جمع‌آوری یک میلیون و ۶۰۰ هزار سند از شهدای خراسان رضوی
جمع‌آوری یک میلیون و ۶۰۰ هزار سند از شهدای خراسان رضوی

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی گفت: اداره اسناد و انتشار بنیاد خراسان رضوی بیش از یک میلیون ۶۰۰ هزار سند مربوط به خانواده شهدا و ایثارگران از سطح استان جمع‌آوری و به بنیاد شهید کشور انتقال داده شده است.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، صدیقه خدیوی در دیدار با مجتبی محمودی مهماندوست مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه شرق کشور که در اداره کل بنیاد خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: یکی از فعالیت‌های فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران جمع آوری اسناد شهدا، جانبازان و آزادگان است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی گفت: این اسناد شامل وصیت‌نامه، زندگینامه، دست‌نوشته، عکس، فیلم، صوت و هر آنچه که مربوط به شهدا، جانبازان و آزادگان و دوران اسارت باشد، محسوب می‌شود. در حقیقت این اسناد بخشی از هویت فرهنگی مردم خراسان رضوی است، که ما در برابر انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به آیندگان وظیفه و رسالت فرهنگی داریم.

وی ادامه داد: اداره اسناد و انتشار بنیاد خراسان رضوی بیش از یک میلیون ۶۰۰ هزار سند مربوط به خانواده شهدا و ایثارگران از سطح استان جمع‌آوری و به خانواده شهدا یک آلبوم مربوط به شهید تقدیم و اصل سندها به بنیاد مرکز تهران انتقال داده شده است. رطوبت، دما و … بر اسناد اثر می‌گذارند، در نتیجه سندهای شهدا نیازمند شرایط نگهداری خاص است، که تمامی این شرایط در بنیاد تهران مرکز فراهم شده است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی افزود: ۱۵ هزار ساعت تاریخ شفاهی خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان در سطح استان جمع‌آوری شده است زیرا تاریخ شفاهی خود نیز بخشی از هویت مردم است.

وی گلایه خود را از موازی کاری برخی از مجموعه‌ها کرد و گفت: متاسفانه برخی از مراکز بدون هماهنگی بنیاد اسناد شهدا را جمع‌آوری و در شرایط نامساعد نگهداری می‌کنند، و نسخه‌ای به خانواده و یا بنیاد نداده‌اند، که این موجب نارضایتی خانواده شهیدان شده است.

خدیوی افزود: برخی از آثار و اسناد شهدا که به دست افراد غیرمتخصص جمع‌آوری شده، به مرور زمان، به دلیل عدم شناخت درست، و فوت فرد متولی ممکن است، برای همیشه نابود شود، که می‌بایست به بنیاد و یا مرکز اسناد انتقال یابد.

وی به تفاهم‌نامه اشاره کرد و گفت: اسناد ثبت شده می‌بایست در مرکز اسناد و کتابخانه ملی شرق کشور نیز ثبت شود، تا در آینده بتوان از این اسناد استفاده کرد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی در پایان افزود: بخشی از فعالیت بنیاد و مرکز اسناد مشترک است، که هر دو مجموعه می‌توانند در حوزه ترویج فرهنگ و ایثار و شهادت فعالیت مشترک داشته باشند.

گفتنی است، سند هویت انقلابی مردم خراسان رضوی، ۱۷ هزار و ۴۵۲ پرونده شهید، ۵۷ هزار و ۵۱۰  پرونده جانباز و سه هزار و ۹۹۴ پرونده آزاده است که در راه حراست از کیان کشور و آرمان‌های انقلاب اسلامی جانفشانی و فداکاری و به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران عزت بخشیدند.

انتهای پیام/۲۸۲

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]