مدیرکل صمت گیلان از صادرات موفق محصولات معدنی و صنعتی استان به کشورهای منطقه، بهویژه حوزه اوراسیا، خبر داد و بر تمرکز بر افزایش صادرات صنایع معدنی تأکید کرد.
تیمور پورحیدری، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت با اشاره به جایگاه گیلان در تولید برخی محصولات صنعتی کشور اظهار کرد: در حوزههایی مانند سلولز، قطعات خودرویی، ماشینآلات صنایع غذایی و حتی دارویی، استان گیلان جزو استانهای پیشرو و صادراتمحور کشور محسوب میشود که با توجه به سرمایهگذاریهای صورتگرفته در سالهای اخیر، توان تولیدی استان به شکل چشمگیری افزایش یافته است.
وی با تأکید بر نقش صنعت و معدن در اشتغالزایی استان افزود: بیش از ۴۵ درصد تعهدات اشتغال استان گیلان مربوط به بخش صنعت و تجارت است و حدود ۲۵ درصد اشتغال واقعی استان در حوزه صنعت متمرکز شده که معادل ۷۲ هزار شغل مستقیم است، همچنین بیش از ۱۶۰۰ نفر در ۵۰ معدن فعال استان مشغول به کار هستند.
مدیرکل صمت گیلان با بیان اینکه رویکرد زیستمحیطی استان، فعالیتهای معدنی را با محدودیتهایی مواجه کرده، گفت: در حالیکه در کشورهای مختلف با طبیعت مشابه، معادن با رعایت پیوستهای زیستمحیطی فعال هستند، متأسفانه در گیلان نگاه به معدن عمدتاً منفی و مخرب بوده است، ما در تلاش هستیم با همکاری منابع طبیعی، محیط زیست و سایر دستگاهها، معادن متروکه یا غیرفعال را احیا کنیم برای نمونه، معادن مس در غرب و شرق استان در فهرست مزایده قرار گرفتهاند.
پورحیدری با اشاره به ظرفیتهای صادراتی استان بیان کرد: در سال گذشته موفق به صادرات کلینکر از ۲ کارخانه سیمان استان شدیم. همچنین در زمینه مقاطع فولادی و ماشینآلات صنایع غذایی نیز صادرات خوبی به کشورهای منطقه از جمله حوزه اوراسیا انجام شده است.
وی با بیان اینکه در بخش واردات مواد معدنی نیازی به واردات از کشورهای همسایه احساس نمیشود، گفت: عمده تمرکز ما بر افزایش صادرات صنایع معدنی است. با برنامهریزی انجامشده، واحدهای تولیدی استان آمادگی دارند نقش برجستهتری در صادرات منطقهای ایفا کنند.
مدیرکل صمت گیلان به سهم صنایع تبدیلی در اقتصاد استان اشاره کرد و افزود: حدود ۳۰ درصد از واحدهای صنعتی استان در حوزه صنایع تبدیلی و کشاورزی فعال هستند که با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و سایر نهادها، این واحدها در مسیر توسعه و افزایش بهرهوری قرار دارند.
پورحیدری با اشاره به نقش بازار و اصناف در پیوند زنجیره تولید و مصرف تصریح کرد: در بحران اخیر و طی ۱۲ روز آغاز جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه مقاومت، بازاریان گیلان با همدلی و ایثار، بهترین عملکرد را داشتند، به دستور استاندار، اتاق وضعیت تنظیم بازار فعال شد و بیش از ۲۰۰ شرکت پخش و فروشگاه زنجیرهای پای کار آمدند که علیرغم ورود حدود ۲ میلیون مهمان به استان، با فراوانی کالا و ثبات قیمتها مواجه بودیم.
وی با بیان اینکه هیچگونه افزایش قیمت قابلتوجهی در بازار استان رخ نداد و با همکاری نانواییها، شیفتهای شبانه برای تأمین نان مهمانان برقرار شد، گفت: این همدلی و همکاری، گیلان را در ردیف استانهای برتر کشور در حوزه مدیریت بازار قرار داد.
پورحیدری نظارت بر بازار را یکی از وظایف ذاتی اداره کل صمت دانست و بیان کرد: با تشکیل ۴۰ تیم بازرسی در ۲ شیفت صبح و عصر، تمام بازار استان بهصورت مستمر رصد میشود که این اقدام با همکاری نهادهایی چون جهاد کشاورزی، تعزیرات، بسیج اصناف، اتاقهای اصناف و سایر دستگاههای نظارتی در حال انجام است.
وی با اشاره به شعار سال که توسط رهبر معظم انقلاب نامگذاری شده، گفت: اداره کل صمت استان برنامهریزی گستردهای برای تحقق این شعار داشته و بهویژه در حوزه جذب سرمایهگذاری، تسهیل مجوزها و حمایت از تولیدکنندگان، اقدامات جدی در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews