قیمت خمیردندان هم لاکچری شد. اگرچه دندانپزشکان تفاوت چندانی بین انواع خمیر دندانها را تأیید نمیکنند؛ اما خمیر دندانها انواع مختلفی دارند که شناخت آنها به بهبود بهداشت دهان و دندان کمک میکند. هر یک از خمیر دندانها ویژگی خاص خود را دارند، به عنوان مثال خمیر دندانهای حاوی نیترات پتاسیم برای مبارزه با حساسیت دندانها و خمیر دندانهای حاوی سیترات روی برای مبارزه با التهابات لثه بهترین انتخاب هستند.
خمیر دندان حاوی مواد ساینده
مواد ساینده شامل دیاکسیدسیلیکون ، سیلیکاتپتاسیم و آلومینیوم است. بیشتر خمیر دندانهایی که با این نام در بازار وجود دارد طوری ساخته شدهاند که بیشتر باعث تمیزی و شفافیت دندانها و کمتر باعث سائیدگی آن میشوند. باید توجه داشت هنگام استفاده از این خمیردندانها نباید با فشار شدید مسواک را روی دندان کشید، چرا که احتمال سایش دندان در این موارد وجود دارد و موجب عقب رفتن لثه و عریان شدن عاج دندان می شود.
مواد پاک کننده داخل این خمیر دندان باعث تمیزتر شدن دندانها میشود، ولی نباید خمیردندانی خرید که حاوی مقادیر زیادی مواد ساینده باشد، چرا که وجود بیش از حد آن به مینای دندانها آسیب زده و موجب حساسیت آنها میشود.
خمیر دندانهای ضدپلاک میکروبی
پلاک میکروبی لایهای از باکتری است که به طور طبیعی در دهان و مواد غذایی وجود دارد. این لایه معمولا ظرف ۲۴ ساعت روی سطح دندانها تشکیل میشود ولی به راحتی با استفاده از مسواک برداشته میشود، باید توجه داشت که مسواک زدن باید دائمی و مرتب باشد زیرا در غیر این صورت لایه حتما تشکیل خواهد شد. معمولا همه خمیر دندان ها حاوی تری کلوزان و فلوئورید سدیم هستند که همان مواد ضد میکروبی هستند.
خمیر دندان حاوی مواد طعم دهنده
این نوع خمیردندانها بیشتر جنبه تجاری دارند و وجود آن به معنای خوب بودن خمیر دندان نیست. این خمیر دندانها بیشتر برای کودکان ساخته میشوند تا تمایل آنها را به مسواک زدن بیشتر کنند، ولی به طور کلی تاثیر آنها در پیشگیری از پوسیدگی و محافظت از دندانها ناچیز است.
خمیر دندان حاوی فلوراید
این ماده روی مینای دندانها رسوب کرده و به شکل یک سپر در برابر اسیدهای سنتز شده، باکتریهای دهان و آنهایی که در مواد غذایی و نوشابههای گازدار موجود هستند، اثر میکند. بیشتر دندانپزشکان توصیه میکنند از خمیردندانهای حاوی فلوراید بالا استفاده کنید تا از سرطان و خشکی دهان پیشگیری شود، ولی باید دقت کرد که سهوا بلعیده نشوند. خمیردندان حاوی فلوراید در هر سنی قابل استفاده است اما در سنین کمتر از سه سالگی باید میزان استفاده از آن حداقل باشد، یعنی به اندازه یک دانه ماش روی مسواک. اگر کودکی مدام فلوراید ببلعد دچار مشکلی به نام فلوئوروزیس دندانی میشود. این بیماری باعث میشود که مینای دندان به خوبی تشکیل نشود و مینای دندان دارای لکههایی مات و سفید تا زرد قهوهای باشد. همچنین بلع زیاد خمیر دندان حاوی فلوراید باعث تهوع و استفراغ فرد میشود.
