و خطر بودند.
رشیدی افزود: با نگاه اعتلافی و همراهی ۱۴ دستگاه، سعی ما بر این است تا به یک همفکری مشترک در اجرای طرحها و برنامههای مختلف دست پیدا کنیم و مداخله بهنگام و مؤثر در کاهش آسیبهای اجتماعی با پیوست عوامل محافظتکننده در این رابطه بسیار مؤثر و راهگشاست.
وی ضرورت کاهش عوامل مخاطرهآمیز را در اجرای طرحها و برنامههای مختلف و دستیابی به فضای آموزشی و پرورشی سالم یادآور شد و خاطرنشان کرد: بدون استقرار مددکاران اجتماعی و متخصصان حوزه مشاوره و روانشناسی اجرای این طرح نتایجی به همراه نخواهد داشت و ضروری است همه نهادها و خود خانوادهها در عملیاتی شدن طرح نماد و شناسایی نقاط ضعف رفتاری و حرکتی دانشآموزان دقت بیشتری داشته باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل اضافه کرد: اگر با بهرهگیری از نیروهای متخصص و ماهر به موقع در کاهش و پیشگیری از آسیبها ورود پیدا کرده و مداخله داشته باشیم، قطعا نتایج کار مطلوب تر بوده و بسیاری از ضعفها از بین خواهد رفت.
رشیدی آموزش معلمان و توانمندسازی والدین دانشآموزان را در این راستا بسیار مهم و اساسی عنوان کرد و ادامه داد: اجرای کلاسهای آموزشی برای اولیای دانشآموزان باید به معنای حقیقی و با نتایج سودمند مورد توجه قرار گیرد و به هیچ وجه برگزاری کلاسهای صوری مورد تأیید و تأکید نیست.
وی استفاده از نیروی انسانی متخصص و جذب اعتبارات را برای اجرای این طرح یادآور شد و بیان کرد: تولید و محتوا در این حوزه با نگاه پیشگیرانه بسیار مهم و اساسی است و انتظار میرود با حمایتهای روانی، اجتماعی و معاضدتی در کنار غربالگری بتوان نقاط ضعف و کاستی را رفع کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل در ادامه یادآور شد: از بین ۳۰ مؤلفه آسیبپذیر فقر، بیکاری والدین، حاشیهنشینی، طلاق، تکسرپرستی و… از عوامل آسیبهای جدی در استان اردبیل شناسایی شده و ضرورت دارد در کنار همافزایی دستگاههای مختلف، و در حوزه آموزش با یک فرآیند تعاملی و تدریجی بتوانیم به سودمندی این برنامهریزیها و هدفمندیها کمک کنیم.
انتهای پیام/۱۳۱
- نویسنده: تسنیم tasnimnews