به گزارش نبض بازار، کسور معوقه طرح رتبهبندی معلمان در سال ۱۴۰۰ یکی از موارد طلب صندوق بازنشستگی از وزارت آموزش و پرورش است.
وقتی طرح رتبهبندی معلمان اجرا شد کسور متعلقه در سنوات ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به حساب صندوق پرداخت شده است اما این کسور بابت سال ۱۴۰۰ تا این لحظه واریز نشده است.
مدیر صندوق بازنشستگی کشوری در خراسان رضوی گفت: در گذشته به ازای هر ۳ شاغل یک بازنشسته داشتیم اما امروزه این نسبت به عدد ۵/. رسیده است؛ یعنی به ازای هر شاغل دو بازنشسته داریم.
عفت بیگم حسینی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وظایف اصلی صندوق بازنشستگی کشوری، عنوان کرد: شاغلانی که کارمند رسمی دولت هستند کسور خود را به صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت میکنند و پس از ۳۰ سال خدمت و پرداخت کسور بازنشسته میشوند و حقوق بازنشستگی دریافت میکنند. جدا از مسئله پرداخت حقوق اهداف دیگری را نیز دنبال میکنیم که شامل مباحث معیشتی، درمانی و رفاه بازنشستگان است.
وی ادامه داد: چالشی که اکنون با آن مواجه هستیم با توجه به افزایش تصاعدی جمعیت سالمندی و بازنشستگان، ناترازی بین تامین منابع و مصارف صندوق است. در حالت مطلوب به ازای هر ۷ شاغل باید یک بازنشسته وجود داشته باشد که از محل کسورات این شاغلین، حقوق بازنشستهها پرداخت شود. در گذشته به ازای هر ۳ شاغل یک بازنشسته داشتیم اما امروزه این نسبت به عدد ۵/. رسیده است. در واقع عدد پوشش حمایتی در حالت مطلوب میبایست ۷، در حالت پایدار ۳ و در حال حاضر ۵/. است یعنی صندوق به ازای هر شاغل دو بازنشسته دارد.
مدیر صندوق بازنشستگی کشوری در خراسان رضوی خاطر نشان کرد: کسور دریافتی ما از هر شاغل ۲۲.۵ درصد حقوق و مزایای مشمول کسور کارمند است و در حال حاضر به طور میانگین حقوق پرداختی به هر بازنشسته حدود ۱۱ میلیون تومان است.
عدم تناسب در ورودی و خروجی صندوق بازنشستگی کشوری
حسینی با بیان اینکه صندوق بازنشستگی کشوری در حال حاضر بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر حقوق بگیر اعم از بازنشسته و وظیفه بگیر دارد، اضافه کرد: که از این تعداد، بیش از ۱۲۸ هزار و ۶۰۰ نفر در استان خراسان رضوی هستند. با توجه به چالش موصوف و کسری نقدینگی جهت پرداخت به موقع حقوق این افراد، صندوق وابسته به بودجه دولت است. در حال حاضر تعداد مشترکین کسور پرداز صندوق (تعداد شاغلین مشترک صندوق) حدود۷۰ هزار و ۶۳۶ نفر است که قسمتی از مشکل ناترازی تعداد شاغلین به تعداد بازنشستگان به فرایند جذب و استخدام باز میگردد. این مشکل باعث شده است ورودی و خروجیها در صندوق بازنشستگی کشوری متناسب نباشند.
وی با تاکید بر اینکه چنانچه روند کاهشی تعداد ورودیهای صندوق (شاغلین مشترک) به خروجیهای صندوق (بازنشستگان) افزایش یابد، با یک بحران جدی روبهرو میشویم، گفت: با وجود تمام مشکلات، مسئولین صندوق بازنشستگی کشوری همواره در تلاش بودهاند با توجه به امکاناتی که دارند بیشترین مزایای رفاهی را برای بازنشستگان پرداخت کنند.
