تشدید تنش آب در کشور | با بحران فاصله اندکی داریم
تشدید تنش آب در کشور | با بحران فاصله اندکی داریم

آنطور که مدیرکل دفترمدیریت مصرف آب، خدمات مشترکان و کاهش هدررفت آبفای کشور گفته، گرمای هوا سبب افزایش ۵ درصدی مصرف آب شده است.

گرمای هوا تاثیر خود را بر روی منابع انرژی مانند آب و برق قرار می دهد و اکنون بحران آب درکنار بحران برق، تبدیل به چالش اساسی شده است.

مدیرکل دفترمدیریت مصرف آب، خدمات مشترکان و کاهش هدررفت آبفای کشور گفت: در ایران به طور میانگین ۱ درجه افزایش دما بالای ۴۰ درجه باعث افزایش مصرف آب به میزان ۳ تا ۵ درصد شده است.

علی سیدزاده با بیان اینکه افزایش شدید دما تنها محدود به ایران نیست و کل منطقه غرب آسیا با این شرایط رو به رو است، گفت: بر اساس گزارش‌های سازمان هواشناسی در دو هفته پیش رو شاهد افزایش بی‌سابقه دما در سراسر کشور خواهیم بود که به دلیل همزمانی این افزایش دما در نقاط مختلف کشور، تقاضای مصرف برق و آب در کشور به شدت افزایش می‌یابد.

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب، خدمات مشترکان و کاهش هدررفت آبفای کشور با بیان اینکه تغییرات مصرف آب متناسب با دما در آستانه‌های متفاوت دمایی متفاوت است، گفت: بر اساس مطالعات انجام شده در آستانه اول ۱۴ درجه با مثبت یا منفی ۲ درجه تغییرات دما اثری بر مصرف ندارد، در آستانه دوم ۳۰ درجه با مثبت و منفی ۲ درجه تغییرات مصرف و دما خطی است و در آستانه سوم دمای بالاتر از ۳۰ و به ویژه ۴۰ درجه تغییرات کم دما باعث افزایش زیاد مصرف می‌شود.

سیدزاده با بیان اینکه در ایران به طور میانگین ۱ درجه افزایش دما بالای ۴۰ درجه باعث افزایش مصرف آب به میزان ۲.۵ درصد شده است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در برخی شهرها با افزایش ۵ درصدی مصرف آب مواجه بوده است.

وی راهکار آبفا برای عبور از این شرایط سخت را مدیریت و کاهش مصرف دانست بر پرهیز از مصارف غیر ضرور شهروندان از جمله پرهیز از شست و شوی خودرو، حیاط و مشاعات ساختمان، استفاده حداکثری از ظرفیت ماشین‌های ظرف‌شویی و لباسشویی، رعایت ساعت مناسب برای آبیاری گیاهان و کاهش مدت زمان استحمام به ۵ دقیقه تاکید کرد.

وی همچنین بررسی اتصالات آبی کولرهای آبی را مورد تاکید قرار داد و گفت: کولرهای آبی در صورت چکه کردن در مصرف آب اثر گذار است و با روشن شدن کولرهای آبی به‌طور متوسط ۲۰۰ لیتر آب در شبانه‌روز بر مصرف هر خانوار افزوده می‌شود.

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب، خدمات مشترکان و کاهش هدر رفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در ارتباط با سرانه مصرف کل آب شرب در ایران یادآور شد: بر اساس آخرین اطلاعات ثبت شده در سامانه بالانس آب کشور (سپتا) مصارف خانگی و غیر خانگی ۲۳۵ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز اعلام شده است. این رقم در برخی از کلانشهرهای کشور ازجمله تهران به بیش از ۲۴۵ لیتر در شبانه روز می‌رسد.

در آخرین روز از اولین ماه تابستان بارندگی‌ها وضعیت روند مطلوبی را نشان می‌دهد ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۴۵,۴ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت ۲۳۹.۴ میلیمتر، معادل ۲ درصد افزایش داشته و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۲۰۶.۴ میلیمتر، معادل ۱۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

همچنین وضعیت سدها در مقایسه با سال آبی گذشته افزایش ورودی را نشان می‌دهد که در سال آبی جاری ۳۹.۴۵ میلیارد متر مکعب رسیده که نسبت به سال گذشته با ۳۶.۹۹ میلیارد متر مکعب رشد ۷ درصدی را نشان می‌دهد.

البته خروجی آب سدها روند افزایشی داشته است به طوری که در سال جاری ۳۰.۱۳ میلیارد متر مکعب در حالی که سال گذشته ۲۸.۱۶ میلیارد متر مکعب بوده است.

منبع:

مهر

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]