خمیر دندان سفید کننده
بعضی از خمیر دندانها حاوی مادهای به نام پراکساید هستند که سفید کننده محسوب میشود. اما نکته مهم این است که این ماده قادر نیست دندانها را سفید کند. وجود ماده دیگری به نام تری پلی فسفات سدیم نیز در بعضی از خمیردندانها وجود دارد که باعث شکسته شدن رنگدانههای موجود در مینای دندان میشود و اینطور به نظر میرسد که دندان سفیدتر شده است. خمیردندانهای سفیدهکننده برای اینکه اثر داشته باشند باید دو بار در روز و به مدت دو تا چهار هفته استفاده شوند.
استفاده زیاد از این نوع خمیر دندان باعث سایش مینای دندان شده و دندانها به تدریج حساستر میشوند همچنین سایش زیاد سطح دندان، موجب میشود سطح عاج نمایان شود که زردتر از سطح مینای دندان است. بهتر است افراد خود اقدام به سفید کردن دندان نکنند و این کار را به دندانپزشک بسپارند تا با روشهای بیخطر و تخصصی دندانها را سفیدتر کنند.
خمیر دندانهای گیاهی
این خمیردندانها حاوی طعم و رنگ مصنوعی نیستند. البته خمیر دندانهایی که حاوی مواد صناعی هستند نیز کاملا بیخطرند، ولی این دو خمیر دندان فرق چندانی با هم ندارند و تاثیر آنها در پیشگیری از پوسیدگی دندانها یکی است.
خمیر دندان جی سی توس موس
۱,۸۹۰,۰۰۰تومان
خمیر دندان مارویس مدل چای ماچا حجم ۷۵ میلی لیتر
۶۶۰,۰۰۰تومان
خمیر دندان سنسوداین مدل MUL-ACTI
۸۰۰,۰۰۰تومان
خمیر دندان پرل دراپس مدل Whitening
۱,۱۰۰,۰۰۰تومان
خمیر دندان پاستا دل کاپیتانو مدل بسته ۲ عددی
۳۸۸,۵۰۰تومان
خصوصیات و روش استفاده از خمیردندان ضد پوسیدگی
بعضی از خمیر دندان ها وجود دارند که باعث افزایش کلسیم و فسفات در دهان می شود. این خمیر دندانها نیز شامل کلسیم (mM 325) -فسفات (mM 187) است. رشد دندان ها(کودکان)،درمان حساسیت دندان ها،جلوگیری از فرسودگی و ساییدگی دندان ها،کاهش حساسیت ناشی از سفید کردن دندان ها،پیشگیری و متوقف کردن پوسیدگی دندان ها و… مناسب است. نحوه استفاده: با خمیر دندان مناسب، دندان های خود را به خوبی مسواک کنیدبعد با یک دستمال، سطح دندان های خود را خشک کنیدسپس با یک گوش پاک کن یا انگشت تمیز، کمی خمیر (به اندازه یک نخود) روی سطح هر یک از دندان های خود قرار دهید در ادامه به مدت حداقل ۵ دقیقه، خمیر را با زبان خود روی سطح دندان های خود پخش کنیدو نهایتا حداقل به مدت ۳۰ دقیقه، از شستشو، خوردن و نوشیدن خودداری کنید.
یکی از مزایای طبی یک خمیر دندان این است که درصد مواد ساینده و موادی که باعث قوام خامهای آن میشود، تعیین کننده کیفیت آن است. اما بسیاری از افراد کیفیت خمیر دندان را بر اساس میزان کف کردن آن سنجیده میکنند، در حالی که کف کردن خمیر دندان تنها باعث سهولت حرکت مسواک در دهان میشود.
علاوه بر این، بو، مزه، اسانس و رنگ خمیر دندان نمیتوانند به تنهایی نشانه کیفیت آن باشند. به همه توصیه میشود که برای حفظ بهداشت خود از خمیر دندانهای بینام و نشان که توسط مراجع بهداشتی معتبر تأیید نشدهاند و مهر استاندارد را ندارند، استفاده نکنند.
در صورتی که خمیر دندان در دسترس نباشد، میتوانید از روش ساده زیر به عنوان جایگزین برای شستشوی دهان و دندان خود استفاده کنید. مقدار مساوی از نمک طعام و جوش شیرین را در کمی آب حل کنید و سپس با استفاده از مسواک از آن استفاده کنید.
- نویسنده: گسترش نیوز