هنوز سهم صندوق بازنشستگی کشوری در رتبهبندی معلمان در سال ۱۴۰۰ پرداخت نشده است
مدیر صندوق بازنشستگی کشوری در خراسان رضوی با اشاره به مطالبات صندوق بازنشستگی کشوری از دولت و دستگاههای اجرایی تصریح کرد: کسور معوقه طرح رتبهبندی معلمان در سال ۱۴۰۰ یکی از موارد طلب صندوق بازنشستگی از وزارت آموزش و پرورش است. وقتی طرح رتبهبندی معلمان اجرا شد کسور متعلقه در سنوات ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به حساب صندوق پرداخت شده است اما این کسور بابت سال ۱۴۰۰ تا این لحظه واریز نشده است. بدیهی است به محض واریز کسور مذکور به حساب صندوق حقوق بازنشستگان سال ۱۴۰۱ با طرح رتبه بندی نیز اصلاح خواهد شد.
چند اقدام جدید صندوق ذخیره فرهنگیان با رهآورد مالی قابل توجه برای معلمان بازنشسته
حسینی با تاکید بر پرداخت مطالبات بازنشستگان، تشریح کرد: مهمترین مطالبات بازنشستگان مربوط به متناسبسازی حقوق بازنشستگان است که در مهر سال ۱۳۹۹ اجرایی شد و از ۱۴۰۰.۱.۱ بر طبق این طرح پرداختها صورت گرفت. تامین اعتبار و پرداخت مطالبات معوقه بازنشستگان بابت شش ماهه ۹۹.۷.۱ لغایت ۱۴۰۰.۱.۱ به جد در دستور کار مسئولین صندوق قرار دارد. همچنین بودجه معوقات ناشی از متناسب سازی حقوق بازنشستگان میبایست توسط سازمان برنامه و بودجه تامین و در اختیار صندوق قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیمه تکمیلی بازنشستگان را صندوق بازنشستگی کشوری با سرانه ماهانه به ازای هر نفر مبلغ ۶۷ هزار و ۵۰۰ تومان بر عهده گرفته است. بیمه تکمیلی بازنشستگان با بیمه آتیهسازان حافظ قرارداد دارد. اگر بازنشستگان به مراکز درمانی طرف قرارداد با بیمه آتیهسازان مراجعه کنند تا سقف قرارداد و طبق تعرفه های موجود، لازم نیست هیچ وجهی را پرداخت کنند.
مدیر صندوق بازنشستگی کشوری در خراسان رضوی با یادآوری اینکه بیمه تکمیلی بازنشستگان به صورت اختیاری است و استفاده از خدمات آن را فرد بازنشسته تعیین میکند، افزود: از آغاز شهریور ماه ارائه خدمات جدید جبران هزینه خسارت درمان بازنشستگان و وظیفه بگیران تحت پوشش این صندوق در قالب طرح اختیاری با سرانه هر نفر ۲۰۵ هزار تومان، آغاز شده است. این طرح کاملا اختیاری بوده و برای اولین بار در کنار طرح اصلی قرارداد جبران هزینه خسارت درمان، درحال اجرا است. ثبت نام اینترنتی طرح مذکور برای بازنشستگان از ابتدای مرداد ماه آغاز و به مدت یک ماه ادامه داشت.
حسینی با بیان اینکه با توجه به افزایش سرانه در بیمه تکمیلی اختیاری، برخی خدمات رایج و مورد نیاز بازنشستگان به تعهدات قرارداد افزوده شده است، اظهار کرد: به طور مثال خدمات دندانپزشکی و داروی بیماران غیرخاص نیز در طرح جدید اختیاری پیشبینی شده است. همچنین افزایش چهاربرابری سقف تعهد ویزیت از گروه خدمات اصلی مورد نیاز جامعه بازنشستگان و افزایش سقف تعهدات عینک، عصا، واکر، ویلچر و سمعک، از دیگر ویژگی های این طرح است.
- نویسنده: نبض بازار