در سلسله بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز، از روند اجرایی پروژه خط سه قطارشهری، با حضور مدیران و اصحاب رسانه بازدید شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر شیراز شامگاه گذشته در جریان بازدید از ایستگاه قطار شهری میلاد به عنوان یکی از ایستگاههای خط ۳، ضمن تقدیر از دست اندرکاران پروژه بزرگ مترو، تصریح کرد: این پروژه چند ویژگی منحصربهفرد از نظر فنی دارد.
رضا محمدیان با بیان اینکه احداث ایستگاهها با روش خاص به صورت زیر زمینی، بخشی در رودخانه و غیره شرایط خاصی را در ساخت ایستگاهها ایجاد کرده که به نوع خود ضمن پیچیدگی در احداث، بینظیر هم هست، عنوان کرد: خط ۳ به طول ۱۲ کیلومتر با شش ایستگاه در حال فعالیت است.
وی خاطرنشان کرد: دستگاه TBM در خط ۳ حدود دوماه پیش به ایستگاه نخست (آفرینش) رسید، ایستگاه را حفاری نکرد و ایستگاه عبور کرد.
رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر شیراز عنوان کرد: اگر برنامه زمانبندی در اجرای این خط رعایت شود، شاید نخستین خطی باشد که در کشور دستگاه TBM ایستگاه را حفاری نمیکند. این مهم موجب کنترل و کاهش هزینه چندین میلیارد تومانی به نفع شهرداری میشود و دستگاه از ایستگاه سازه رده شده عبور میکند.
محمدیان ادامه داد: برنامه زمانبندی فعلی اجرای این خط نیز به گونهای تدوین شده که در ۵-۶ سال تقدیم مردم شیراز شود و جمعیت ۸۰۰ هزار نفری از بلوار شریعتی (معالی آباد) تا گویم و اتصال آن به خطوط ریلی شهر شیراز را پوشش دهد.
وی بیان کرد: پیشبینی شده که روزانه بیش از ۲۰۰ هزار نفر مسافر از این خط جابهجا شوند.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: همچنین از نظر فنی طراحیها در این خط به گونهای است که همه ضرایب اطمینان، بالاسری و خطرات احتمالی دیده شده است و حین ساخت هم مزاحمتی برای شهروندان ایجاد نشده، در حالی که عملیات فنی و عمران در دو شیفت کاری در دست انجام است.
قائم مقام شهردار شیراز هم در ادامه این بازدید بیان کرد: در طرح تفضیلی شهر شیراز که مربوط به ۵ سال قبل است توسعه این کلانشهر به سمت غرب پیشبینی شده که نشان دهنده این است که در این طرح، محدوده غربی به صورت پررنگ دیده خواهد شد.
آرش فرجزاده افزود: به جهت این توسعه ابتدا شهرداری باید پیشبینی راههای آن را انجام میداد که در دوره ششم مدیریت شهری بسیاری از راههای تردد به مسیر غربی شیراز احداث، بازگشایی و تکمیل شد که محور آیتالله حائری، بزرگراه شهید آیتالله رئیسی از جمله آنها ست و بزرگراه حسینی الهاشمی هم قبلا احداث شده بود که مسیرهای دسترسی جدیدی به غرب شیراز به شمار میروند.
وی عنوان کرد: تعریض بولوار آیتالله علوی و زیر گذر گویم هم امسال به مسیرهای تردد غربی شیراز اضافه شدند.
قائم مقام شهردار شیراز خاطرنشان کرد: در راستای توسعه حمل و نقل هم باید توجه جدی به توسعه خطوط مترویی میشد که با درایت شورا و شهرداری این مهم در طرح جامع حمل و نقل این کلانشهر تعریف و موجب شد تا خط ۳ مترو مورد تصویب قرار بگیرد.
فرجزاده تصریح کرد: خط ۳ با تکنولوژیهای جدیدی که کار مهندسی است و زمان و هزینه را پایین میآورد در آینده به محور غربی شیراز متصل میشود.
وی با بیان اینکه تمام شهرداران کلانشهرها اذعان دارند که روند ساخت مترو در شیراز از تمام کشور پررنگتر است، گفت: خط ۲ و ۳ به سرعت در حال اجراست. عملیات اجرایی خط ۴ هم شروع شده و همچنین اتصال خط یک به ۴ در دستور کار قرار گرفته است.
قائم مقام شهردار شیراز تصریح کرد: اگر چه شیراز کوهستانی نیست، اما ۹ تونل دارد که نشان دهنده قدرت فعالیت عمرانی شهرداری است.
فرجزاده گفت: در اجرای پروژههای عمرانی، زیر زمینی و زیر زمینی سربلند هستیم.
بابایی مدیر پروژه شرکت شمس عمران وابسته به وزارت دفاع نیز در حاشیه این بازدید بیان کرد: افتخار نصیب ما شده که از ابتدای سال ۱۴۰۲ عملیات کامل خط ۳ مترو شیراز را به عهده بگیریم.
وی گفت: ساخت ایستگاه به صورت زیرزمینی قبلا هم در اصفهان تجربه کرده بودیم، اما ایستگاه میلاد از خط ۳ مترو شیراز، ویژگیهای متفاوت دیگری دارد.
بابایی از شهردار و شورای شهر شیراز بابت حمایتها تقدیر کرد و گفت: بخش عمدهای از کار ساخت خط ۳ توسط نیروهای کارگری و مهندسی انجام میشود.
وی ابراز امیدواری کرد که در تحقق وعدههای زمانی، این پروژه در موعد مقرر با توجه به اولویتهایی که در نظر گرفته شده و از سمت غرب به شرق پیشبینی شده، محقق شود.
رئیس سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز هم در این بازدید گفت: ایستگاههای خط ۳ در دو شیفت کاری در حال اجراست تا قولی که به شهروندان دادهایم، محقق شود و در این راستا همه خطرات و شرایط مالی را به جان و دل پذیرفتهایم.
علی کلانتری با ابراز امیدواری از این موضوع که تا سال ۱۴۰۶ خط ۳ مترو شیراز به بهرهبرداری کامل برسد، عنوان کرد: هماینک به ترتیب اولویت ایستگاهها در حال ساخت هستند و آخرین ایستگاه، صنایع است که طی دو هفته آینده عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
وی یادآور شد: در طرح توسعه حمل و نقلی شیراز، اتصال مترو به خطوط ریلی دیده شده است.
معاون مطالعات فنی و مهندسی سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز هم در ادامه این بازدید با تشریح جزییات فنی خط ۳ مترو شیراز و ایستگاههای آن، بیان کرد: ایستگاه میلاد در این خط به صورت زیر زمینی ساخته میشود، یعنی بدون اینکه تاثیری از باب عوارض ترافیکی روی سطح ایستگاه ایجاد شود از طریق یک تونل وارد ایستگاه میشویم و عملیات اجرایی به صورت زیر زمینی انجام و موجب میشود تا عوامل ترافیکی کمترین آسیب را ببینند و در تردد و کسب مردم خللی ایجاد نشود.
محمدهادی باقرینژاد تصریح کرد: اگرچه هزینه اجرا در این ایستگاه بالاتر میرود و روش اجرا را پیچیدهتر میکند، اما شهرداری برای رفاه حال مردم این روش را انتخاب کرده است.
وی یادآور شد که حدود ۹۰ هزار مترمکعب خاکبرداری و ۲۰ هزار مترمکعب هم بتن ریزی در این ایستگاه انجام خواهد شد.
به گفته معاون مطالعات فنی و مهندسی سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز، یک هزار میلیارد تومان برای اجرای این ایستگاه اعتبار ساخت برآورده شده که تا پایان امسال سازه آن به اتمام میرسد.
باقرینژاد اضافه کرد: روش زیر زمینی روش دست و پاگیری است و عوامل اجرایی با سختیهای خاصی مواجه هستند.
به عنوان نمونه در ایستگاه میلاد سه خط متفاوت آب بازسازی و نوسازی شد. همچنین عملیات ساخت این ایستگاه به صورت بالا و پایین است و از طریق رمپ دسترسی، طبقات پایینی ساخته خواهد شد.
وی با بیان اینکه حذف ستونها در این ایستگاه ویژگی خاصی ایجاد کرده و جزو اولین ایستگاههایی است که بدون شمع میانی در حال اجراست، عنوان کرد: اگر شورا و شهرداری اهتمام نداشتند این کار شدنی نبود، چرا که هزینههای ساخت بالاست.
معاون مطالعات فنی و مهندسی سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز اعلام کرد که برای ساخت هر کیلومتر مترو، ۵۰ میلیون دلار اعتبار نیاز داریم.
انتهای پیام/۴۲۴/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews