آغاز بیست و هشتمین پاسداشت جهانی استاد سخن در شیراز
آغاز بیست و هشتمین پاسداشت جهانی استاد سخن در شیراز

آیین جهانی پاسداشت سعدی در جوار آرامگاه این شاعر شیرین سخن با حضور سید رضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حال برگزاری است.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، آیین جهانی پاسداشت سعدی در جوار آرامگاه این شاعر بلندآوازه در شهر شیراز در حال برگزاری است. سید رضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مهمان ویژه این آیین است.

مهدی رنجبر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با بیان سخنانی در این آیین اظهار کرد: در آغازین روز از هفته بزرگداشت جهانی شیخ اجل گرد هم‌آمده‌ایم تا بزرگمردی از دیار سخن، استاد بی‌بدیل نظم و نثر و حکیم نازک خیال شیراز، سعدی شیرین سخن را گرامی بداریم.

مهدی رنجبر ادامه داد: سعدی؛ مردی که قرن‌هاست کلامش نه تنها بر لب ایرانیان که بر زبان جهانیان جاری است.

وی خاطرنشان کرد: سعدی فرزند مهر و معرفت است و در بوستانش از فضیلت‌ها و در گلستانش از انسان گفته است. 
او معلم جان‌ها بود نه از برای اندرز خشک که با بیانی شیرین و نگاهی عاشقانه و با قلبی تپنده برای انسان و انسانیت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس تصریح کرد: کلام سعدی آیینه‌ای است که در آن نه تنها چهره ایران که چهره تمام بشریت را می‌توان دید. او شاعر عدالت بود، راوی رنج تهی‌دستان و مبلغ مهر و دوستی.

رنجبر با بیان اینکه سعدی نه تنها شاعر بزرگ اخلاق و معرفت بلکه نمونه تمام عیاری از مداراگری، گفت‌وگومداری و فرهنگ‌دوستی بود، گفت: در هر سطح کلام سعدی مهربانی موج می‌زد و در حکایتش خرد وانساننیت تنیده شده بود.

وی با تاکید بر اینکه سعدی اهل گفت‌و‌گو بود نه ستیز، تصریح کرد: او شیرینی بیان را با عمق معنا در آمیخت چنان‌که که تلخی حقیقت را نیز در جامی از لطف و لبخند به مخاطب می‌نوشاند؛ این ویژگی را مردم شیراز، پارس و ایرانیان از او به ارث برده‌اند. مردمانی که سخن پرورند و قرن هاست با زبان مهر، با روح صلح و لبخند و احترام به هم به یکدیگر زیسته‌اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در خاتمه سخنانش عنوان کرد: شاید راز ماندگاری سعدی نیز در همین باشد که کلامش نه زبانی برای سلطه بلکه پلی برای تفاهم است، نه ابزاری برای قضاوت بلکه چراغی برای درک متقابل است.

انتهای پیام/۴۲۴٫
 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]