هرساله با رسیدن فصل گرم، کولرهای ادارات و منازل روشن می شود و این موضوع سبب خواهد شد تا مصرف برق افزایش چشمگیری پیدا کند.
معاون هماهنگی توزیع شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) گفت: هر سال و همزمان با گرم شدن هوا با افزایش شدید مصرف برق ناشی از ورود وسایل سرمایشی به مدار روبرو میشویم.
محسن ذبیحی افزود: با ورود سامانههای سرمایشی به مدار در تابستان، بار مصرفی شبکه برق کشور حدود ۳۲ هزار مگاوات افزایش مییابد که این میزان برابر با کل مصرف کشور مصر با ۱۱۱ میلیون نفر جمعیت است.
وی با تاکید بر این که این آمار نشان میدهد که ما باید در میزان مصرف برق یک بازنگری اساسی داشته باشیم، ادامه داد: صرفهجویی باید در همه بخشها انجام شود، از این رو مجموعه صنعت برق و دولت از این موضوع غافل نبوده و هم در حوزه مصارف خانگی و هم مصارف ادارات و دستگاههای اجرایی دنبال راهکارهای صرفهجویی بودهایم.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به تغییر ساعت کار ادارات از ۱۶ خرداد تا ۱۵ شهریور با هدف کاهش مصرف این بخش خاطرنشان کرد: بر اساس ابلاغیه صادره، دستگاههای اجرایی و ادارات باید مصرف برق خود را در سال جاری نسبت به مصرف سال ۱۴۰۰ (سال مبنا) در ساعات اداری ۳۰ درصد و خارج از ساعات اداری ۶۰ درصد کاهش دهند که با نصب کنتورهای هوشمند میزان بار مصرفی آنها تا تحقق صرفهجویی پیشبینی شده در این بخش کنترل و مورد پایش و نظارت قرار میگیرد.
ذبیحی در عین حال که از مشترکان خانگی درخواست کرد در میزان برق مصرفی خود صرفهجویی داشته باشند، گفت: راهکارهایی نیز در این خصوص وجود که به کار بستن آنها موجب مصرف بهینه مشترکان خواهد شد.
وی توجه به عایقکاری ساختمانها به منظور جلوگیری از هدررفت انرژی و استفاده از وسایل و تجهیزات با ردهبالای انرژی، توجه به روشنایی فضاهای مورد استفاده، خارج کردن وسایل سرمایشی از مدار هنگام خروج از منزل، قرار دادن دمای منزل بر روی ۲۴ درجه، توجه به ساعات اوج بار، آگاهی از تعرفههای برق، عدم استفاده از وسایل برقی پرمصرف در ساعات اوج بار را از جمله مهمترین این راهکارها برشمرد.
این مقام مسئول از مشترکان درخواست کرد تا هوشمندانه مصرف کردن را مورد توجه قرار دهند.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به راهاندازی پویش با ذگفت: عموم مردم میتوانند ضمن مشارکت در این پویش، علاوه بر آشنایی با راهکارهای مفیدی که مصرف خود را بهینه میکند، از جوایز ارزنده آن نیز با جمعآوری امتیاز و قرعهکشی بهرهمند شوند که در نهایت برق صرفهجویی شده مشترکان خانگی به بخشهای مولد جامعه تزریق شده و به رشد و شکوفایی هرچه بیشتر این بخش منجر خواهد شد.
چندی پیش رجبی مشهدی درباره نصب کنتور های هوشمند توسط مشترکان پرمصرف افزود: از میان حدود ۳۲ میلیون مشترک خانگی، نزدیک به ۸۰۰ هزار مشترک بیش از ۲. ۵ برابر الگو برق مصرف میکنند مصارف آنان واقعاً نامتعارف است.
وی با بیان اینکه در مناطقی مانند تهران، اصفهان، شیراز، مشهد الگوی مصرف برق ۳۰۰ کیلوواتساعت است، خاطرنشان کرد: ابن در حالی است که ۸۰۰ هزار مشترک مذکور، ۹۰۰ هزار کیلوواتساعت و حتی بالاتر برق مصرف میکنند که به همین دلیل این مشترکان مجهز به کنتور هوشمند میشوند.
مدیرعامل توانیر ادامهداد: نصب کنتورهای هوشمند باعث خواهد شد که این مشترکان از میزان مصرف خود بهصورت برخط مطلع شوند و برای کاهش آن برنامهریزی کنند.
منبع:
ایرنا
- نویسنده: گسترش نیوز