مدیرکل گمرک استان سمنان اعلام کرد: در سهماه نخست امسال ، رکوردی تازه در صادرات کالاهای غیرنفتی به ثبت رسید؛ بهطوری که صادرات بالغ بر ۴۸ میلیون دلار در ۲۵ مقصد جهانی بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان،
استان سمنان که از دیرباز با موقعیت جغرافیایی ممتاز خود در قلب ایران و نزدیکی به بازارهای داخلی و مرزهای بینالمللی، نقشی مهم در مبادلات اقتصادی کشور ایفا کرده است، در سالهای اخیر با تکیه بر ظرفیتهای صنعتی، معدنی، و لجستیکی خود، توانسته گامهای بلندی در مسیر توسعه تجارت خارجی بردارد. این استان به واسطه برخورداری از صنایع تبدیلی پویا، نیروی انسانی متخصص، زیرساختهای نسبتاً مدرن در حوزه حملونقل و گمرک، و حضور خوشههای صنعتی فعال در زمینههایی نظیر صنایع شیمیایی، پتروشیمی، نساجی، تولیدی و معدنی، توانسته سهمی فزاینده از بازارهای صادراتی منطقه را به خود اختصاص دهد.
دادههای آماری سهماهه نخست سال جاری، بیانگر آن است که سمنان نهتنها توانسته ارزش دلاری صادرات خود را نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش دهد، بلکه در شاخص مهم «میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی» نیز رشدی چشمگیر به ثبت رسانده است؛ رشدی که از بهبود کیفیت کالاهای تولیدی، توسعه بازارهای هدف، و ارتقای برندهای صنعتی استان حکایت دارد. نکته قابلتوجه آن است که تنوع کالاهای صادراتی از مصنوعات پلاستیکی و کربنات سدیم گرفته تا سیم و کابل، شویندهها، کاشی، سرامیک و روغنهای صنعتی، نشان میدهد که سمنان از تکمحصولی بودن فاصله گرفته و در مسیر ایجاد «سبد صادراتی پایدار» گام برداشته است.
در سوی دیگر، آمار واردات نیز حاکی از تحرک بخش تولیدی استان است؛ چراکه عمده اقلام وارداتی، مواد اولیه و قطعات صنعتی هستند که در فرآیند تولید به کار میروند. این روند، نشانگر آن است که صنایع استان نهتنها در حال فعالیت هستند، بلکه در مسیر توسعه ظرفیتها، بهرهوری و بهروزرسانی خطوط تولید حرکت میکنند. رشد ۱۲ درصدی واردات کالاهای تولیدمحور، با منشأ کشورهای مختلف نظیر چین، روسیه، کره جنوبی و ایتالیا، نهتنها نمایانگر ارتباط فعال و متنوع خارجی است، بلکه از «جهانیشدن تدریجی زنجیره تأمین» نیز خبر میدهد.
برآیند این تحولات را میتوان در شاخصهای اقتصادی کلان استان در سالهای اخیر مشاهده کرد؛ جایی که سمنان در برخی مقاطع، رشدهای صادراتی ۳۰ تا ۶۰ درصدی را تجربه کرده و توانسته جایگاه خود را در میان استانهای دارای تراز تجاری مثبت تثبیت کند. این دستاورد، نتیجه تلاش مستمر واحدهای تولیدی، نهادهای دولتی نظیر گمرک، و نیز برنامهریزیهای کلان در سطح استان بوده که توسعه صادرات را نهفقط بهعنوان یک هدف اقتصادی، بلکه بهمثابه راهبردی برای جهش تولید، ایجاد اشتغال پایدار و مقاومسازی اقتصاد در برابر تکانهها دنبال کردهاند.
آنگونه که آمارهای رسمی گمرک استان سمنان نشان میدهد، اکنون میتوان از «ورود سمنان به باشگاه صادرکنندگان جدی کشور» سخن گفت؛ باشگاهی که لازمه تداوم حضور در آن، استمرار سرمایهگذاری، حمایتهای هدفمند دولتی، توسعه فناوری تولید، و البته دیپلماسی اقتصادی هوشمندانه خواهد بود.
مرتضی حاجیان نژاد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، افزود: این رقم نشان از رشد ۱۰ درصدی ارزش دلاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
به گفته وی، همچنین میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی به ۵۴۲ دلار رسیده که نسبت به سال قبل، رشد چشمگیر ۲۳ درصدی را تجربه کرده است.
مدیرکل گمرک استان سمنان با بیان اینکه در این مدت، حدود ۸۸ هزار تن کالا از گمرک سمنان صادر شده است گفت: کالاهای عمده صادراتی شامل مصنوعات پلاستیکی، کلروکلسیم، کربنات سدیم، روغن پایه و قطرانها، کیسه پروپیلن، اسیدسولفوریک، سیم و کابل، کولرآبی، شویندهها تا کاشی و سرامیک و فویل آلومینیوم را در بر میگرفت.
حاجیان نژاد بیان کرد: مقاصد صادراتی سمنان در این سهماه، کشورهای متنوعی بودند؛ از عراق و افغانستان گرفته تا روسیه، چین، ترکیه و امارات، که تنوع مقصد باعث افزایش پایداری و توان رقابتی استان شده است.
وی با بیان اینکه از منظر واردات نیز، حدود ۷ هزار تن کالا به ارزش ۴۹ میلیون دلار ترخیص شده که افزایش ۱۲ درصدی نسبت به دوره مشابه نشان از رشد دارد اضافه کرد: اقلام اصلی وارداتی شامل کمپرسورهای برودتی، قطعات ترانسفورماتور، بدنه کولر، ترموپلاستیک، ابزار هیدرولیک و مواد اولیه نساجی بودند، که از ۱۶ کشور نظیر چین، ترکیه، کره، روسیه و ایتالیا تأمین شدهاند.
بررسیها نشان میدهد که استان سمنان در دوره چهارماهه اول سال قبل، افزایش ۳۰ درصدی ارزش صادرات را تجربه کرده و در ۹ ماهه نیز رشد ۶۰ درصدی ثبت کرده است. این ارقام نشان دهنده روند صعودی و مستمر توسعه صادرات در استان است.
با توجه به قدرتمند بودن صنایع تبدیلی در سمنان – نظیر تولید غلطکها، محصولات معدنی و صنایع غذایی – همراه با رشد قابل توجه در تنوع کالا و مقاصد صادراتی، چشمانداز اقتصادی استان سمنان رو به بهبود است. زنجیره تجارت خارجی سمنان، با پشتوانه صنعتی و جغرافیایی مناسب، مسیر توسعه را با قوت ادامه میدهد.
انتهای پیام/۳۶۳/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews