نظام دادرسی باید از عدالت کیفری به سمت عدالت ترمیمی حرکت کند
نظام دادرسی باید از عدالت کیفری به سمت عدالت ترمیمی حرکت کند

معاون قوه قضائیه گفت: برای اصلاح رویه‌های حقوقی نیازمند ایده‌پردازی علمی دانشگاهیان هستیم و نظام دادرسی باید از عدالت کیفری به سمت عدالت ترمیمی حرکت کند.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، نشست تخصصی “روش‌های جایگزین قضایی در نظام دادرسی ایران” عصر امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت با حضور حجت‌الاسلام هادی صادقی، معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

صادقی در این نشست با تأکید بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها به‌ویژه اساتید و دانشجویان رشته حقوق، اظهار کرد: برای اصلاح رویه‌های حقوقی کشور نیازمند ایده‌پردازی و خلاقیت علمی دانشگاهیان هستیم؛ نظام دادرسی ایران باید از عدالت کیفری به سمت عدالت ترمیمی حرکت کند.

راه‌اندازی هزار شعبه دادگاه صلح در کشور

وی افزود: در سطح جهانی، دهه‌هاست که استفاده از روش‌های غیردادگاهی مانند داوری و میانجی‌گری برای حل اختلافات، به دلایل متعددی از جمله سرعت، هزینه کمتر، سهولت و اثربخشی بیشتر، در حال گسترش است؛ ما نیز باید از روش‌های سخت و زمان‌بر قضایی فاصله بگیریم.

نیاز به بازتعریف فلسفه مجازات

معاون قوه قضائیه با اشاره به گسترش نقش دولت در فرآیند رسیدگی‌های حقوقی، بیان کرد: در دهه‌های گذشته، جای مردم و دولت در حل اختلاف‌ها تغییر یافته است و این موضوع، فلسفه مجازات را تحت‌الشعاع قرار داده است و نتیجه آن، غلبه نگاه کیفری و زندان‌محور در نظام دادرسی است.

وی با اشاره به اقدامات اخیر مرکز حل اختلاف افزود: استفاده از مجازات‌های جایگزین و تکمیلی گرچه قدمی به جلوست، اما همچنان محدود است و نیازمند تغییرات بنیادی‌تری هستیم که باید از دانشگاه‌ها آغاز شود.

تحول در ساختار مرکز حل اختلاف

رئیس مرکز حل اختلاف کشور از تدوین دستورالعمل جدید ساماندهی حوزه داوری خبر داد و گفت: با تفکیک داوری به حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای، تاکنون بیش از ۲ هزار داور حرفه‌ای موفق به اخذ پروانه شده‌اند، در حوزه میانجی‌گری نیز اقدامات جدی در حال انجام است.

وی افزود: براساس قانون جدید شوراهای حل اختلاف، اصل نخست بر رضایت طرفین پرونده‌هاست، همچنین این شوراها اکنون می‌توانند رأی نهایی صادر کنند که به معنای واگذاری شأن قضایی به آن‌هاست. نوآوری‌های دیگری مانند رفع اختلاف صلاحیت در استان‌ها نیز در این قانون لحاظ شده است.

تعامل قوه قضائیه و دانشگاه برای تحقق سند تحول قضایی

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری استان کرمان، ضمن اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه‌های استان گفت: از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها برای تحقق اهداف سند تحول و تعالی قوه قضائیه استفاده خواهیم کرد؛ دانشجویان حقوق نیز در فرآیند رسیدگی قضایی مشارکت داده شده‌اند تا تجربه‌ای عملی از آموخته‌های نظری خود داشته باشند.

وی با اشاره به برگزاری جلسات نقد رأی با حضور قضات، اساتید و دانشجویان، اظهار داشت: خروجی این جلسات چندین جلد کتاب بوده که توسط پژوهشگاه قوه قضائیه منتشر شده است.

دانشگاه شهید باهنر؛ ۵۰ سال خدمت علمی به کشور

در ادامه این نشست، حسین نظام‌آبادی، رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز گفت: دانشگاه ما امسال پنجاهمین سال فعالیت خود را جشن می‌گیرد و تاکنون بیش از ۸۲ هزار دانش‌آموخته داشته‌ایم. هم‌اکنون نیز ۱۴ هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می‌کنند که پنج هزار نفر از آن‌ها در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند.

انتهای پیام/۵۱۱/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]