رئیس اتاق ایران، با اشاره به مانع رفع تعهد ارزی در مسیر صادرکنندگان، گفت: پیشنهاد اتاق ایران که به دولت تقدیم شده، این است که بخش کشاورزی باید از رفع تعهد ارزی معاف شود.
به گزارش اقتصادآنلاین، صمد حسنزاده، در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان گلستان که همزمان با بهرهبرداری از ساختمان این اتاق در حال برگزاری است، ادامه داد: اتاق ایران چندین جلسه با مسئولین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد برای حل مشکل رفع تعهد ارزی برگزار کرده است. پیشنهاد اتاق ایران که به دولت تقدیم شده، این است که بخش کشاورزی باید از رفع تعهد ارزی معاف شود. اگر دولت این اقدام را برای تشویق صادرات محصولات کشاورزی انجام دهد، صادرات در این بخش افزایش خواهد یافت.
او افزود: هیات وزیران اخیراً مصوبه ۲۴۳۰ را به تصویب رسانده که هیچ سازمان و نهادی نمیتواند بخشنامهای را بدون هماهنگی با بخش خصوصی و بدون بررسی تبعات و خسارات آن، صادر کند. مصوبات باید طی فرصت سهماهه و با مشورت بخش خصوصی ابلاغ شوند. در غیر این صورت این مصوبات لازمالاجرا نخواهند بود. امیدوارم هم دولت به این مصوبه توجه کند و هم بخش خصوصی از حقوق خود آگاهی داشته باشد.
حسنزاده اظهار کرد: در یک سال گذشته از استقرار دولت چهاردهم با رهنمودهای مقام معظم رهبری، تلاش دولت برای حل مشکلات تولید و صادرات سرعت گرفته است. باید تلاش کنیم ایران در جایگاه واقعی خود در جهان قرار بگیرد.
او تأکید کرد: حمایت به معنی پول پاشی به واحدهای تولیدی نیست. ما میخواهیم با امکانات خودمان ماشینآلات و تجهیزات تولید را وارد کنیم اما موانع موجود نمیگذارد. ما میخواهیم این موانع برداشته شود.
رئیس اتاق ایران گفت: در این شرایط سخت اقتصادی، به طور جدی باید از همه صادرکنندگان و تولیدکنندگان تجلیل کنیم که با وجود سختیهای فعالیت اقتصادی، به ایجاد اشتغال، افزایش تولید و صادرات و ارزآوری برای کشور اهتمام دارند. تولیدکنندگان بیش از آنکه به دنبال منافع شخصی خود باشند، به دنبال تقویت جریان تجارت کشور هستند. اما باید موانع مختلف از مسیر آنها برداشته شود.
تصمیمات نادرست در حیطه صادرات، صادرکنندگان واقعی را از چرخه کار خارج کرده است
امیر یوسفی، رئیس اتاق گرگان، نیز در این نشست گفت: تصمیماتی که در رابطه با بازگشت ارز صادرکنندگان گرفته شد، صادرکنندگان را با مشکلاتی مواجه کرده است.
او با اشاره به تلاشهای دولت چهاردهم برای هموار کردن مسیر صادرات، ادامه داد: صادرات در شرایط تحریم با مسائل زیادی همراه است. با این حال در استان گلستان در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ صادرات رو به افزایش بوده است.
یوسفی با ابراز امیدواری از به نتیجه رسیدن تلاشهای دولت برای پیوستن کامل به FATF ادامه داد: صادرکنندگان واقعی تحت تأثیر تصمیمات نادرست، از چرخه صادرات خارج شده و عدهای که سابقه صادرات و تولید نداشتند، وارد این چرخه شدند. امیدوارم مسیری که دولت چهاردهم در راستای تقویت تجارت خارجی آغاز کرده است، زودتر به نتیجه برسد.
شرایط برای واردات تجهیزات تولید از سوی ایرانیان خارج از کشور فراهم شود
علیمحمد چوپانی، نایبرئیس اتاق گرگان نیز در این مراسم اظهار کرد: همه باید با یک عزم ملی به سمت تغییر شرایط فعلی برویم. الان بخشهای مختلف اقتصادی کشور با یکدیگر همخوانی ندارند. دریافت ۵۰ درصد مالیات از واحدهای تولیدی با تورم بالای موجود، تولید را متوقف خواهد کرد. علاوه بر تحریمها، نگرشهای حاکم بر اقتصاد و تولید، یک مانع اساسی است.
توسعه زیرساختهای مرز اینچه برون به بخش خصوصی واگذار شود
سعید صفوی، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق گرگان هم گفت: در مرز اینچه برون امکانات زیرساختی کافی وجود ندارد. اگر دولت توان ایجاد آن را ندارد، ترتیبی بدهید که این امر به بخش خصوصی واگذار شود.
- نویسنده: اقتصاد آنلاین