در یک نشست خبری، رئیس کل بیمه مرکزی، اعلام کرد که تا اوایل اسفند به شرکتها اعلام خواهیم کرد که دیگر نیازی به نسخه کاغذی در مورد داروها نیست و این بخش از نسخه حذف خواهد شد.
علی استادهاشمی،اظهار داشت که موضوع نسخه الکترونیکی در حال اجرا است و برای این منظور چند نهاد دولتی و خصوصی، از جمله مراکز درمانی، وزارت بهداشت به عنوان متولی، بیمهگران پایه و بیمهگران تکمیلی باید در این زمینه همکاری کنند. وزارت بهداشت نیز سامانهای را ایجاد کرده است تا اطلاعات را به اشتراک بگذارد و اقدامات لازم را انجام دهد. بیمه مرکزی در انتهای این روند قرار دارد و به عنوان متولی، خواستار دریافت اطلاعات لازم از وزارت بهداشت شده است تا بتواند آنها را به بخشهای مربوطه ارسال کند.
او در خصوص فهرست بدهکاران بیمه هم گفت: ما باید از رسوب مطالبات در صنعت بیمه جلوگیری کنیم. بر این اساس در گام اول باید مطالبات را اعلام میکردیم؛ گام بعدی ما ورود به نحوه خرید بیمهنامه بدهکاران است.
او در خصوص بحث بیمه نامتعارف و متعارف پاسخ داد: بیمه مرکزی نظر خود را داده و موضوع به کمیسیون اقتصادی مجلس و صحن هم رفته اما در اولویت قرار نگرفته است. ما نظرات خود را دادهایم و باید این موضوع در مجلس به شکل قانون تصویب شود.
او در خصوص کروکی برخط گفت: در این زمینه جریان دادهای بین پلیس راهور و بیمه مرکزی برقرار شده است و در ادامه مقرر شد پیامک بین مقصر و آسیب دیده ارسال شود. مقرر شد کارگروهی بین بیمه و راهور تشکیل و اختلالات سراسر کشور بررسی شود و طبق آخرین دادهها مدت دو ساعت تا رسیدن اطلاعات به بیمه مرکزی زمان صرف و سپس وارد فرایند ارزیابی خسارت و پرداخت میشود. همچنین برخی شرکتهای بیمه به دنبال پرداخت آنلاین هستند.
رئیس بیمه مرکزی درباره انتشار بدهکاران صنعت بیمه، گفت: سال آینده بر نحوه خرید بیمهنامه بدهکاران بیمه تمرکز خواهیم داشت و سختگیریها بیشتر خواهد شد و درصدد هستیم با ورود وجوه نقد و بدهکاری به تقویت بنیه شرکت کمک شود.
استاد هاشمی درباره ورود فناوری به صنعت بیمه، گفت: امروز به دنبال ورود فناوری اطلاعات هستیم و البته صنعت بیمه مقداری در این زمینه کند عمل کرده است و ما تلاش میکنیم در بیمه مرکزی شتاب دهندگی شرکتهای بیمه را در عرصه نوآوری افزایش دهیم و از فرایند ورود فناوریهای جدید استقبال و از برداشتن هر گام موثری در این زمینه حمایت میکنیم؛ اما الزامات و قوانین باید رعایت شود.
رئیس کل بیمه مرکزی درباره اعلام ورشکستگی برخی شرکتهای بیمه، گفت: برخی شرکتهای بیمه اطلاعات ناقصی را ارائه میکنند و این درست نیست؛ البته بیمه مرکزی تنها افزایش پرتفوی را ملاک قرار نمیدهد و بایستی تمام موارد در نظر گرفته شود. در حال حاضر هیچ کدام از شرکتها از شاخصهای اعلامی افول نداشته و شرکتی که نتواند توانگری خود را مراعات کند رصد و رسیدگی میشود و هیچ کدام از شرکتها مشکل ورشکستگی ندارند.
او افزود: کارگزاریهای آنلاین قطعاً نواقص زیادی دارند، اما نمیتوان آنها را حذف کرد و صنعت بیمه باید در موارد کسب و کار در این زمینه ورود کند و اینکه شرکتها با کارگزاریها قراردادهای بلندمدت منعقد میکنند درست نیست و باید برخورد انجام و قوانین بیمهگری اجرا شود و در این زمینه کوتاه نخواهیم آمد.
استاد هاشمی در خصوص آتشسوزی بیمارستان گاندی و پرداخت بیمه گفت: در مورد آتشسوزی بیمارستان گاندی و موارد دیگر موضوع این است که هنگام نرخگذاری برای ساختمان در مواردی سطح بالا است و باید کارشناس نرخگذاری کند. ابتدا باید بررسی کنیم که در بیمارستان گاندی این اقدام انجام شده یا خیر؟ شرکت بیمه باید کارشناسی ریسک درستی در بیمهنامه داشته باشد و چنانچه این اقدام درست باشد بیمهگذار مکانهای پرریسک نباید ورود کند.
منبع:
باشگاه خبرنگاران جوان
- نویسنده: گسترش نیوز