معاون هماهنگکننده نیروی زمینی سپاه پاسداران بیان کرد که مردم آذربایجان علاوه بر تجهیزات و آمادهسازی نیروی انسانی ستادهای پشتیبانی قوی و توانمندی سازماندهی کردند و کارنامه آنان در عملیات آزادسازی خرمشهر بسیار درخشان و افتخارآفرین بود.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، براساس خاطرات سرتیپ پاسدار محمدتقی اصانلو، معاون هماهنگکننده نیروی زمینی سپاه پاسداران و فرمانده اسبق سپاه عاشورا، نیروهای آذربایجانی در عملیات بیتالمقدس و بازپسگیری خرمشهر نقشآفرینی کردند.
نقش مؤثر نیروهای آذربایجانی در طراحی و اجرای عملیات بیتالمقدس
بهروایت این سردار رشید اسلام، نیروهای آذربایجانی در چند لشکر کارآمد سازماندهی شده بودند؛ تیپ ۳۱ عاشورا، تیپ ۸ نجف اشرف، تیپ ۷ ولیعصر و تیپ المهدی، یگانهای اصلی نیروهای آذربایجانی بوند و بیش از ۱۴ یا ۱۵ گردان از این خطه میهن اسلامی در عملیات بیتالمقدس نقش آفرینی کردند.
اصانلو بیان میکند که مردم آذربایجان علاوه بر تجهیزات و آمادهسازی نیروی انسانی ستادهای پشتیبانی قوی و توانمندی سازماندهی کردند و کارنامه آنان در عملیات آزادسازی خرمشهر بسیار درخشان و افتخارآفرین بود.
پاتک سنگین دشمن در روز سرنوشتساز؛ وقتی خرمشهر به آتش کشیده شد
براساس این روایت، نیروهای آذربایجانی در مرحله سوم عملیات به دروازههای خرمشهر رسیدند و حدود ساعت ۹ صبح دشمنان بعثی پاتک بسیار سنگین و غیرقابل تصوری زدند و تلاش میکردند از داخل شهر خارج و فرار کنند، این پاتک تا حوالی ظهر ادامه داشت و شدت آتش به اندازهای بود که فضا بهشدت دودآلود شد، به طوری که آدم احساس میکرد آفتاب غروب کرده است.
نبرد تنبهتن در گرمای خوزستان؛ روایت ایستادگی تا آخرین نفس
اظهارات معاون هماهنگکننده نیروی زمینی سپاه پاسداران، میافزاید: رزمندگان اسلام در اوج گرمای خوزستان با کمبود آب و غذا، در شرایط ویژه و خاص حتی تنبهتن با متجاوزین نبرد کردند و علیرغم پاتک شدید دشمن، هزاران نفر از آنان را در آن منطقه اسیر کردند و شهر بیش از ماهها اسارت از دست متجاوزین خارج شد.
سجده شکر در خیابانهای آزادشده؛ لحظه اعلام رادیویی فتح خرمشهر
اصانلو روایت میکند که آخرین درگیری ما در گمرک بود و نزدیک ظهر درگیری کم شد، از فرط خستگی و نبرد چند روزه، در یکی از خیابانهای شهر نشسته بودم که ناگهان رادیو آزاد خرمشهر را اعلام کرد که در این هنگام تنها کاری که میتوانستم انجام دهم سجده شکر بود، همه رزمندگان سجده کردند.
از لطف الهی تا مقاومت مردمی؛ راز پیروزی در سوم خرداد
به روایت وی، مهمترین عامل آزادسازی خرمشهر عنایات پروردگار بود. در همان لحظه تصرف خرمشهر مقاومت مردمی در برابر متجاوزین بعثی شکل گرفت و این مقاومت روزبهروز پس از اشغال خرمشهر قویتر شد و در عملیات بیتالمقدس مردم با تمام وجود نقش آفرینی کردند و در این عملیات آحاد مردم به اشکال گوناگون حماسه حضور خود را به نمایش گذاشتند.
خرمشهر؛ نماد غیرت ملی در برابر تحقیر اشغال
فرمانده اسبق سپاه همیشهسرافراز عاشورا روایت میکند که اشغال خرمشهر تحقیر بزرگی برای ملت بزرگ ایران بود که به همین دلیل از ابتدای اشغال آن مردم با تمام وجود درصدد آزادسازی آن برآمدند.
جوانانی از مدرسه تا سنگر؛ شهیدان ۱۷ ساله فاتح خونینشهر
به گفته اصانلو، ما در آزادی خرمشهر و خرم شدن خونین شهر شهدای ارزشمند زیادی تقدیم و قرآن کردیم. این شهدا برای دفاع از آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی جان خودشان را نثار کردند.
وی خاطرنشان کرد: اکثر شهدای ما ۱۷ یا ۱۸ سال داشتند و فاتحان خرمشهر جوانانی بودند که از مدرسه و دانشگاه به جبههها رفته بودند و این جوانان بزرگترین حماسه تاریخ ایران اسلامی را با آزادی خرمشهر رقم زدند ولی پیام اصلی فاتحان خرمشهر پایداری و استقامت در راه خدا، صیانت و پاسداری از ارزشهای اسلامی و قرآنی بود.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews