مرکز پژوهشها بر این باور است که سهمیهبندی بنزین به ازای هر نفر، تنها راهحل مؤثر برای مقابله با بحران سوخت است. در شرایط کنونی، سهمیه بنزین یارانهای تنها به خودروها اختصاص مییابد، که این روش بهطرز قابل توجهی ناعادلانه است. زیرا هدف اصلی یارانهها حمایت از اقشار کمدرآمد است، اما سیستم فعلی بهطور غیرمستقیم به نفع افراد ثروتمند عمل کرده و یارانهها را از جیب اقشار آسیبپذیر به آنها منتقل میکند. در حال حاضر، افرادی که چندین خودرو دارند، از سهمیه بنزین بیشتری برخوردار میشوند، در حالی که اقشار ضعیف و کسانی که خودرو ندارند، هیچ بهرهای از این یارانهها نمیبرند.
مرکز پژوهشها، سهمیهبندی بنزین به ازای هر نفر را تنها راهکار نجات از بحران سوخت میداند. در شرایط فعلی، سهمیه بنزین یارانهای به خودرو تعلق میگیرد که این روش بهطور فاحش ناعادلانه است.
به گفته کارشناسان، دولت باید بهطور جدی و با دقت طرح اختصاص سهمیه بنزین به نفر را بررسی و اجرایی کند. این تغییر بهویژه در شرایطی که بنزین با قیمت بالا تولید یا وارد میشود، ضروری است. اختصاص سهمیه بنزین به افراد بهجای خودروها میتواند باعث کاهش مصرف بیرویه، جلوگیری از قاچاق بنزین و همچنین توزیع عادلانهتر یارانهها شود.
فتحالله توسلی، نماینده مجلس، نیز اجرای طرح اختصاص سهمیه بنزین به نفر را به نفع کشور میداند و تاکید دارد که برای رفع مشکلات اقتصادی و کاهش ناترازی بنزین، این طرح باید بهطور دقیق و با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس و دولت پیگیری شود. وی افزود که چنین طرحی به کاهش تفاوتهای اجتماعی و اقتصادی کمک خواهد کرد و میتواند به اقشار ضعیف جامعه و کسانی که خودرو ندارند، کمک کند.
این طرح نه تنها از لحاظ عدالت اجتماعی سودمند است بلکه میتواند مزیتهایی مانند کاهش ترافیک، تکسرنشینی و قاچاق بنزین را نیز به همراه داشته باشد
- نویسنده: گسترش نیوز