شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، به عنوان نهادی که باید پل ارتباطی میان دو بخش کلیدی دولت و فعالان اقتصادی استان همدان باشد، نیازمند مصوباتی عمیقتر ، کارشناسی شده و فراتر از موضوعات سطحی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، شورای گفتوگو دولت و بخش خصوصی به عنوان یکی از مهمترین محافل کارشناسی برای حل مشکلات فعالان اقتصادی استان همدان، متأسفانه در عمل نتوانسته نقشی مؤثر و سازنده در حل چالشها و مشکلات فعالان اقتصادی ایفا کند.
بیش از ۸۱ درصد مصوبات شورای گفتوگو در استان همدان تیتر باقی مانده
این ادعا زمانی قوت و سندیت پیدا میکند که رحیم مرتضایی رئیس اتاق بازرگانی همدان شامگاه روز سه شنبه ۲۳ اردیبهشت در تازهترین نشست این شورا گفت: در یک سال گذشته ۹ جلسه شورای گفتوگو دولت با بخش خصوصی در استان همدان برگزار شده که ۴۷ مصوبه داشته و تنها ۹ مصوبه آن اجرایی شده است.
وی همچنین افزود: از مجموع مصوبات یک سال گذشته این شورا ۴۴ مصوبه استانی و ۳ مصوبه ملی بود که متاسفانه ۸۱ درصد مصوبات اجرایی نشده است!
این شرایط در حالی است که این روزها موج اخبار حاکی از آن است که استاندار همدان با نگاهی توسعهگرایانه و چارهگشا سعی دارد مدیران را روانه میدان کند و با رفع موانع پیشرو در توسعه و پیشرفت استان، شرایط اقتصادی همدان را متحول کند.
ضرورت کیفی کردن مباحث شورای گفتوگو در همدان
در همین راستا استاندار همدان گفت: شورای گفتوگو به عنوان نهاد میان دولت و بخش خصوصی، نیازمند ارتقاء کیفیت مباحث مطرحشده در جلسات است.
حمید ملانوریشمسی شامگاه گذشته در شورای گفتوگو دولت و بخش خصوصی استان همدان تاکید کرد: کیفیسازی مباحث به معنای تمرکز بر مسائل مشخص، اولویتدار و مبتنی بر دادههای دقیق است.
وی افزود: بهمنظور تحقق این هدف، دبیرخانه شورا باید پیش از هر جلسه، نظرات کارشناسی و نظرسنجیهای مرتبط با مسائل اقتصادی را جمعآوری و پالایش کند تا از طرح مباحث عمومی و فاقد پشتوانه علمی جلوگیری شود.
استاندار همدان با بیان اینکه جلسات شورا باید با برنامهریزی دقیق و ساختارمند برگزار شود، عنوان کرد: ترسیم فرآیندهایی برای پیگیری مصوبات و ارزیابی نتایج آنها ضروری است تا شورای گفتوگو دولت و بخش خصوصی در همدان بتواند از یک نهاد مشورتی صرف به نهادی اجرایی و مؤثر تبدیل شود.
ملانوری تاکید کرد: کیفیسازی مباحث و برنامهمحور بودن جلسات شورای گفتوگو، موجب ارتقاء جایگاه شورا در نظام تصمیمسازی و افزایش مشارکت فعال بخش خصوصی خواهد شد و این اقدامات در نهایت به بهبود محیط کسبوکار و ارتقاء شاخصهای اقتصادی کمک خواهد کرد.
تحول و پیشرفت همدان بر پایه احصا و شناخت دقیق مشکلات رقم خواهد خورد
برهمین اساس تحول و پیشرفتی که تیم مدیریتی جدید در استان همدان به دنبال آن هستند نیازمند اشراف دقیق و احصا واقعی مشکلات پیشروی تولیدکنندگان، فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران در استان همدان است که وظیفه اصلی این احصا بر عهده شورای گفتوگو دولت با بخشخصوصی است، چرا که این شورا بهطور طبیعی میبایست فضایی برای تبادل نظر، رفع موانع قانونی و اجرایی، و ارتقای همکاریهای دوجانبه باشد، اما متاسفانه بنا بر ضعفهایی از جمله کم محتوا بودن موارد عنوان شده از سوی اتاق بازرگانی استان به نهادی بیروح و کماثر تبدیل شده است که نه تنها مشکلات واقعی فعالان اقتصادی را بهطور مؤثر حل نمیکند، بلکه از ارائه راهکارهای علمی و دقیق نیز عاجز است.
