تامین کننده گاز اروپا در بحران / احتمال حمله روسیه وجود دارد؟
تامین کننده گاز اروپا در بحران / احتمال حمله روسیه وجود دارد؟

نروژ، یکی از کشورهایی است که بعد از جنگ روسیه، توانست در زمینه صادرات گاز، از روسیه سبقت بگیرد.

این احتمال وجود دارد که روسیه، حملاتی را به تاسیسات نروژ آغاز کند و احتمال چنین موضوعی، شرایط را برای نروژ که درحال حاضر بزرگ ترین تامین کننده گاز اروپا است دشوار کرده است.

مدیر یکی از آژانس‌های مسئول تامین امنیت تاسیسات انرژی نروژ، نسبت به ریسک حملات روسیه به این تاسیسات هشدار داد.

نروژ در سال ۲۰۲۲ در پی حمله نظامی روسیه به اوکراین و تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه مسکو، از روسیه به عنوان بزرگترین تامین کننده گاز طبیعی اروپا، سبقت گرفت.

لارس کریستین آمودت، رئیس سازمان امنیت ملی در مصاحبه‌ای به رویترز گفت: من نگران وابستگی هستم و شکی نیست که اروپا، بیشتر به گاز نروژ وابسته شده است.

وی که پس از ارائه ارزیابی‌های سالانه تهدیدات توسط سه سازمان اطلاعاتی نروژ صحبت می‌کرد، گفت: به محض اینکه وابستگی افزایش پیدا کند، تهدید و ریسک‌های ناشی از آن هم افزایش می‌یابد.

سازمان امنیت ملی نروژ اعلام کرد اگر درگیری‌ها در خاورمیانه بازار نفت را مختل کند، وابستگی اروپا به نفت و گاز نروژ ممکن است بیشتر شود.

سرویس اطلاعات نظامی نروژ (E-service) در گزارش جداگانه‌ای اعلام کرد تاسیسات نفت و گاز نروژ ممکن است هدف سوانح، خرابکاری فیزیکی و حملات سایبری مخرب قرار بگیرند.

دریاسالار نیلز آندریاس استنسوئنس، مدیر E-service ، به رویترز گفت: نظارت و نقشه برداری روسیه از زیرساخت‌های نروژی به عنوان یک فعالیت معمول، ادامه دارد. آنها برنامه نظارتی را ادامه می‌دهند و این برنامه، تقریبا به هیچ وجه تحت تاثیر جنگ در اوکراین، قرار نگرفته است.

رئیس آژانس امنیتی پلیس اظهار کرد: حادثه اکتبر گذشته در بستر دریای بالتیک که یک خط لوله گازی و یک کابل مخابراتی متصل کننده فنلاند و استونی، آسیب دیدند، چشم‌ها را نسبت به ریسک خرابکاری، باز کردند. این امر باعث افزایش آگاهی افراد بسیاری در نروژ شد.

بر اساس گزارش رویترز، پلیس فنلاند، کشتی کانتینری چینی «نیو نیو پولار بیر» را مظنون اصلی معرفی کرد و اعلام کرد لنگر این کشتی، در بستر دریا کشیده شده است. آنها هنوز به این نتیجه نرسیده‌اند که آیا این، یک تصادف یا یک اقدام عمدی بوده است. دو کابل دیگر، که یکی سوئد و استونی را متصل می‌کرد و یک کابل روسی در همان زمان آسیب دیدند.

لئونور گیوسلر وزیر محیط زیست و انرژی اتریش در یک کنفرانس خبری گفت که هنوز کشورش برای تامین گاز خود به روسیه وابسته است.

وی افزود: سهم روسیه در تامین گاز کشورمان در سال ۲۰۲۳ به ۹۸ درصد تراز انرژی اتریش رسید و این میزان بیشترین نرخ از زمان شروع جنگ اوکراین است.

گیوسلر گفت: در دسامبر ۲۰۲۳ بالاترین رکورد صادرات گاز روسیه به اتریش ثبت شد و این میزان نسبت به سال ۲۰۲۲ بیشترین نرخ را داشت.

وی گفت که وین باید از قراردادهای عرضه گاز روسیه که توسط شرکت نفت و گاز این کشور (OMV) منعقد شده است خارج شود.

رسانه‌ها پیشتر گزارش دادند که ائتلاف حاکم اتریش به دلیل دیدگاه‌های متفاوت در مورد دریافت گاز از روسیه، نمی‌تواند راهبرد جدیدی برای امنیت ملی این کشور اتخاذ کند.

نمایندگان حزب خلق اتریش و احزاب سبز هنوز بر سر تصویب یک راهبرد برای تامین امنیت انرژی این کشور اختلاف دارند. دولت اتریش نیز بارها تمایل خود را برای قطع واردات گاز روسیه اعلام کرده است.

منبع:

برنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]