یکی از مشکلات اساسی شورای گفتوگو دولت و بخش خصوصی در استان همدان عدم تسلط بر ارائه تحلیلهای دقیق و کارشناسی از سوی اتاق بازرگانی است به طوریکه این شورا باید به عنوان یک نهاد مشورتی، متشکل از کارشناسان و افراد باتجربه در حوزههای مختلف اقتصادی، از جمله صنایع و خدمات، به طرح و تحلیل دقیق مسائل اقتصادی بپردازد، اما متأسفانه در بسیاری از جلسات شاهد فقدان تحلیلهای عمیق و بررسیهای کارشناسانه در خصوص مشکلات اساسی بخشهای مختلف اقتصادی از سوی متولیان اصلی این شورا یعنی اتاق بازرگانی همدان، هستیم.
این وضعیت کار را به جایی رسانده که بسیاری از موضوعات مطرحشده، در حد مباحث سطحی و کلی باقی میمانند و هیچگونه راهکار کاربردی و جدی برای حل آنها ارائه نمیشود.
برهمین اساس شاید بتوان گفت در جلسه دیشب شورای گفتوگو دولت و بخش خصوصی در استان همدان، این حوزه گردشگری بود که توانسته بود بعد از مدتها با مطرح کردن مشکلات اساسی این بخش جانی دوباره به مباحث مطرح شده در شورای گفتوگو دولت و بخشخصوصی دهد با این حال ضعف در بیمحتوا بودن جلسه شورای گفتوگو امروز چون گذشته محسوس بود و یکی دیگر از ضعفهای بارز آن عدم پیگیری مصوبات گذشته از سوی دستگاههای اجرایی حاضر برای اجرای تصمیمات قبلی بود.
این ضعف موجب شده است که بسیاری از مباحث مهم و استراتژیک کمتر به نتیجه رسد و بخش خصوصی همچنان با مشکلات عدیدهای مواجه باشد بهعلاوه، نبود انسجام و پیگیری مستمر در این جلسات، باعث میشود که نتیجهگیریها فاقد اثر عملی باشد و هیچ تغییری در شرایط اقتصادی بخش خصوصی ایجاد نکند.
متأسفانه این شورا، بهرغم برخورداری از پتانسیلهای بالقوهای همچون حضور نمایندگان اتاق بازرگانی بهعنوان پارلمان بخش خصوصی، نتواسته است از این موقعیت ویژه استفاده کند.
اتاق بازرگانی همدان که باید به عنوان یک نهاد تأثیرگذار و محور فعالیتهای اقتصادی استان همدان ، بهطور مؤثر در مدیریت جلسات و تدوین سیاستها و برنامههای اجرایی مشارکت کند، اما بهجای آن، شاهد برگزاری جلساتی بیروح، سرد و در بسیاری از موارد بیاثر از سوی این پارلمان بخش خصوصی هستیم.
بهطور کلی، شورای گفتوگو دولت و بخش خصوصی در استان همدان از ظرفیتهای خود بهطور کامل بهرهبرداری نمیکند و بهجای اینکه به یک نهاد تأثیرگذار در پیشبرد اهداف اقتصادی تبدیل شود، ماهیت اصلی خود را که مطالبهگری حل مشکلات بخش خصوصی است از دست داده است در حالیکه فعالان اقتصادی و بخش خصوصی از آن انتظار دارند، راهحلهای واقعی و قابل اجرایی برای مشکلات خود دریافت کنند.
به گزارش تسنیم این وضعیت، اگر اصلاح نشود، بهطور قطع میتواند تبعات منفی بسیاری برای آینده اقتصادی استان همدان به همراه داشته باشد.
بهمنظور بازگرداندن کارآیی و اعتبار به شورای گفتوگو، لازم است که مدیریت جلسات بهطور جدی بازنگری شود، به نظرات کارشناسی توجه بیشتری صورت گیرد و فضای جلسات به یک محیط شفاف و مؤثر برای طرح مسائل کلیدی تبدیل شود.
به طور قطع بدون این تغییرات اساسی، شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در استان همدان همچنان در حد یک دورهمی بیاثر باقی خواهد ماند و نه تنها از ظرفیت دولتی با رویکردهای حمایتی در دوره جدید مدیریت استان بهره نخواهد برد بلکه از تحقق اهداف کلان اقتصادی استان از جمله توسعه پایدار و اقتصادی مولد دور خواهد شد.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews